Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 93

Temat: Alfa Romeo 156

Użytkownik Alfa i Omega Avatar tomito
    Mieszka w
    Kielce / Gdańsk
    Auto
    AR 156 1.8 TS 2003 benzyna | Chevrolet Tahoe 2002 5.3 V8 | W oczekiwaniu aż Stelvio stanieje...

Domyślnie

Cytat Napisał TriumphGucio Zobacz post
    [...]
    5. Czy 190 000 tyś. km. to przebieg, przy który warto się jeszcze interesować takim samochodem czy to już trup?
    6. Na co zwrócić szczególną uwagę sprawdzając takie auto - mam na myśli rzeczy specyficzne dla 156, inne niż dla reszty.

Jeszce raz przepraszam za te pytania ale jestem totalnym alfowym laikiem - w dodatku z deficytem czasu na podjęcie decyzji [/I] "

Czy ktoś mógłby, syntetycznie i krótko, napisać parę słów w odpowiedzi??
    [...]
    Ad. 5 - 190 tyś. km to nie jest dużo jak na JTD pod warunkiem, że nie był katowany i był regularnie serwisowany. Wersje 1.9 JTD przy normalnym traktowaniu przejadą ok. 350 tyś. km bez stresu (oczywiście trzeba liczyć się z wymianą droższego sprzęgła, świec żarowych, rozrządu). Wersje 2.4 JTD jak sprawdzałem sobie na zachodnich portalach, giełdach osiągają ponad 500 tyś. km - widać, że jak się dba to się jeździ (auta z takim przebiegiem, sprawne na sprzedaż - 2.4 JTD 140 KM).

Ad. 6 - zawieszenie, wypada zbadać szarpakiem, przejechać się i wziąć auto na kanał, warto sprawdzić działanie klimy - czy sterowanie po obu stronach działa, czy schładza zgodnie z zadanymi parametrami, kolejno - czy elektroniczne wyposażenie wnętrza działa, czy nie ma śladów rdzy - nadkola.

Magnez
    Gość

Domyślnie Alfa romeo 156 sprowadzenie

Witam, chcialbym sie zapytac czy jest mozliwe sprowadzenie z Holandi alfy romeo 156 z silnikiem 1.8 lub 2.0 TS w dobrym stanie za 2k euro? Aktualnie tu pracuje i wracam do Polski za 3tyg. 2tys mam na sam samochod nie liczac oplat
    Tu podaje link do strony gdzie sa ofery z samochodami w Holandi: http://www.gaspedaal.nl/

Z gory dziekuje wszystkim za pomoc

Użytkownik Pirat drogowy Avatar prodigyboy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    była 156 2.4 JTD z przesiadką na X5 , obecnie 156 1.9 SW

Domyślnie

Skoro jesteś w NL to nie możesz się sam rozejrzec ? Z tego co wiem to np w Niemczech benzyne można i za 1k euro kupic , ale pewnie stan takiej Belli jest tak samo niski jak cena

Magnez
    Gość

Domyślnie

ja wiem ze mozna kupic w kiepskim stanie i za 1tys euro ale przeciez nie o to pytalem tak moge sie sam rozejrzec i to zrobie ale ja nie jestem mechanikiem i nigdy nawet nie siedzialem w alfie romeo dlatego pytam was czy mozliwe jest dostanie takiego w DOBRYM stanie jako ze jestescie uzytkownikami tych samochodow i moze jestescie w stanie ocenic czy sa warte uwagi w tej kwocie.

TJD
    Gość

Domyślnie

Sam jestem ciekaw, czy w Holandii w granicach 1700-200eur można kupić Alfę, która nadaje się do jazdy? Próbował ktoś? Jestem ciekaw Waszych doświadczeń.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    156 jtd (105)

Domyślnie Zakup 156 ;/ pilnie potrzebuje kilku rad

Wiec prosze nie usuwajcie mojego tematu .. wiem jak działa szukajka ale nie ma czasu na czytanie kazdego watku ponieważ jestem nie w naszym ojczystym kraju a nadażyła się okazja kupna 156 ... i wiem ze jak szybko jej nie kupie to ktos inny mi ja zwedzi!!!! . Nieche również kupić smiecia wiec łączmy się wiedza, moca jak kapitan PLANETA

Od dłuższego czasu przygotowuje się do kupna mam już miernik lakieru i kabelek vag z przelacznikiem poduszka silnik!!.
    Bede kożystał z programu FiatEcuScan 2.3 do diagnozy parametrow pracy silnika itp , i tu pierwsze pytanie?
    1) jakie pareametry kontrolować i jakie powinny być ich wartości
    Chodzi mi o kluczowe parametry ktore mowia o kondycji silnika i czesci drogich w pozniejszych naprawach.
    2) Jak podlaczyc złącze odb2 i ewentualnie odb2 + 3 pin (co gdzie wtygnac zdjecia). Od ktorego roku wprodzadzili samo obd2 rezygnujac z 3 pinowego interfejsu.
    3) gdzie znalesc numery vin samochodu.
    4) jak sprawdzic stan zawiedzenia domowymi sposobami
    5) Na co jeszcze zwrocic szczegolna uwage? moze gdzie pojawia siue najszybciej korozja!!

Z GORY WIELKIE DZIEKI NAPRAWDE!! MAM NADZIEJE ZE BEDE JEZDZIL PIEKNA BELLA

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

a ciężko tak dopisać post pod istniejącym już tematem o 156?!
    przenosze
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    156 jtd (105)

Domyślnie

szkoda ze nikt nie odpowiedzial mi

kostek
    Gość

Domyślnie

witajcie jestem bardzo świeży na tym forum od niedawna chciałbym zakupić jakieś nowe autko i padło na alfę 156 piękne auto odrazu mi się spodobało pytanie pierwsze czy do 10 tys da się znaleźć coś ładnego i nie zajechanego?? po przejrzeniu kilku ofert zainteresowałem się tymi autami jeśli można prosiłbym o ocenę i ewentualne rady a może ktoś już oglądał te auta??

http://allegro.pl/show_item.php?item=1213711802

http://allegro.pl/show_item.php?item=1228856316

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-zam...C14415426.html

dozuce jeszcze ta

http://allegro.pl/show_item.php?item=1223410728
    Ostatnio edytowane przez kostek ; 14-09-2010 o 10:52

Użytkownik Świeżak Avatar franek89
    Mieszka w
    okolice Gniezna
    Auto
    AR 156 1.9JTD 115KM '04

Domyślnie

Jak myślicie czy ta alfa http://allegro.pl/alfa-1-9jtd-140km-...221786533.html warta jest tych pieniędzy?

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia