Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 62

Temat: 155 q4

Użytkownik Romeo Avatar sikor155
    Mieszka w
    łódz(Śródmieście)
    Auto
    AR 155 V6,156 1,8 16v

Domyślnie

ładniutka ta q4 ,sam maze o q4 ale brak tyle kasy
    Aktualnie AR 166
    3,0 24v 99
    3,0 24v 04

Były AR 155 1,8 8V 97R
    AR 155 1,8 FORMULA 94
    AR 155 1,8 16V 98R
    AR 155 2,5 TD 97R
    AR 155 2,0 8V
    AR 146 1,4 16V 98R
    AR 146 1,4 BOXER 96R
    AR 156 1,8 16V
    AR 155 2,0 8V

Użytkownik Fachowiec Avatar rafal_155
    Mieszka w
    .
    Auto
    AR 155 1.8 8v 96'

Domyślnie

Cytat Napisał h0se166 Zobacz post
    Handluję konkretnie częściami jak i całymi samochodami model 155 więc to co piszesz o blacharce jest żałosne jak cały twój post według mnie. Alfy 155 są w ocynku i jedynym miejscem gdzie może wystąpić minimalna korozja to tylne nadkola które ą wymienialne więc nie wypowiadaj sie o modelu 155 skoro nie masz o nim pojęcia.
    h0se166 właśnie robię zabezpieczenie auta od spodu tylko tak porządnie- wywalam wszystkie rzeczy łącznie z zbiornikiem paliwa i niestety muszę stwierdzić że korozja wdaje się w więcej miejsc niż tylko błotniki na pocieszenie mogą dodać, że wynika to raczej z nie dokładności przy natryskiwaniu masy uszczelniającej i zabezpieczenia.

Cytat Napisał Asturas Zobacz post
    A co to ma za znaczenie co znaczek Q4 mówi 99.99% społeczeństwa? Jak bym się przejmował tym co mówi społeczeństwo to bym jeździł Vectrą lub jakimś VW. Wtedy byłbym cool? Założę się, że 99.99% społeczeństwa nie zrozumiała by dlaczego chcę jeździć Lancią Delta Integrale. Po prostu nie wiedzą co to za auto, a to przecież prawdziwa legenda. Mnie kusi 155 Q4, ponieważ jest unikatowa i jest bardzo dobrym samochodem. Za 10 tys. euro można mieć auto wyprodukowane w 2701 sztukach. Ładne, z przyjemnym dla oka wnętrzem, wygodne, świetnie wyposażone, o doskonałych parametrach. I włoskie. Czego chcieć więcej
    No ma właśnie takie, że taki procent ludzi postuka się w głowę i pomyśli co to za złom z takiego rocznika i za taką kasę (mówię o tej aukcji).
    Q4 jak chyba z resztą każda 155 jest po prostu dla niewielkiej liczby ludzi bo ten samochód albo się kocha albo nie można na niego patrzeć.

Mając taką Q4 trzeba się cieszyć, że ma się coś fajnego i niepowtarzalnego o bardzo dobrych właściwościach jezdnych ale nie furę, której żaden inny samochód nie dorówna.
    Ostatnio edytowane przez rafal_155 ; 04-08-2010 o 10:49

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódzkie
    Auto
    Miałem ze 40 różnych alf romeo.

Domyślnie

A miałeś u siebie tą dużą osłonę plastikową od spodu z tyłu samochodu? Ona właśnie zakrywa tą część o której piszesz. Jeżeli byś ją miał to nie ma prawa wystąpić tam rdza. Sprzedałem już ich kilka tych osłon bo ona dużo chroni. Jeżeli 155tka nie była uderzona to rdza może wystąpić tylko na tylnych nadkolach. Po praktyce z około 20-stoma 155-tkami twierdzę że są one dobrze zabezpieczone od spodu, rdza występowała w miejscach odarcia konserwacji wynikającej ze złego użytkowania auta a nie z jej wykonania. Tylko raz spotkałem się ze znacznie zgnitą 155tką ale podejrzewam że to przez to że auto stało długie lata w trawie co sprzyja wilgoci od spodu. To najgorsze warunki dla auta.
    Ostatnio edytowane przez h0se166 ; 04-08-2010 o 11:02

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Asturas
    Mieszka w
    Rovaniemi
    Auto
    Alfa Romeo 155 1.9 TD '94

Domyślnie

Problem polega na tym, że nie ma znaczenia czy ta Q4 byłaby wystawiona za 37 tys zł czy za 4 tys. złotych. I tak kupiłby ją alfamaniak (alfaholik? ) Byłoby ją jedynie znacznie łatwiej sprzedać.
    Zauważ, że na allegro/otomoto prawie cały czas stoją te same 155. Czasem sprzedają się jakieś fajne w sensie zadbane egzemplarze od fanów marki, albo tanie zagazowane, tak jak nie dawno 1.6 TS 16v '97 w gazie, sprowadzona z Holandii. Dla odmiany endriu nie może znaleźć kupca na wypasioną 155 V6.
    155 jest tak nieznane i tym samym niepopularne, że nie znaczenia czy jest to Q4 za 37k zł czy V6 za 7.5k zł. Jeśli nie znajdzie się fan AR, to graniczy z cudem sprzedanie takiego samochodu.

Cytat Napisał h0se166 Zobacz post
    A miałeś u siebie tą dużą osłonę plastikową od spodu z tyłu samochodu? Jeżeli byś ją miał to nie ma prawa wystąpić tam jakakolwiek rdza. Sprzedałem już ich kilka tych osłon bo ona dużo chroni. Jeżeli 155tka nie była uderzona to rdza może wystąpić tylko na tylnych nadkolach.
    Nie słyszałem o czymś takim. Możesz napisać więcej? Co dokładnie chroni, ile kosztuje i czy pasuje do każdej 155?
    Alfa Romeo 155 1.9 TD '94 Verde Mirto - jedna z 15652 egzemplarzy

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódzkie
    Auto

Domyślnie

zgadzam się z tobą. co do tej pokrywy to nie mam już żadnej na sprzedaż ale warto sobie poszukać tego u sprzedawców części do 155tek. pokrywa ta jest przypinana od tylnego zderzaka do miejsca bodajże za tylną belkę. sory ale już nie pamiętam a nie mam możliwości podesłąć ci zdjęć. ja to sprzedawałem po 50=100 w zależności od stanu. pasuje do każdej 155tki.

Użytkownik Fachowiec Avatar rafal_155
    Mieszka w
    .
    Auto
    AR 155 1.8 8v 96'

Domyślnie

Ja kupiłem za 30 zl tylko musiałem ją sobie sam wymontować (stara była pęknięta)

Poza tym jedna uwaga cynkowane są tylko blachy zewnętrzne i nie spód auta dlatego korozja jest rzeczą normalną (na razie nie znalazłem żadnej dziury ) moja akurat bita nie była więc tragedii nie ma tylko upierdliwe czyszczenie.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódzkie
    Auto

Domyślnie

A co do tego znaczka Q4 który nic nie znaczy dla 99procent społeczeństwa. Hmm. Dla mnie to wielki jego plus. Moge jechać sobie nie pozornym autem i robić obciach cwaniaczkom w samochodach za ogromne pieniądze. Widok wkurzonej twarzy takiego przegranego gościa jest po prostu bezcenny, uwielbiam to.
    Ostatnio edytowane przez h0se166 ; 04-08-2010 o 15:53

Digit
    Gość

Domyślnie

Napisałem o tym wyżej. Prawdziwych 155 TI.Z są 24 sztuki i to są Q4. Bo oficjalnie jest 2600 przedliftowych 155 Q4, 101 poliftowych, 24 TI.Z i jedna GTA.Z.
    Natomiast pozostałe 155 wyglądające jak TI.Z to samochody z pakietem Zagato dostępnym w Japonii.
    Umówmy się, Z-Automobili przerabiało 155 pod swoim dachem, są to TI-Z i są wsród nich TS16V.
    Osobno dostępny pakiet Zagato nie poszerzał błotników i drzwi, chyba że ktoś dorwał więcej i odwalił TI-Z look-a-like.

Rys body TI-Z wypuszczanego przez japońskie Z-Automobili bazuje bezpośrednio na GTA-Z z Zagato Design Studio w Mediolanie. Podłączyłeś sobie fakt, że oryginalny prototyp GTA-Z to było Q4?

Tylko wyglądają jak TI.Z, ale nie są nimi
    Wyglądają i są.

Pozdrawiam, d.

epion
    Gość

Domyślnie

digit sam sobie to wymysliles?

Digit
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał epion Zobacz post
    digit sam sobie to wymysliles?
    Jesteś równie błyskotliwy jak Twój avatar. Poczytaj kto założył Z-Automobili i w jakich okolicznościcach powstało TI-Z. Te informacje są dostępne, ale trzeba umieć czytać ze zrozumieniem.

I naprawdę daruj sobie takie niespełna jednozdaniowe zaczepki.

Uprawnienia