poruszam ta tematyke która mnie interesuje a nie pisze czy snieg jest za oknem i jak jest zimno bo to jest tylko nabijanie postów i nic poza tym. Cały czas uważam że nie powinno się ujawniac korespondencji no chyba że obie strony wyrażą zgodę.
gościa nie bronię i mam go generalnie w d..pie ale z tego mam ja i ma mój ojciec oraz z opinii konkurencji wiem że potrafi zrobić dobrze i tyle.
Grzesiek powtarzasz się to już znamy.
Majkel - czyli dosłał ci gratis tłumik bez opłat tak i bez zabezpieczenia?
Co do montaż demontaż i koszty transportu - a czego się spodziewałeś. Kupiłeś tłumik dostałeś zamontowałeś; nie było ok dostałeś drugi gratis, pojechałeś zamontowałeś starego nie odesłałeś bo się kontakt urwał i co wziąłeś go sobie jako rekompensatę ? Bo widziałem że wystawiłeś go na sprzedaż. Kontynuując dziwisz się że nie chciał pokryć kosztów montażu? A czy którykolwiek sprzedawca jest zainteresowany montażem? Nie sądzę to już jest problem Klienta. Odsyłanie - w prawie każdej gwarancji na koszt klienta, montaż to też problem klienta chyba że umowa obejmuje także usługe montażu . Zejdź na ziemię - mi ostatnio jak padł TV to pomimo tego że zapłaciłem za montaż, sam musiałem go zdjąć z ściany zawieźć do serwisu (koszty transportu) sam odebrać (znowu koszty) i sam zamontować - znowu koszty. I nie łażę i nie płaczę że byłem ustawowe 21 dni bez pudła.