Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 57 z 57

Temat: Jak doposażyć fabryczne radio w odtwarzacz MP3?

Użytkownik Rowerzysta Avatar lobov
    Mieszka w
    okolice Rzeszowa
    Auto
    była: 156, 159 Jest: Giulietta 1,4 170 Sport i jakieś Audi ;)

Domyślnie

Wreszcie jest to czego szukałem - podpięcia zestawu głośnomówiącego

Użytkownik Świeżak Avatar lukosław
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Stelvio 2.0 280KM

Domyślnie

Gdyby ktoś jeszcze poszukiwał zmieniarki mp3 w dobrej cenie to pod poniższym linkiem ciągle jest jeszcze taka możliwość:
    http://www.forum.alfaholicy.org/147/...i_ture-42.html

Użytkownik Ogier Avatar stefek
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Auto
    159 1.9 JTDM SW

Domyślnie

Cześć, nie chcę zakładać nowego tematu, mam małe pytanie do użytkowników 159tki.

Chodzi o KOD do radia, mam zwykłe radio, bez mp3 - czy potrzebuję do niego pinu? Jeśli tak to gdzie go mogę zobaczyć (z autem dostałem tylko kartę z kodami do kluczy(?), kod mechaniczny i kod elektryczny - taki jak tutaj poniżej http://imageshack.us/f/261/kartakodowaqp4.jpg/). Rozumiem, że pin do radia powinien być w takiej 'książeczce' jak wyżej? Jest szansa, że nie potrzeba pinu do tego radia? Jaki jest koszt związany ze zdobyciem tego kodu w ASO? I czy ew. strona kody-auto.pl może sobie z tym poradzić? :> Bo zamierzam zamontować zestaw głośnomówiący do samochodu, co będzie się wiązało z wypięciem kostek najprawdopodobniej z radia, czyli pin jeśli potrzebny, to będzie trzeba 'wstukać'.

Pozdrawiam.

krosnek
    Gość

Domyślnie

kod od twojego radia zapisany jest w body komputerze - możesz do woli odłaczać/podłaczać radio bądź akumulator bez ryzyka. Jeśli podłączysz nowe radio będziesz potrzebował kodu do niego.

Użytkownik Ogier Avatar stefek
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Auto
    159 1.9 JTDM SW

Domyślnie

Czyli rozumiem, że odłączając radio kompletnie i potem podłączając na nowo do tego samego komputera/samochodu nie będzie potrzeby wpisywania kodu? Radio się normalnie uruchomi?

Wrath
    Gość

Domyślnie

Po 2 piwach(na odwage) wykonalem wczoraj tzw budzetowa przerobke radia na MP3 friendly Ucialem kabel ze starych sluchawek (maly jack), dorobilem wtyczke (na bazie starych zlaczek z PC) Calosc wpialem w radio w zlacze zmieniarki. (A.AF L R i GND zdaje sie) O dziwo zadzialalo. Teraz przelaczam radio na AUX i czego nie podepne to gra. Ipad/Telefon kom/Tablet czy nawet laptop. Kosztowalo 0 PLN i jakies 30 minut roboty. Swoja droga radia 2din obecnie to straszna bida. Tansze modele ( o ile radio za 1200 mozna nazwac tanim) nie maja mozliwosci zdejmowania panelu/ekranu. To ja serdecznie dziekuje za: wybita szybe i wyprute radio- kiedys wybili mi szybe i wlamali sie po niedopita Cole i paczke rocznych krakresow...

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Cytat Napisał djstefan Zobacz post
    Czyli rozumiem, że odłączając radio kompletnie i potem podłączając na nowo do tego samego komputera/samochodu nie będzie potrzeby wpisywania kodu? Radio się normalnie uruchomi?
    Dokładnie tak. Sprawdziłem osobiście (z navi).

...brzmienie V6 - bezcenne!