Wreszcie jest to czego szukałem - podpięcia zestawu głośnomówiącego![]()
Wreszcie jest to czego szukałem - podpięcia zestawu głośnomówiącego![]()
Gdyby ktoś jeszcze poszukiwał zmieniarki mp3 w dobrej cenie to pod poniższym linkiem ciągle jest jeszcze taka możliwość:
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...i_ture-42.html
Cześć, nie chcę zakładać nowego tematu, mam małe pytanie do użytkowników 159tki.
Chodzi o KOD do radia, mam zwykłe radio, bez mp3 - czy potrzebuję do niego pinu? Jeśli tak to gdzie go mogę zobaczyć (z autem dostałem tylko kartę z kodami do kluczy(?), kod mechaniczny i kod elektryczny - taki jak tutaj poniżej http://imageshack.us/f/261/kartakodowaqp4.jpg/). Rozumiem, że pin do radia powinien być w takiej 'książeczce' jak wyżej? Jest szansa, że nie potrzeba pinu do tego radia? Jaki jest koszt związany ze zdobyciem tego kodu w ASO? I czy ew. strona kody-auto.pl może sobie z tym poradzić? :> Bo zamierzam zamontować zestaw głośnomówiący do samochodu, co będzie się wiązało z wypięciem kostek najprawdopodobniej z radia, czyli pin jeśli potrzebny, to będzie trzeba 'wstukać'.
Pozdrawiam.
kod od twojego radia zapisany jest w body komputerze - możesz do woli odłaczać/podłaczać radio bądź akumulator bez ryzyka. Jeśli podłączysz nowe radio będziesz potrzebował kodu do niego.
Czyli rozumiem, że odłączając radio kompletnie i potem podłączając na nowo do tego samego komputera/samochodu nie będzie potrzeby wpisywania kodu? Radio się normalnie uruchomi?
Po 2 piwach(na odwage) wykonalem wczoraj tzw budzetowa przerobke radia na MP3 friendlyUcialem kabel ze starych sluchawek (maly jack), dorobilem wtyczke (na bazie starych zlaczek z PC) Calosc wpialem w radio w zlacze zmieniarki. (A.AF L R i GND zdaje sie) O dziwo zadzialalo. Teraz przelaczam radio na AUX i czego nie podepne to gra. Ipad/Telefon kom/Tablet czy nawet laptop. Kosztowalo 0 PLN i jakies 30 minut roboty. Swoja droga radia 2din obecnie to straszna bida. Tansze modele ( o ile radio za 1200 mozna nazwac tanim) nie maja mozliwosci zdejmowania panelu/ekranu. To ja serdecznie dziekuje za: wybita szybe i wyprute radio- kiedys wybili mi szybe i wlamali sie po niedopita Cole i paczke rocznych krakresow...