Strona 6 z 17 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 163

Temat: Alfa vs Zima

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar vtunerek
    Mieszka w
    Zgierz
    Auto
    Alfa Romeo 155 1.7 TS 8V 115KM 1994r. :)

Domyślnie

Moja w tym roku przy -15 normalnie bez problemu odpala i w tamtym roku przy -25 też za pierwszym razem bez problemu
    Alfa Romeo 155 1.7 TS 8V 115KM

Użytkownik Rowerzysta Avatar Mik3
    Mieszka w
    W-M
    Auto
    Ford Focus Mk2 Turnier FX Gold 1.6 Ti-VCT

Domyślnie

Odpala od strzala - jak wiekszosc dobrze utrzymanych benzyn ze sprawnym akumulatorem. Bol to centralny zamek, przymarzajace drzwi i marznace od srodka szyby. No i silowniki tylnej klapy tez klekaja w takie mrozy.

Miss Alfaholicy 2011 Pirat drogowy Avatar Victoria
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD TI

Domyślnie

Złego słowa nie powiem! Odpala bez problemu, przez śnieg ciśnie jak czołg (dzięki Ci Panie za ASR) chociaż przez niskie i twarde zawieszenie w zakręty wchodzę z duszą na ramieniu, nawet jak prędkość prawie zerowa
    Do minusów zaliczam to, że spryskiwacze zamarzły i nie mam ich jak rozmrozić, na parkingu w CH nie dało rady, w garażu też zimno. Kto by pomyślał, że tak będę tęsknić za możliwością spryskania szyby.
    A tak poza tym Bella wyglądała dziś jak wydobyta właśnie z kopalni w Wieliczce. Bidulka...
    Z Alfą jak z kobietą - trzeba wiedzieć jak się z nią obchodzić

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sebuchooo88
    Mieszka w
    Wąbrzeźno
    Auto
    AR 156 1.9 JTD

Domyślnie

ja problemu z odpalaniem nie mam ogolnie tez moja pierwsza zima z Alfą najgorsze to ze montowalem oslone pod silnik i czasami troche trze... no i trzeba przyzwyczaic sie do nizzszego auta poprzednie mialem wyzsze i o nic sie nie balem a tu trzeba troche uwazac no i najlepsze podjezdzam na stacje zatankowac pociagnelem uchwyt do otwierania klapki od wlewu paliwa ide wlac a tu dupa zamkniete i tak 3 razy latalem od drzwi do klapki az w koncu wrocilem do domu i musialem popsikac odmrazaczem... wd40... i pomogle ;] no i jeszcze zamarzly mi spryskiwacze szyb ;/..

Kowalski
    Gość

Domyślnie

Ljudi, co wy z tymi zamarzającymi drzwiami?? w zyciu, nigdy nie zamarzną, jesli przed mrozami dokładnie posmarujesz uszczelki drzwiowe, również te, umieszczone nad drzwiami, w obrysie dachu gliceryną. Są co prawda silikony w sprayu ale to dziecinada. Kupcie w aptece buteleczke gliceryny, weźcie szmatke i zejdzie wam góra pięć minut aby nasmarować uszczelki drzwi.
    Potem przy minus 30 nawet zawsze bez problemu się otworzą.

Użytkownik Ogier Avatar sagat
    Mieszka w
    Piaseczno/Warszawa
    Auto
    AR Brera 3.2 v6 Q4 skyview

Domyślnie

Ja już nie mogę patrzyć na moja smarkatkę ale całe szczęście jutro notariusz i wreszcie będę miał garaż ! jutro wszystko ładnie się rozpuści.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Cytat Napisał Szułff Zobacz post
    Nowy akumulator, wymienione swiece, nie odpala, badz odpala na resztkach energii, urwalem ciegno z klamki jak probowalem otwierac, nie to zebym byl zly, ale zima nie pojezdze chyba moja 33 =(
    Nieładnie, cusik masz chyba z tym zapłonem nie halo. Moja zasadniczo odpala tak jak latem, z tą różnicą że poniżej 0st im zimniej tym rozrusznik wolniej kręci. Ale swoje nakręcić się musi(4,5 obr?), zanim pompka zacznie podawać benzynę.

Użytkownik Świeżak Avatar Bouli Punk
    Mieszka w
    Międzychód (Wlkp.)
    Auto
    Alfa Romeo 156 - 1,6TS 2003r

Domyślnie

wczoraj było ze 2cm sniegu więc jak żona mnie obudziła o 5 że trzeba wstac odśnieżyć bo ma po kolana śniegu to nie uwierzyłem. Potem okazało sie że ona szła bokiem to miała po kolana bo ja żeby wyjechac autem musiałem odśnieżyc środek podjazdu i było sniegu po pas. Alfa ledwie odpaliła światła przygasły ale poszła za pierwszym razem

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

Cytat Napisał Kowalski Zobacz post
    Ljudi, co wy z tymi zamarzającymi drzwiami?? w zyciu, nigdy nie zamarzną, jesli przed mrozami dokładnie posmarujesz uszczelki drzwiowe, również te, umieszczone nad drzwiami, w obrysie dachu gliceryną. Są co prawda silikony w sprayu ale to dziecinada. Kupcie w aptece buteleczke gliceryny, weźcie szmatke i zejdzie wam góra pięć minut aby nasmarować uszczelki drzwi.
    Potem przy minus 30 nawet zawsze bez problemu się otworzą.
    O glicerynie nie słyszałem jeszcze A czy ona potem nie brudzi palców i ubrań? Wchłania się w uszczelki?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

Moja wczoraj po ponad 14 godzinnym postoju pod firmą (Kraków) ledwo odpaliła, ale udało się jej zaskoczyć przy pierwszej próbie. Stawiam na aku Dziś bez zająknięcia (postój 7 godzinny). 159 na zimowych drogach daje sobie świetnie radę. Prowadzi się pewnie. Nawet te klamki, spryskiwacze, drzwi, szyby i inne takie nie zamarzają jakoś straszliwie
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17