Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 119

Temat: Pająk uratowany przed tragiczną śmiercią ;)

Użytkownik Alfa i Omega Avatar iNTELL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159 SW 1,9JTDm, 156 SW 1,9JTD, Spider 3.0 V6, Audi A8 3,7 V8

Domyślnie

Dziś pracę stanęły, komputer który posiadam od lancii themy jest na 99% uszkodzony, pomimo przerobienia wiązki pod Motronica 1.7. W dalszym ciągu nie podaje sygnału na pompe paliwa, wtryski oraz cewkę zapłonową, jedyne co udaje mu się załączyć to przekaźnik opisany na schemacie jako "main". Komputer od alfy 164 będę miał najprawdopodobniej w okolicach środy, wtedy prace ruszą dalej

mnap86
    Gość

Domyślnie

Nie znam zasady dzialania tych elementow, ale wydaje mi sie, ze skoro nie ma sygnalu dla pompy paliwa to moze byc winny immobilizer. Tutaj kwestia czy bez kodu pozwala on na prace wtryskiwaczy i zaplonu. Jezeli nie, to obstawialbym brak zgrania kluczyka z immo. Bo to wydaje sie najbardziej prawdopodobne w tej sytuacji.

Komus padl ecu, wyminil na inny i okazalo sie, ze nie gada... najlepiej byloby ozyczyc od kogosc ecu i kluczyk. Wpiac cu, kluczyk zeskanowac i sprobowac odpalic. Najlatwiej i najtaniej chyba. Chyba, ze masz kase zeby kupic komplet ecu z kluczykiem.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Tak oczywiście, ale ten ECU, który mam teraz (Motronic M1.7) nie posiada jeszcze immobilisera

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Panowie, dobra wiadomosc. Udalo mi sie dorwac zestaw z alfy spider 3.0 12V: kluczyk, stacyjke, immo, oraz ecu cena 600zl wydaje sie ok, zestaw bedzie u mnie we wtorek, mam nadzieje ze problem silnikowo komputerowy zostanie rozwiazany i bede mogl sie skupic na przywracaniu pozostalej czesci auta do takiego stanu jak z fabryki

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    ChoRzów
    Auto
    AF 156 1.8 '00

Domyślnie

I jak poszło? Zagadała?

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

iNTELL, choć nasza znajomość rozpoczęła się od małych zgrzytów, to jednak nie ma co wspominać... Przeczytałem Twojego posta i chylę czołą pracy, jaką wkładasz w to auto i zapału, determinacji i oczywiście motywacji. Jest wiele tematów o tym, jak ludzie ulepszają swoje autka, jak swap'uja silniki, zmieniają zawiasy i tego typu... Oczywiście jest to interesujące i godne podziwu, ale to nie to! Oni mają swoje lalki nie od dziś i wiedzą co w nich piszczy... Dokładają, odejmują-tuningują... Ale zrobić coś z niczego, to jest dopiero sztuka!!! Życzę powodzenia!

Użytkownik Znawca Avatar krawat
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 155v6; AR Stelvio Q

Domyślnie

No i ktoś mi przeniósł ten dział do "forum... " i nie widzę czy coś się dzieje... Jak tam prace??

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Wiec tak, wszystko juz mam lacznie z komputerem i czujnikiem polozenia walka rozrzadu, z uruchomieniem czekam tylko na jedno ... na rzeczoznawce, ktory ma byc u mnie w piatek Chodzi o obnizenie wartosci samochodzu do obnizenia akcyzy, ktora przy tym silniku jest dosc wysoka, a wszelkie prace, ktore wykonalbym do czasu przyjazdu rzeczoznawcy raczej tylko podwyzszyly by jego wartosc

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

A więc powodzenia, i czekamy na finał oczywiście!!!

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

No i niestety, rzeczoznawca dzisiaj nie dojechał, będzie dopiero w poniedziałek, żaden rzeczoznawca nie zgadza się również na ocenę ze zdjęć przed podjęciem prac, także prace nie mogą ruszyć do przodu.