Były ale szału nie zrobiły skoro równolegle oferowano benzynę 1.75 TBi. Wybór był oczywisty![]()
Łukasz - nie wiem skąd u Ciebie doświadczenie z silnikami 2.4 JTDm, pozwalające na stwierdzenie, że moje opinie to tylko malkontentyzm. Jeszcze nie miałem u siebie na warsztacie DOBREGO silnika 2.4 JTDm. Takiego, który trzymałby fabryczne parametry, nie miał rozjechanych wtryskiwaczy, tudzież nie wymagał jakichś poważniejszych inwestycji w osprzęt. Można podejść do sprawy tak, że "jak kogoś stać na Brerę, to powinno być go stać na ekslopatację diesla, bo drogo nie jest". Jest drogo. W porównaniu z silnikiem 1.9 JTDm, o którym pisałem - jest 2-4x drożej, jeśli chodzi o normalne operacje, których w tym silniku musisz się spodziewać, bo są efektem pewnego rodzaju wad konstrukcyjno-produkcyjnych.
Oczywiście - jest to jak na razie jedyna sensowna opcja do Brery, jeśli ktoś nie ma kasy na jednostkę 1.75 TBi.
Co do oferty na dwumasy - pamiętam. Będę potrzebował, to się zgłoszę![]()
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
benzyna to benzyna, Tomek KRK ma rację.
Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?
Tomek bo do Ciebie podjadą jak coś zepsują, żeby naprawić
Obecnie mam 3 Alfę w użytku z silnikiem 2.4JTDm i nigdy nie miałem problemów, o których piszesz.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Ktos mowil ze 159 to auto rodzinne, no nie bardzo - predzej 159 SW...
Brera jest mniej uzyteczna, mniej praktyczna, a przy tym to dzielo sztuki, jest sexy. Dlaczego zatem jeżdzę 159 w sedanie ?
Jakbym miał kupowac drugi samochód pewnie kupiłbym Brere lub Spidera...
159 to jednak limo, 4 drzwiowy salon na kółkach, dobry do miasta i komfortowy na dlugie trasy, auto IMO równie ładne i majace sportowy rys, jednak da rade upakować więcej gratów, czy choćby zabrać więcej osób, żeby mogły docenić jaki to nietuzinkowy samochód.
Zeby nie bylo tak rózowo 159 to relatywnie mały sedan (przynajmniej w srodku) wiec tez nie ma co miec niewiadomo jakich oczekiwan - to nie auto bagazowe.
Ostatnio nawet miałem problem żeby upakowac koła na zmianę na zimówki (przez wzmacniacz w bagazniku) do ktorego weszlo tylko jedno koło 19...
Brera to chyba najładniejsze i najseksowniejsze coupe jakie powstalo bez dwoch zdan. Wg mnie nadaje sie idealnie dla singli lub dla pary, ew jako drugie auto lub po prostu dla konesera zeby je podziwiac![]()
Ktoś wspomniał o montazu fotelika dzieciecego na tylnych siedzeniach w Br - raczej nalezy to rozpatrywać w kategorii zartu (chyba że jak to stwierdzil Clarkson w jednym z odcinkow TG ktoś ma dzieci bez nóg...)
Mimo wszystko jak ktos ma rodzine z dziecmi i kupuje Brere jako 1wsze auto to tez szacun za nieuznawanie kompromisow lub po prostu spelanianie pasji.
Kupił bym ja bez dwóch zdań jakbym miał np znowu 20 lat i zaczynalbym przygode z AR. Tylko wtedy nie było Brery tylko niezapomniana 147 emka
(pod wzgledem miejsca z tylu i bagaznika GT ma go duzo wiecej, ale my tu piszemy o krolowej coupe czyli Br - nie ujmujac nic ciagle pieknej GT na ktora tez długo chorowalem))
Co do silnikow w 159 i Br to sie nie bede wypowiadal, bo wszystko juz chyba zostalo powiedziane![]()
Ostatnio edytowane przez szewi ; 22-11-2011 o 11:58
Z tego, co wiem, SW nie powala wielkością bagażnika również... Czy nie jest czasem mniejszy (w litrach) niż w sedanie? Jednak co do ilości miejsca na tylnej kanapie i komfortu podróży, to Brera pozostaje daleko w tyle... Z tyłu można jechać przez pół godziny może, dłużej nie da rady.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS