Strona 6 z 16 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 158

Temat: Brera czy 159

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Cytat Napisał Falarek Zobacz post
    Były też Brery z silnikiem 2.0 JTDm
    Pierwsze słyszę.

...brzmienie V6 - bezcenne!

Użytkownik Pirat drogowy Avatar tradelux
    Auto
    Brera

Domyślnie

Cytat Napisał Falarek Zobacz post
    Były też Brery z silnikiem 2.0 JTDm
    Weszly dopiero pod koniec produkcji, wiec jeszcze bardzo wysoka cena zakupu uzywanego egzemplarza do tego brak dzwieku 5 cylindrowca

Użytkownik Świeżak Avatar Falarek
    Auto
    AR MiTo

Domyślnie

Były ale szału nie zrobiły skoro równolegle oferowano benzynę 1.75 TBi. Wybór był oczywisty

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał tradelux Zobacz post
    Malkontentyzm i tyle w temacie. Jak kogos stac na Brere to i stac na utrzymanie takiego auta, a wbrew pozorom drogo nie jest. Jezdzilem dlugo 159, teraz przesiadlem sie do Brery i utrzymanie jest na tym samym poziomie. Z jednostkami 2.4 tez nie mialem takich problemow o jakich piszesz, moze dlatego, ze jak sie dba, tak sie ma. Jedyny "ponadprogramowy" koszt to wymiana przekaznika swiec zarowych i tyle.
    2.2 nie wchodzi w gre w tym aucie
    V6 niestety nie jestem wlascicielem stacji benzynowej ;-)
    Łukasz - nie wiem skąd u Ciebie doświadczenie z silnikami 2.4 JTDm, pozwalające na stwierdzenie, że moje opinie to tylko malkontentyzm. Jeszcze nie miałem u siebie na warsztacie DOBREGO silnika 2.4 JTDm. Takiego, który trzymałby fabryczne parametry, nie miał rozjechanych wtryskiwaczy, tudzież nie wymagał jakichś poważniejszych inwestycji w osprzęt. Można podejść do sprawy tak, że "jak kogoś stać na Brerę, to powinno być go stać na ekslopatację diesla, bo drogo nie jest". Jest drogo. W porównaniu z silnikiem 1.9 JTDm, o którym pisałem - jest 2-4x drożej, jeśli chodzi o normalne operacje, których w tym silniku musisz się spodziewać, bo są efektem pewnego rodzaju wad konstrukcyjno-produkcyjnych.
    Oczywiście - jest to jak na razie jedyna sensowna opcja do Brery, jeśli ktoś nie ma kasy na jednostkę 1.75 TBi.
    Co do oferty na dwumasy - pamiętam. Będę potrzebował, to się zgłoszę
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

benzyna to benzyna, Tomek KRK ma rację.
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar grzesk
    Mieszka w
    Wodzisław Śląski
    Auto
    było Mito 1.4TB ,Brera 2.4/jest 147 GTA

Domyślnie

Cytat Napisał tradelux Zobacz post
    Weszly dopiero pod koniec produkcji, wiec jeszcze bardzo wysoka cena zakupu uzywanego egzemplarza do tego brak dzwieku 5 cylindrowca
    o tak dźwięk pięciocylindrowca jest bardzo ok

Użytkownik Pirat drogowy Avatar tradelux
    Auto
    Brera

Domyślnie

Tomek bo do Ciebie podjadą jak coś zepsują, żeby naprawić
    Obecnie mam 3 Alfę w użytku z silnikiem 2.4JTDm i nigdy nie miałem problemów, o których piszesz.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    jtdm nie mieszczą się w komorze tak ? i dla tego nie pasują ?

Dlatego, że to piękne coupe i nie wypada, żeby klekotało jak dostawczak.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Ktos mowil ze 159 to auto rodzinne, no nie bardzo - predzej 159 SW...

Brera jest mniej uzyteczna, mniej praktyczna, a przy tym to dzielo sztuki, jest sexy. Dlaczego zatem jeżdzę 159 w sedanie ?
    Jakbym miał kupowac drugi samochód pewnie kupiłbym Brere lub Spidera...

159 to jednak limo, 4 drzwiowy salon na kółkach, dobry do miasta i komfortowy na dlugie trasy, auto IMO równie ładne i majace sportowy rys, jednak da rade upakować więcej gratów, czy choćby zabrać więcej osób, żeby mogły docenić jaki to nietuzinkowy samochód.
    Zeby nie bylo tak rózowo 159 to relatywnie mały sedan (przynajmniej w srodku) wiec tez nie ma co miec niewiadomo jakich oczekiwan - to nie auto bagazowe.
    Ostatnio nawet miałem problem żeby upakowac koła na zmianę na zimówki (przez wzmacniacz w bagazniku) do ktorego weszlo tylko jedno koło 19...

Brera to chyba najładniejsze i najseksowniejsze coupe jakie powstalo bez dwoch zdan. Wg mnie nadaje sie idealnie dla singli lub dla pary, ew jako drugie auto lub po prostu dla konesera zeby je podziwiac
    Ktoś wspomniał o montazu fotelika dzieciecego na tylnych siedzeniach w Br - raczej nalezy to rozpatrywać w kategorii zartu (chyba że jak to stwierdzil Clarkson w jednym z odcinkow TG ktoś ma dzieci bez nóg...)
    Mimo wszystko jak ktos ma rodzine z dziecmi i kupuje Brere jako 1wsze auto to tez szacun za nieuznawanie kompromisow lub po prostu spelanianie pasji.
    Kupił bym ja bez dwóch zdań jakbym miał np znowu 20 lat i zaczynalbym przygode z AR. Tylko wtedy nie było Brery tylko niezapomniana 147 emka
    (pod wzgledem miejsca z tylu i bagaznika GT ma go duzo wiecej, ale my tu piszemy o krolowej coupe czyli Br - nie ujmujac nic ciagle pieknej GT na ktora tez długo chorowalem ))

Co do silnikow w 159 i Br to sie nie bede wypowiadal, bo wszystko juz chyba zostalo powiedziane
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 22-11-2011 o 11:58

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Z tego, co wiem, SW nie powala wielkością bagażnika również... Czy nie jest czasem mniejszy (w litrach) niż w sedanie? Jednak co do ilości miejsca na tylnej kanapie i komfortu podróży, to Brera pozostaje daleko w tyle... Z tyłu można jechać przez pół godziny może, dłużej nie da rady.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS