zmieniałem ale w GT - zadziałało
( MES 1.2 albo 1.3 - nie pamiętam :-) )
Dzieki za odpowiedzi. Jak ma ktos pelna wersje MES 1.2 to chetnie przygarne adaass_89@o2.pl
Alfa Romeo Giulietta 2.0 TCT <- Jest
Alfa Romeo 147 1.6 T.S <- Jest
Alfa Romeo Mito 1.6 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 147 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 156 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW Ti 2.4 JTDm Q-tronic <- Byla
Alfa Romeo GT 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 156 Selespeed <- Byla
dzis i mnie to dopadlo,troche sie wystraszylem bo ten temat omijalem,no ale przyszla kryska na Matyska
w sumie to i tak mam olej do wymiany bedzie trzeba poszukac kogos kto wykasuje to cos
Ja dostolch, wielkie dzieki Bociek moz browcaTrocha problymy miolch ale opanowane. Interval ustawiony na 10tys.
Alfa Romeo Giulietta 2.0 TCT <- Jest
Alfa Romeo 147 1.6 T.S <- Jest
Alfa Romeo Mito 1.6 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 147 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 156 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW Ti 2.4 JTDm Q-tronic <- Byla
Alfa Romeo GT 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 156 Selespeed <- Byla
No to ja poczekam już do następnej wymiany, i spróbuje mesem.
Poproszę również o pełną wersję MES 1.2 tanaquol@gmail.com
Pozdrawiam
Odgrzebie temat po 3 miesiącach
W zaprzyjaznionym serwisie, na piekne oczy (jako, ze jestem kobietą) Panowie wymienili mi olej z filtrem za darmo. Do tego sprawdzili wszystkie plyny i oglnie zawieszenie.
Okazalo sie, ze Alfa jest w bardzo dobrym stanie- nic nie musze wymieniac- o dziwo!
Natomiast po przyjezdzie do domku chcialam zajac się wprowadzeniem odpowiednich danych poprzez MES do Alfy i tu mam problem...
Tak wiec najpierw: (MESa mam po angielsku, ale mysle, ze to dla Was nie problem)
Pod opcja ENGINE wykonałam procedurę OIL CHANGE
Wszystko poszlo OK.
Nastepnie w opcji SERVICE- SERVICE INTERVAL RESET-
chciałam wyzerowac przeglad. Ustawić nowe parametry na: 365dni oraz 15000km do nastepnego.
Niestety zadna opcja nie zostawała przyjęta przez Alfe. Zarówno na włączonym zapłonie czy tez włączonym silniku- żadnej różnicy.
Zawsze pojawia się komunikat FAILED TO EXECUTE.
Po wykonaniu ostatniej z opcji na liscie: NEXT SERVICE RESET- Także na MESie pokazuje się FAILED TO EXECUTE ale oprócz tego
na chwile gasną wszystkie kontrolki na liczniku wraz z wyświetlaczem i na ok. 30sec pojawia sie komunikat: SCHEDULED SERVICE EXPIRED
nastepnie napis oraz ikonka kluczyka znikają i wprowadzone zmiany nie zostaja przyjęte.
Dla potwierdzenia to samo znajduje sie w opcjach na Connect Nav:
Czy ktoś z Was ma pomysł co robię źle? Bo coś muszę skoro efekt nie jest taki jakbym chciała...
Bedę wdzięczna za sugestie, pomysły i porady
Aska