Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 65

Temat: Zamówienia na MiTo TCT wstrzymane do 20.05

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Prawda, Mito nie jest samochodem sportowym, ala Alfa chce mieć taką pozycję (samochodów o zacięciu sportowym) wśród trio Alfa-Lancia-Fiat.
    Mogliby więc te silniczki zostawić dla Fiata.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

[QUOTE=Andrzej_Kolbudy;593603]Ale o co Ci właściwie chodzi?
    Narzekasz i narzekasz. Sprzedaj Mito, kup se Skode.

jak sie przeniosę do Kolbud to se kupie skode, bede stał pod lokalnym centrum rozrywki-sklepem wielobranzowym, i popijając chłodne tyskie, komentował z lokalasami jaki to z ciebie idiota ze se mito kupiłes.....
    chodzi mi andrzeju o dyskusje, o opinie, do ktorych jako nabywca mam prawo, zarowno sluchac innych jak i wypowiadac swoje,
    mam nadzieje ze pomogą one nieco przyszłym kupującym spojrzec na sprawy szerzej, lizanie sie po fjutach nie prowadzi do rozwoju, natomiast krytyka i owszem, jako urzytkownik tej marki chciałbym aby firma traktowała rynek PL nieco inaczej niz zachodnie części naszego kontynentu, bo sprzedaje tutaj niewiele, a ostatnie i jedyne dwa produkty mają szanse na dobre wyniki bo są i ładne i chyba jakościowo tez niezłe, tylko niech wezmą pod uwage specyfike naszego rynku

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    MiTo 1.4T/ Panda

Domyślnie

Cytat Napisał jjokocha Zobacz post
    na ale 135 to jednak nie 150 a 170 to nie 155 ? no i ta niepwność co do przyszłości, jak jest gwarancja to ok ale co po 2 latach? pan henio nie naprawi....
    to chyba oczywiste że 135 nie równa się 155, ja pisałem o sensowności wyboru, jak były jeszcze w sprzedaży 155 to były praktycznie w cenie 135, alternatywnie do 170 która była 10k droższa, ja przesiadałem się z 156 w dieslu i szczerze mówiąc przestraszyłem się spalania 155, teraz żałuję bo wiem że 135MA pali prawie tyle samo ,a jeździ naprawdę sporo słabiej, ten multiair poza większym skomplikowaniem konstrukcji niewiele daje, owszem fajnie się ogląda materiały reklamowe i filmiki, z nich wynika że to mega technologia, w praktyce wychodzi że jesteś w stanie zaoszczędzić dzięki niej 0,5l paliwa na 100km... co do naprawy to pan henio bez problemu kupi silnik na allegro za 3k i go wstawi, poza tym zawsze można dokupić dodatkową "gwarancję", w opcji na sam silnik nie jest taka droga

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzej_Kolbudy Zobacz post
    Te słabsze nijak się mają do sportowego wizerunku marki.
    Diesle za to są kwintesencją sportowego wizerunku, zwłaszcza w tak małym aucie.
    BTW tez tak macie jak na tym filmiku (notabene to miciak na LPG)
    http://www.youtube.com/watch?v=9Q-ZGR88280
    że na każdym łuku ktoś tarasuje drogę "niepotrzebnie" hamując?
    Ostatnio edytowane przez metan ; 09-06-2011 o 14:30

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Cytat Napisał jjokocha Zobacz post
    jak sie przeniosę do Kolbud to se kupie skode, bede stał pod lokalnym centrum rozrywki-sklepem wielobranzowym, i popijając chłodne tyskie, komentował z lokalasami jaki to z ciebie idiota ze se mito kupiłes.....
    chodzi mi andrzeju o dyskusje, o opinie, do ktorych jako nabywca mam prawo, zarowno sluchac innych jak i wypowiadac swoje,
    mam nadzieje ze pomogą one nieco przyszłym kupującym spojrzec na sprawy szerzej, lizanie sie po fjutach nie prowadzi do rozwoju, natomiast krytyka i owszem, jako urzytkownik tej marki chciałbym aby firma traktowała rynek PL nieco inaczej niz zachodnie części naszego kontynentu, bo sprzedaje tutaj niewiele, a ostatnie i jedyne dwa produkty mają szanse na dobre wyniki bo są i ładne i chyba jakościowo tez niezłe, tylko niech wezmą pod uwage specyfike naszego rynku
    Po twoich wypowidziach wnioskuję, że w kolejce po wysokie IQ nie stałeś. Obrażasz, choć pojęcie masz marne. Już to kiedyś widziałem, a nazywał się PINGWIN

---------- Post added at 17:30 ---------- Previous post was at 17:28 ----------

Cytat Napisał metan Zobacz post
    Diesle za to są kwintesencją sportowego wizerunku, zwłaszcza w tak małym aucie.
    Zdziwiłbyś się jak byś się przejechał.

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    49900 to była podstawowa cena wersji 78 KM progression.
    W 2008 euro kosztowało nawet 3,3 PLN ( u dealera gdzie kupowałem pojawiły sie nawet wersje 95 KM przywiezione z niemiec), pod koniec 2008 kurs poszybował w górę (tzn wrócił do normalnych poziomów) i już wtedy mówili o podwyżce i potem podrożała na około 52000, w 2008 roku nie było 120 KM w PL-pojawiło się około lutego 2009 wraz z dieslem 1,3 i oba kosztowały 59900. 155 KM kosztowała 68 tys i występowała tylko w wersji distinctive.
    A multiair z racji swojej konstrukcji daje najwieksze oszczędności właśnie przy jeździe z mało otwartą przepustnicą (tzn mało wciśniętym pedałem bo przepustnicy nie ma). Przy pedale w podłodze spalą podobnie. Inna charakterystyka dołu w MA pozwoliła go zestroić na 105 KM (co jest tez możliwe dla "normalnej" 95 KM wersji, kosztem elastyczności). Największym "błędem" (który można nazwać zwykłym k.restwem) jest elektroniczne ograniczenie mocy tego podstawowego silnika do 78 KM. Jak ktos patrzy tylko na liczbę pomyśłi że to jakas przestarzała 8-mio zaworówka znana z punto II.
    W MA bałbym sie tego że po jakimś czasie wynikną problemy serwisowe bo wydaje się to byc dość precyzyjne ustrojstwo (np. można zapomnieć o serwisowaniu tego poza ASO) i wysokie wymagania co do oleju. Ale to czas pokaże.
    Niestety jjokocha wykrakał
    nowy cennik
    http://www3.alfaromeo.pl/katalogi/al..._06_10.bak,pdf
    ubyło wyposażenia w każdym z pakietów, więc będzie drożej.
    I te absurdalne silniki nie pasujące do tego samochodu: 70KM, 78KM, 105KM i diesel 95KM.

Powoli robi się konkurent POLO, a nie A1.

Teraz METAN jak patrzę na liczbę 78KM to widzę jakąś przestarzałą 8-mio zaworówkę z Punto II.
    Ratuuuuunku!

Patrzę na cennik Giulietty i Mito. I wniosek: jedynym kryterium wyboru Mito jest wygląd, bo ceny przy podobnym silniku i wyposażeniu są podobne.

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzej_Kolbudy Zobacz post
    Teraz METAN jak patrzę na liczbę 78KM to widzę jakąś przestarzałą 8-mio zaworówkę z Punto II.
    A to całkiem żwawy jak na wolnossaka Starjet 16V.
    Link nie działa.

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto

Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

No to zgłupiałem. Faktycznie te 78 KM z cennika to ośmiozaworówka a nie starjet 95 KM, i to w cenie jak za16V (jak była po podwyżce) przy braku DNA i klimy!!. I chyba nie pomyłka bo po parametrach widać moc przy 6 tys (nie 5250) i mniejszy moment . Teraz jjokocha ma faktycznie racje-gorszy produkt za większą kasę (dwa lata temu za 1,4 16V z pełnym wyposażeniem płaciłem po rabatach mniej niż dziś wołają za uboższego juniora 8V).

Ktos kto nie jest w temacie się w tym bajzlu za kilka lat przy autach na rynku wtórnym nie połapie. Tylko jak zrobili z niego euro V??
    Albo skazują klientów na MA ( skasowali już wcześniej dwa przyzwoite TB 120 i 155 KM) albo na stare silniki podczas gdy u konkurencji sprawdzonych 1,4 16V od groma. Ciekawe... pewnie zobaczymy tego wolnossaka w julce (bo był już w bravo).
    Chyba im się to auto za dobrze sprzedaje albo chcą czerpać kasę z serwisu MA.
    Dziś w kontekście value for money bym się poważnie zastanowił czy kupić miciaka
    Ostatnio edytowane przez metan ; 20-06-2011 o 16:10

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

[QUOTE=Andrzej_Kolbudy;594108]Po twoich wypowidziach wnioskuję, że w kolejce po wysokie IQ nie stałeś. Obrażasz, choć pojęcie masz marne. Już to kiedyś widziałem, a nazywał się PINGWIN

jeśli obraziłem to przepraszam nie taka była intencja, zwyczajnie odebrałem twoje przytyki jako proba zakneblowania mi ust,

---------- Post added at 08:53 ---------- Previous post was at 08:45 ----------

a przeciez nalezy i trzeba z pewną dozą krytyki podejsc do tematu, być moze pewne rzeczy przejaskrawiam czy zbyt mocno krytykuje ale uwazam ze mam prawo bo nabyłem to auto a ksiązce napisali ze są otawci na polemikę,
    wg nowego cennika to juz teraz rzeczywiscie senu mało w zakupie nowego mito, raczej nalezy rozwazyc giuliette a ja osobiscie teraz własnie brałbym 159 z salonu, autko dopracowane, wygodne, koniec produkcji niedlugo, mozna bedzie trafic ładną promocje pewnie