Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 63

Temat: Alfa 156 - koszt miesięczny

Użytkownik Pirat drogowy Avatar AlfaFAN
    Mieszka w
    Pińczów
    Auto
    Fiat Tempra 1.6&2.0... mam nadzieję, że wkrótce Alfa Romeo...

Domyślnie

stawiam skrzynke browca (symbolicznie).
    eee a dzie ten zlot...moze i ja sie pojawie

Gratuluje cory Niema syna to trzeba corki zainteresowac motoryzacja :mrgreen:
    A co do kosztu miesiecznego to przeciez nigdy niewiadomo kiedy siadzie jakis czujnik czy inna pierdola.Zazwyczaj trzeba liczyc oplaty,opony,przeglady, a inne sprawy to niekiedy pojezdzi 2lata bez remontu, a w trzecim roku posypie sie zawieszenie i silnik ;// Zalezy tez jak kto dba :wink:
    "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee

majster
    Gość

Domyślnie

Ile kosztuje utrzymanie alfy 1.6TS ??? Wole nawet se nie przypominac Teraz troche żałuje, że się pospieszyłem z jej zakupem - wygląd to nie wszystko :wink:

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar andrzew
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    156, 1,6 ts była, 156 SW 2.4 jtd m-jet jest

Domyślnie

Cytat Napisał majster
    Ile kosztuje utrzymanie alfy 1.6TS ??? Wole nawet se nie przypominac Teraz troche żałuje, że się pospieszyłem z jej zakupem - wygląd to nie wszystko :wink:
    No a ja powiem że chyba jestem szcześciarzem bo mam alfe z tym silnikiem i jakoś nie wyciąga ze mnie niewiadomo jakiej kasy. Może poprostu dobrze trafiłem bo przed zakupem troche mnie straszyli kosztem utrzymania ale poki co jest ok. Wymieniam wszystko na czas i jeżdże :wink: Pozdrawiam

Spirit
    Gość

Domyślnie

Jak miałem 156 to moje miesięczne koszta wynosiły w granicy 250-300zł na paliwo, i w sumie tylko to. Takie rzeczy jak oleje i inne płyny nie wliczam w te koszta bo to się robi raz na jakiś czas, tak samo ubezpieczenie, pierwsze płaciłem 1200zł, później ponad 900zł a teraz ostatnio w maju przed sprzedażą zapłaciłem 760zł zaznaczam tylko że nie mam skończone 25 lat i jestem jedynym właścicielem w dowodzie rejestracyjnym (szkoda że rocznikowo nie biorą tego pod uwagę bo już bym miał mniejszą kwotę w granicach 450-500zł). Więc jeżeli wiesz że będziesz miał Alfę dłużej to na dłuższą metę Alfa chyba nie jest drogim autem w utrzymaniu w stosunku do tego jaką daje frajdę z jazdy! Ja zaraziłem się marką i w tej chwili mam już 3 Alfę

alfka156
    Gość

Domyślnie

Koszt miesięczny to dla mnie tyle, ile wleje do baku a to według potrzeb . Wymieniłam ostatnio wahacze i przeguby ale to tylko dlatego, że poprzedni właściciel mojej ślicznotki wcisnął jakieś tanie zamienniki.. wolałam nie czekać na efekt aż padnie zawieszenie. Do wymiany poszło też sprzęgło, nie padło ale ciężko chodziło i tyle a ja dbam o swoją belle
    Pozdrowionka o wiernej fanki Alfy

jobu1
    Gość

Domyślnie

Ja liczę tylko paliwo a na nie wydaję jakieś 400 do 500 zł. Kosztów takich jak oleje, filtry, opony, klocki itp nie liczę bo nie co dzień się to kupuje a jak się kupi dobre to starcza zdecydowanie na dłużej.
    :mrgreen: P/S dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach :mrgreen:

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

Mi na paliwko miesięcznie idzie około 700 zł, no i na myjkę i odkurzacz duzo wydaję, nie liczac dodatków do paliwa i innych pierdołków...Miesięcznie w 800 zł sie mieszcze z wszystkimi kosztami...

Jak na frajde z jazdy i ta moc to niewielkie pieniadze...

Pozdrawiam
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR GT JTS 2004

Domyślnie

Cytat Napisał Lester
    jeżeli powiecie mi, że utrzymanie 156 jet tańsze niż BMW 323 (rok1995-1998) to biorę alfe bez zastanowienia.
    W TVN Turbo jakiś czas temu było porównanie alfy146 z BMW (nie pamietam modelu) -alfa przegrała z kretesem, tylko, że nikt w programie nie podał cen testowanych samochodów. Były totalnie nieporównywalne. Jak chcesz kupić BMW w cenie alfy156 z rocznika 95/98 to życzę szczęścia. A co do kosztów utrzymania - to zależy też trochę od Twojego podejścia do samochodów - jak bedziesz chciał o samochód zadbać to kosztów nie unikniesz. Moim najdroższym w utrzymaniu samochodem było seicento, o które poprzedni właściciel nie dbał.

Cytat Napisał Lester
    Auta kocham!! I Alfę potraktuję jak najlepszą kobietę!!!
    Cóż, kobiety mają swój własny budżet w przeciwieństwie do samochodów... Więc łatwiej o nie dbać....

Kosztów nie unikniesz - więc kup to co wolisz - a to jest subiektywne

BIGPUN
    Gość

Domyślnie

witam, troszke odświerze temat.
    przymierzam sie do zakupu autka dla dziewczyny
    padło na alfe 156 1.9 jtd 2004r. wybór sercem

jako że nie znam sie w ogole na AR (milosc do innej marki) prosze o info na co mam sie przygotować odrazu po zakupie?

domyślam się że rozrząd... co dalej>? jakie przykładowe koszty?

z góry dziękuję

AR_33
    Gość

Domyślnie

jako że nie znam sie w ogole na AR (milosc do innej marki) prosze o info na co mam sie przygotować odrazu po zakupie?
    domyślam się że rozrząd... co dalej>? jakie przykładowe koszty?
    z góry dziękuję
    Poczytaj sobie tutaj:

http://www.forum.alfaholicy.org/topi...ady-vt9430.htm

A na przyszłośc proponuję kożystać z opcji Szukaj, temat już był tyle razy poruszany, że można książkę