Czujnik temperatury powietrza, który podaje sygnał do sterownika jest zintegrowany w przepływomierzu. Wygląda na to, że to jego wina. Wtryski mogą też lać do komory spalania, to wyjaśniałoby te stuki po rozruchu.
Czujnik temperatury powietrza, który podaje sygnał do sterownika jest zintegrowany w przepływomierzu. Wygląda na to, że to jego wina. Wtryski mogą też lać do komory spalania, to wyjaśniałoby te stuki po rozruchu.
AR 155 1.7 TS '95 & AR 156 SW 1.9 16v JTD '03
Witam ale czemu jak teraz sa takie mrozy to wszystko jest ok nie raz jak przekrece zaplon to kontrolka od wtrysku nie gasnie ale zaraz po uruchomieniu silnika gasnie oczywiscie przy rozruchu porannym ale przy tych mrozach silnik pracuje swietnie a jak przyjdzie temp okolo 0stopni to bedzie gupial cisnienie wtedy na wolnych obrotach skaka od 295-400bar samochud szarpie i prawie nie da rady nim jechac do puki sie nie rozgrzeje do temp 50-60 stopni ciecz chlodzaca troszke dziwna sprawa to niby teraz jest ok bo gesta ropa jest a moze przez ta temp powietrza ze teraz jest odp dawka paliwa a jak jest cieplo to czujnik zaniza temp i komp podaje przez to za duza dawke na wtryski i silnik nie przepala i dlatego warjuje s
Paliwo podawane na wtryski musi miec swoja temperature dlatego przed listwa masz podgrzewacz silnik sie grzeje paliwo na zwrotnym idzie podgrzane spowrotem na obieg i jest lepiej sprawdz podgrzewacz paliwa .
---------- Post added at 22:59 ---------- Previous post was at 22:55 ----------
Panowie ja mam inny problem wszystko gra do momentu dojscia obrotow do okolo 3000 / 3200 w czasie jazdy ( na postoju nie ma problemu zamyka sie skala) a puzniej "zdech" idzie ale go to hol....ernie kosztuje jakby jakis mul mu wszedl. Jak myslicie co to.
Ja bym na sam poczatek sprawdził rury od turbo, czy nie są pęknięte, nieszczelne, czy nie pompują się za bardzoPanowie ja mam inny problem wszystko gra do momentu dojscia obrotow do okolo 3000 / 3200 w czasie jazdy ( na postoju nie ma problemu zamyka sie skala) a puzniej "zdech" idzie ale go to hol....ernie kosztuje jakby jakis mul mu wszedl. Jak myslicie co to.
Alfa jest jak prawdziwa piękna Włoszka - może być czułą matką i namiętną kochanką, ale jeśli przez chwilę ją zaniedbasz, może natychmiast stać się kapryśna...
Pompowac sie za bardzo nie moga bo na tym turbo polega ze ma pompowac. To jest takie wrazenie jakby po trzech tysiach zabraklo turbo albo paliwa .???????![]()
Im wyzsze obroty tym wyzsze cisnienie daje turbo. Jesli masz nieszczelnosci, wtedy nie bedzie ono wzrastalo, tylko zostanie na pewnym poziomie lub moze nawet malec, stad odczuwalny brak mocy.
Alfa jest jak prawdziwa piękna Włoszka - może być czułą matką i namiętną kochanką, ale jeśli przez chwilę ją zaniedbasz, może natychmiast stać się kapryśna...
Wszystkie przewody sprawdzone ostatnio byl na warsztacie po malej stluczce i przy okazji rozebranego przodu wszystko sprawdzilem rozebralem , wyczyscilem intercooler , wymienilem opaski , rury podpiete do maszyny pompowane cisnieni do 4 barow i nie spadalo przez pol godziny wiec jest oki . Mechanik mowil cos o przepustnicy paliwa czy jakos tak , ktora jest w pompie paliwa ze ona moze szwankowac.
Mówisz o elektrozaworze, lub jak kto woli regulatorze ciśnienia. Znajduje się on z tyłu pompy CR (po przeciwnej stronie do koła pasowego) przykręcony na dwa torxy. Używkę kupisz dość tanio.
Mozesz wzucic jakiegos linka .; z gory dzieki.