Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 60

Temat: 147 bose [opinie]

Użytkownik Ogier Avatar AdiUssj
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0

Domyślnie

Witam, niedawno kupilem dwa glosniki BOSE i chcialem je zamontowac w swojej AR ale nie pasowaly one do otworu i chcialbym sie dowiedziec czy sa do tego jakies dystanse montowane seryjnie?
    Ostatnio edytowane przez AdiUssj ; 13-06-2011 o 11:52

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Tak są dystanse plastikowe na 4 śruby ale chyba mocowanie podobne jak te w wersji bez BOSE więc powinno pasować plug&play chyba, ze kupiłeś te głośniki gołe wtedy spróbuj przełożyć seryjny dystans chociaż nie wiem czy jest on bezinwazyjnie demontowalny bo wygląda na to, ze nie. Korzystając z tematu też mam pytanie wie ktoś jaki jest rozstaw śrub pod właśnie dystanse? Musze dorobić jakieś z MDFu w przednie drzwi, a nie chce mi się za bardzo rozbierać tylko po to aby zmierzyć. Jak by ktoś znał wymiar bym był wdzięczny wtedy od razu bym zmontował całość za jednym zamachem wygłuszenie/głośniki/dystanse bez dwukrotnego babrania się z rozbieraniem.

slavol +1 Już myślałem, ze jestem odosobniony ze swoją opinią
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 26-06-2011 o 22:07

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Garwolin
    Auto
    147 1.9JTD 115km

Domyślnie

Witam.

http://allegro.pl/alfa-romeo-147-glo...153865983.html

Czy powie mi ktoś czy ten zestaw BOSE jest kompletny ?
    Po myciu wnętrza zaczął trzeszczeć mi głośnik od strony kierowcy więc szukam kompletnego zestawu jeżeli ten tutaj nie jest może ktoś wie gdzie dostane kompletny zestawik bose do 147 w dobrych pieniądzach.

Dzieki

Użytkownik Romeo Avatar Lenix
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Była 147 2.0, jest GT i Saxo

Domyślnie

wygląda na kompletny ale nie kupiłbym go za te pieniądze, lepiej wydać te 400 zł na dobre 4 16,5mm głosniki i 4 gwizdki z przetwornicami później za kilka stówek można dorzucić suba i wzmacniacz, radio pomijam

~ taka była piękna ! :C

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

Fajny temat sie odkopal - mam na polce Nakamichi cd40 i glosniki JBL seria GT costamcostam - generalnie 165mm, zwrotnica i wysokotonowce, placilem za nie cos 300-400pln. Graly razem w innym aucie i bylo calkiem niezle. Teraz tak - mam w 156 bose i ujdzie, ale w 147 nie mam bose i jest koszmar. Co jest najgorszym elemenetem w 147 - radio czy glosniki - szczerze powiem ze wolalbym zostawic radio fabryczne ze wzgledow estetycznych, ale jak to jest zlom to pojdzie wszytsko do podmiany.
    Co sugerujecie?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    https://t.me/pump_upp
    Auto
    DavidtubAJ

Domyślnie

U mnie w 147 nie mam Bose.
    Postanowiłem wymienić radio fabryczne na Kenwood kdc-130y + do tego ramka by to jako tako pasowało... i jest duuża różnica na fabrycznych głośnikach na +.
    Radio gra czysto i nic nie przerywa jak to było na fabrycznym radiu.
    Na Bose by było pewnie jeszcze lepiej

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Bielsko Biała
    Auto
    AR147 1.9JTDm 16v

Domyślnie

Podepne sie pod temat skoro tutaj ruch.
    Ja nie mam BOSE ale ostatnio myślę nad małą zmianą tej fabrycznej "orkiestry". Chciałem zostawić seryjne radio i kupić BOSE.
    Myślałem czy dałoby się później wymienić te głośniki z BOSE na coś lepszego ,odseparowanego tak żeby wzmak i sub ( zabudowa) zostały w bagażniku i nowe głośniki miałyby sygnał ze wzmacniacza BOSE. Czyli troszke większy zakres mocy i mały sub w bagażniku. Chodzi mi o estetyke i miejsce bo często mam zawalony bagażnik. I do tego na sam koniec porządne wygłuszenie drzwi.
    Czy odrazu kupić np. Helixy i wygłuszenie drzwii?? Jestem w tym temacie kompletnie zielony więc będę wdzięczny za jakiekolwiek rady i podpowiedzi.
    Wiem tylko że głośniki z bose mają 2 omy i może być problem z wiązką do nowych głośników żeby miały sygnał z bose.

Użytkownik Świeżak Avatar Markeczek84
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    AR 147 1.9JTDM 2006 & AR 159 2.4JTDM TI 2009

Domyślnie

Ja mam fabryczne nagłośnienie, ale zmieniłem radio na nie seryjne - Blaupunkt Melbourne 120, radio świetnie pasuje do reszty i efekt jest zaskakujący, jakość dźwięku poprawiona o 100% i w końcu wejście na usb, bo w sumie dlatego zmieniłem
    BOSE też miałem kupować na początku
    Ostatnio edytowane przez Markeczek84 ; 30-04-2014 o 06:50

Użytkownik Świeżak Avatar FoX12345
    Mieszka w
    Busko Zdrój/Stockport UK
    Auto
    AR 147 1.9 JTD 16V 140HP 2004 <3 Giulietta 1.4 TB MJet 2011 170HP

Domyślnie

Czy wystarczy jedynie wymienić same głośniki w drzwiach na BOSE + wrzucić w zabudowe bagaznika z tyłu układ wzm+ woofer BOSE i już będzie grało? Czy jest w Alfie 147 (bez fabrycznego BOSE) położony przewód aby podpiąć woofer BOSE z boku w bagazniku? Też myśle nad zakupem takiego zestawu BOSE, tylko chciałbym zostawić radio fabryczne - z prostej przyczyny: nie chce psuć wyglądu deski czymś niestandardowym. A może po prostu kupić lepsze głośniki i darować sobie system Bose? Choć czytając wątek, i w sumie na zdrowy rozsądek, potrzeba tez dobrego radia (moc wyjściowa) by podpiąć lepsze głośniki bo jednak jedno z drugim sie wiąże. Czy wystarczająco sie polepszy dźwięk na fabrycznym radiu, jeśli wymienie tylko głośniki? Powiem szczerze, że zastanawia mnie głębokość otworów, bo chyba nie są zbyt wielkie, a jednak dobry głośnik ma sporych rozmiarów magnes. Zapewne ile osób, tyle opinii odnośnie tego czy lepszy zestaw BOSE fabryczny, czy kupno nowych głośników

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Garwolin
    Auto
    147 1.9JTD 115km

Domyślnie

Ludziska jeszcze pytanie, czy jest różnica w nagłośnieniu BOSE od wersji 3 drzwiowej do 5 ?