Dzięki!Może się uda.
Dzięki!Może się uda.
Dolacze sie. Czy przy wyciaganiu kielicha ze skrzyni trzeba spuscic z niej olej?? Mialem sprzeglo wymieniane 1500 km temu i olej wymieniany. Teraz wymieniam cala os z kielichem, przegubani itd - komplet nowy, w bardzo fajnej wedlug mnie cenie 159 Euro, a ze przegub wenwetrzny zaczynal mi juz czasami pukac to stwierdzilem, ze odrazu wymienie calosc bo roznica w cenie nieznaczna.
Gesendet von meinem Xperia Arc
Tak trzeba.
A ja nie wyciągnąłem w końcu kielichaPół dnia kombinacji i nic z tego. Zapierałem w róznych miejscach, dźwignie, łomy i nic :/ Na szczęście nie leci nigdzie olej a wszelkie hałasy stukającego przegubu ucichły.
No to jak mowisz, ze tyle sie meczyles i nie wyszedl to az sie "ciesze" na wymiane tego ustrojstwa u mnie.. Jest jakis patent na to, czy tylko podwazanie lekko breszka i lekkie stukanie mlotkiem z drugiej strony?? Jest tam jakas zawleczka czy cos, na co zwracac szczegolna uwage przy wymianie zeby nie wpadlo do mechanizmu roznicowego?
To jest tak samo łączone jak przegub zewnętrzny z polosia. Czasami trzeba "przyjebac"![]()
No dobra, dzieki. Bez mlota nie robota. Walic w niego od boku w sam kielich czy raczej lekko w obudowe skrzyni jak np przy sworzniach wachaczy w zwrotnicy?? Wole dopytac niz potem placic za miejsce na podnosniku i kombinowac.
Uderzać w niego w kierunku koła
Witam.
U mnie również szykuje się wymiana przegubu wewnętrznego, od strony lewej.
Czy wymiana samego krzyżaka ma sens?
Po czym poznać duże zużycie kielicha (konieczność jego wymiany)?
Trzeba go rozebrać i zobaczyć w jakim stanie jest bieżnia, czy nie jest wytarta. Skąd wiesz że to przegub??