nie widziałem i w zasadzie prawie napewno nie ma. Zegary sa dla zasady okrągłe. Ale ja bym proponował szpachla powalczyc
- to co znalazłem na allegro-komputerek pokładowy ponoć do każdego samochodu
http://moto.allegro.pl/item358021755...ego_auta_.html
co wy na to?
Komputer pokładowy (paliwa) do każdego samochodu!
Teraz Ty równiez możesz go mieć w swoim samochodzie!!
Urządzenie bardzo przydatne w każdym samochodzie. Sprzedawana przezemnie płytka testowa może pracować własnie jako komputer pokładowy dzięki odpowiedniemu oprogramowaniu które dokładam za DARMO !. Mój komputer pokładowy ma następujące funkcje:
- wyswietlanie prędkości chwilowej pojazdu
- wyswietlanie chwilowego zuzycia paliwa (tylko w autach z wtryskiem paliwa), przy prędkości poniżej 20 KM/h zużycie paliwa w litrach na godzinę, powyżej tej prędkości w litrach na 100 KM. Z dokładnością nawet do 0.01 litra !!! (przy małych prędkościach), można na przykład zauważyć wzrost zużycia paliwa na wolnych obrotach po włączeniu swiateł !
- Temperaturę zewnętrzną z dokładnością do 0,1 stopnia celcjusza
- Wszystkie powyższe dane są odswierzane co 1 sekundę !
- Ponadto układ zapamiętuje najwyższa osiągniętą przez pojazd prędkość, którą można w każdej chwili sprawdzić
- Program zlicza również przebieg dzienny samochodu który można oczywiście w kazdej chwili skasować.
- Po każdym załączeniu komputera pokazuje się ekram powitalny a po nim ilośc kilometrów jakie zostały do przebycia do zmiany oleju (inspekcja oleju), oczywiście inspekcję oleju można ustawiać w zakresie od 500 KM do 65. tys KM oczywiście ilość kilometrów jest cały czas odejmowana podczas jazdy
- Układ dziala poprawnie na zasilaniu benzyna jak i gazem LPG !!!
Krzyś
no to idę kupować ale poradziłem się swego mechanika a ten mi mówi że trzeba jakieś kable ciągnąć.
LCD nie jest graficzny, a w ogóle to nie jest komputerek podłączany do gniazda diagnostycznego.
nie ma takich funkcji jak parametry adaptacyjne, FRA, TRA.
a szkoda bo już myslałem że schowam swój projekt do szuflady.
a tutaj masz auto-speca, czyli tzw. konkurencja.
-
http://www.autokomputer.pl/index.php?id=11
Bubu ten auto spec jest wporzadku,warto by go zaaplikowac do alfety.czy raczej kibel.jaka jest twoja opinia.
pozdrawiam
Bubu ten auto spec jest wporzadku,warto by go zaaplikowac do alfety.czy raczej kibel.jaka jest twoja opinia.
pozdrawiam
ja zawsze robie tak, biore wymiary tego pudełka jaki mam zamontowac i przykładam w rózne miejsca kokpitu.
patrze czy to mi pasuje do mojego wyobrażenia miernika czegoś tam.
dopiero jak pudełko przejdzie ten test patrzę na jego funkcje.
Z tego tez powodu chcę zbudowac sobie komputerek który mi cos powie o kondycji auta i poinformuje o problemach na horyzoncie.
nie patrzać na wymiary tego cacka , nie znajduję w nim przydatnych funkcji dla moich potrzeb.
pierwsze testy alfa na prototypie.
duzo błędów i niestabilność ale ten mini projekt rokuje nadzieję
Pamietam o beta-testerach którzy sie zgłosili, testy prawdopodobnie po wakacjach.
Menu zawiera:
wejście do podmenu poprzez nacisnięcie pedału gazu.Kod:- ekran 1 - menu głowne - ekran 2 - DTC fault ( błedy) - ekran 3 - Diagnostyka - ekran 4 - ECU information - ekran 5 - ABS - ekran 6 - zmiana kolorystyki wyswietlacza - ekran 7 - - ekran 8 - - ekran 9 - - ekran 10 - calibration ( kalibracja parametrów spalania ) - ekran 11 - statystyka, pojawia się w momencie wyłączenia silnika , czas 60 sekund (D6).
Ta opcja sprawdziła się podczas testów.
Bez ingerencji kierowcy menu przechodzi do ekranu 1.
ponizej zdjęcie z ekranu 1, zdjęcie trochę słabe.
fA to spalanie srednie, fT to spalanie tymczasowe.
dalej mam kłopoty w tym samochodzie z parametrem TRA oraz z kodami błędów.
--
![]()
oj widzę że zapowiada się bardzo profesjonalnie)
Wygląda super, wielki szacun za pomysł na projekt i jego wykonanie dla bubu tak trzymać dalej![]()
To co się liczy w życiu to szybkie dziewczyny i piękne samochody...
AR 156 2.0 TS - była i jest dalej w rodzinie
AR GT 1.9 jtd powered by Rperformance