Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Temat: 156 2.0 TS vs. Gulf V GTI

MaxiBB
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q
    Alfista dobry pomysł, nawet taki sposób na życie może być.

Tylko jak ta Lada wygląda?

Już by zrobić cichociemną Alfę 145 albo nawet 33...

I wtedy kasować wszystkie golfy, BMW i inne.
    Zawsze znajdzie sie ktos kto ma wiecej kucy i mniej sekund do setki

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar t.o.mek
    Mieszka w
    Trzciana, Tarnow, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 145 QV Rosso, Opel Vectra C 1.9 JTD 16V 150km 315NM

Domyślnie

Uwaga na "gulfy" bo ostatnio miałem problemy z cichociemnym golfem II jak startowałem spod świateł ale gość nie dał rady
    Fiat 126p --> Alfa Romeo 145 QV Nero --> Opel Vectra C GTS + Alfa Romeo 145 QV Rosso

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

No to skoro Ty T.o.mku miałeś problem, to gulf musiał mieć około 120-130 żywych koni pod machą.

Co do cichociemnych, jakby Twoją 145 uturbić + bajery to takie 200 koni byłoby fajne

Wtedy to nawet gulf pinć GTi musiałby się postarać, żeby Cię przegonić?

A może to jest jakiś sposób na dodatkową kasę na paliwo? Umawiacie się z gościem o kocioł 98, kto przegra stawia.

tak 2 razy w tygodniu i super 8) 8)

kilu
    Gość

Domyślnie

Noi do spotkania z przyczyn niezależnych od nasz nie doszlo....
    Mamy sie umówić jak będziemy mieli więcej czasu.
    Tak czy owak starcie z folkswagenowskim 2.0 TFSI miałem. :twisted:
    W drodze do Tarnowa Podgórnego na tylku siadła mi Octavia. Patrze w lusterko a na grillu oznaczenie najmocniejszej omiany tej skody (VII czy jakoś tak) wlasne z tym silnkiem. Wiec zacząłem trochę podpuszczać i dali się złapać. Mają przed sobą ciężarówkę wychyliłem się zza niej, patrze czysto wiec redukcja, kierunek i przez kończącą się podwójną ciągłą. 120, 140, 160 patrzę skoda do mnie dochodzi wieć jeszcze trochę gazu, patrzę w lusterko a tam jakieś sygnały w grillu mu migają :mrgreen: .
    Pan władza okazał się jednak miłym, wyrozumiałym człowiekiem który początkowo zaproponował 600 zł za przekroczenie dozwolonej prędkości oraz przejechanie podwójnej ciągłej, ale stwierdził że zagrożenia na drodze nie stworzyłem (przede mną było pusto) więc stanęliśmy na 400 zl i 10 pkt.
    Morał z tego taki, Panowie i Panie z okolic Poznania nie podpuszczajcie błękitnej Skody Octavii z oznaczeniem RS na klapie (niestety z wrażenia nie zapamiętałem numerów).
    PS.: Przyznaje wszem i wobec że Alfa 156 2.0 nie ma szans z autem z tym silnikiem.
    Ale i tak sie z kumplem sprobuję, wszak chodzi o dobrą zabawę :mrgreen:

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

Cytat Napisał kilu
    patrzę skoda do mnie dochodzi wieć jeszcze trochę gazu, patrzę w lusterko a tam jakieś sygnały w grillu mu migają .
    O kurcze to ładnie poszedłes po bandzie...Dzisiaj tamtędy tez jechałem do i z Tarnowa ale nie podpuszczałem żadnej Skody i juz obiwcuje ze tego nie zrobię :mrgreen:

W Skodzie gliniarzy jeszcze nie widziałem w okolicach Pozka...i to jeszcze RSik, bardzo fajny silniczek...miałem okazje poprobowac jazdy takim...dlatego następna Alfa to 2.0TB :twisted: to takie minimum 8)

Pozdrawiam kilu :wink: i pooowooolliii zw\łaszcza jak Skody chca Cie wyprzedzac pod Poznaniem
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia