- co 60.000 km lub co 3 lata.... - po przebiegu 2000km , oraz co 20.000km naciąg paska, sprawdzenie rozrządu..... ale przeciez o tym na forum 156 tłukli temat przez 2 lata, po co wracać do dzieciństwa....
- co 60.000 km lub co 3 lata.... - po przebiegu 2000km , oraz co 20.000km naciąg paska, sprawdzenie rozrządu..... ale przeciez o tym na forum 156 tłukli temat przez 2 lata, po co wracać do dzieciństwa....
juz 30K na rozrzadzie przejechane teraz zrobile ta geometrie i alfa jezdzi jak przyjlejona :d
- - - Updated - - -
juz 30K na rozrzadzie przejechane teraz zrobile ta geometrie i alfa jezdzi jak przyjlejona :d
Kupiłem alfę 147 1,6 105 km z 2002 r. przebieg 99900 km z pękniętym paskiem rozrządu. Po zdjęciu głowicy okazało się, że powyginane są tylko zawory. Mechanik wycenił naprawę na 2.200 zł w tym wymiana płynu chłodniczego oraz oleju do silnika. Auto wylicytowałem na ebay.de za 852 EURO. Mam fajne autko na dojazdy do pracy. Alfa jest pięknym autem zobaczymy jak będą wrazenia z jazdy. Na dalsze wyjazdy mam bmw 5. Mysle , że obydwa auta to dobry zakup.
147 jest dziewczyny ja mam lancie thesis i velsatisa ale tez często używam alfy lubie takie małe pociskacze czasem poużywać
właścicielka mojej alfki czekała do 105 kkm i właśnie dlatego kupiłem ją po bardzo okazyjnej cenie i dołożyłem do tego wymianę wszystkich zaworów, uszczelniaczy, paska rolek itp i kosztowało mnie to 1000 PLN + własna robota
ja mialem szczeście doczekac wymiany bez dodatkowego zestawu![]()