Co do czujnika CR to wziąłem założyłem nowy bosch 560zl i tez nie pali.
Co do czujnika CR to wziąłem założyłem nowy bosch 560zl i tez nie pali.
a nie czuć Ci ropą w aucie ?? albo pod silnikiem nie masz plamy ?
Nie wiem czy czuć ropą bo w warsztacie są wymieszane różne zapachy trudno zidentyfikować ale powoli zaczynam żałować chyba zakupu. Powiem tak w autach koncernu vw przynajmniej w błędach podane są powody dok.który czujnik etc. a tu synchronizacja rozrządu i myśl co, właśnie wróciłem z warsztatu i podłączałem sam osobiście, kompa i wychodzi błąd podczas kręcenia p 1320, czyli co czujniki albo jeden z nich ,który kupiłem jest z wadą?
hmm cięzko tak pomóc na odległość. I nie gniewaj sie na alfeznająć życie to powodem tego wszystkiego bedzie jakas pierdoła!! która mechanicy po rozebraniu rozrządu itd itp już po prostu przeoczyli. Zmień warsztat żeby chłopaki mieli swierze spojrzenie na temat. I nie mów im za dużo co było robione itd. Może zeby sprawdzili rozrząd ale tak niech sami szukają bo to może być na prawdę pierdoła albo cos przeoczyli co dla innego byłoby oczywsite
Tak tylko stale błąd p1320 i marchewka ,co możliwe sprawdzone i dalej stoi,jutro jeszcze zobaczę bo może mam pecha i kupiłem czujnik uszkodzony,tak ładuje kasę i zero efektu,auto fajne szkoda ,że tylko może stać.Zobaczę jutro jak nie to holuje do serwisu Fiata może oni coś zdziałają.
Rozumiem chwile załamania,też tak miałem kiedy wymieniłem całe zawieszenie a tu dalej coś puka.Pewnie będziesz sie z tego jescze śmiał.
Sprawdz jeszcze wszystkie połączenia na wtyczkach tych czujników,może ktoś coś sknocił i dlatego nie działa. Całkiem możliwe że Twojej belli potrzebny jest elektryk a nie mechanik bo te silniki bez prądu nie działają.
Dziś był podłączony komp fiata, ciśnienie na listwie 347 bar program wskazał normę, odczyty czujników wału o.k ,hall o.k a dziad nie pali.Po wszystkim wyskoczył błąd p1320 synchronizacji.Dodam łączki sprawdzone rozrząd sprawdzany wielokrotnie.Wymienione koło rozrządu na wale itp. podobno jest jeszcze jeden czujnik przy wale lub jakiś który odpowiada za rozrząd czy ktoś słyszał o takim?
Mechanik jestem żaden ale skoro już szukamy po omacku, to coś mi się przypomniało. Mój znajomy nie mógł kiedyś odpalić auta, bo aktywował czujnik, który automatycznie odłącza zapłon przy dachowaniu lub oderwaniu kół od podłoża. Na bank to było w Alfie 156 niestety nie pamiętam czy benzyna czy diesel. Szukał prawie dwa tygodnie przyczyny a to była taka "pierdoła" Z tego co pamiętam pod którymś siedzeniem jest wyłacznik tego czujnika.
tzn ja jak ostatnio wymieniałem rozrząd to widziałem jeden czujnik ( Faz rozrządu ) alena zdjęciu na czarno masz pompę CR a na czerwonym koło z wałka rozrządu i na tym kole jest zamontowany czujnik. Więcej czujników podczas wymiany nie zauważyłem. ( przewód z teog czujnika biegnie bo plastikowej osłonie rozrządu )
![]()
Ostatnio edytowane przez pampik ; 21-12-2011 o 14:07
odnosnie postu wyżej u nas ten przycisk jest pod fotelem kierowcy. ( siedząc na fotelu masz go pod prawą nogą w rogu fotela.) ale żeby go dostać musisz przesunąc fotel na maks do przodu wejść od tyłu kucnoąć i poświecic latarką. Jest w prawym rogu i wodać go jak sie przyjzysz zaślepiony jest taką czarna gumą
a biorac pod uwagę że auto Ci nagle zgasło ...hmmm nie było to w momencie najechania na jakis dół czy coś innego ? co wywołało wstrząs ?? dziura itd
a ten wymieniałes ? jest to czujnik położenia wału?? jest pod rozrusznikiem![]()
Ostatnio edytowane przez pampik ; 21-12-2011 o 13:59