Strona 6 z 54 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 534

Temat: Navi Polska mapa -zdięcia

henekl
    Gość

Domyślnie

Czytam i nie wieżę ze takie głupoty wypisujecie , tak jest mapa 99% polski mogę to udowodnić .
    Jak chcesz RDS to przyjadę popatrzyć ci w oczy tylko zwróć mi koszty podróży i zobaczysz moje oczy i wtedy na pewno zmienisz zdanie .
    Teraz wiem dla czego w alfa 166 nie ma polskiej nawigacji ( mapy z gps ) i większość posiadaczy nie będzie mieć w dalszym ciągu gps z polską mapą 99% pokrycia .
    Miałem udostępnić przepis na mapę gps VDO DAYTON do alfy 166 z 99% pokrycia polski .
    W związku z takimi postami swój patent mogę tylko sprzedać bo już dalej nie zniosę tego dziadostwa i tych pomówień .
    Wszystko co napisałem wcześniej jest świętą prawdą i koniec tematu dla niedowiarków .

Alfa166Nero
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał henekl
    Czytam i nie wieżę ze takie głupoty wypisujecie , tak jest mapa 99% polski mogę to udowodnić .
    Jak chcesz RDS to przyjadę popatrzyć ci w oczy tylko zwróć mi koszty podróży i zobaczysz moje oczy i wtedy na pewno zmienisz zdanie .
    Teraz wiem dla czego w alfa 166 nie ma polskiej nawigacji ( mapy z gps ) i większość posiadaczy nie będzie mieć w dalszym ciągu gps z polską mapą 99% pokrycia .
    Miałem udostępnić przepis na mapę gps VDO DAYTON do alfy 166 z 99% pokrycia polski .
    W związku z takimi postami swój patent mogę tylko sprzedać bo już dalej nie zniosę tego dziadostwa i tych pomówień .
    Wszystko co napisałem wcześniej jest świętą prawdą i koniec tematu dla niedowiarków .
    Ależ ja nigdzie nie napisałem, że kłamiesz tylko chciałem się dowiedzieć większej ilości szczegółów. Dane o pokryciu podałem za sklepami, które sprzedają najnowsze mapy do m.in. VDO. Przykładowy link do najnowszej mapy Polski na system VDO Dayton MS5000 http://navisystems.pl/sklep/product_...roducts_id=689
    Sorry, że Cię uraziłem ale po prostu jestem ciekawy jak to wszystko do kupy złożyć, bo np ja bym wolał podłączyć system do map C-IQ, a dlaczego to wystarczy zajrzeć pod ten link http://navisystems.pl/sklep/product_...oducts_id=1823
    Strasznie jesteś nerwowy, a ludzie chcą sie jak najwięcej dowiedzieć zanim zaopatrzą się w sprzęt. Trzeba było się nie wychylać lub być przygotowanym i na takie pytania niedowiarków. Akurat ja jestem w stanie przyjąć do wiadomości, że jest to możliwe - zadaję tylko dodatkowe pytania, jeśli w chwili obecnej nie jesteś w stanie na nie odpowiedzieć to nie trzeba odrazu sie obrażać.

henekl
    Gość

Domyślnie

możesz podłączyć nawigację vdodayton C-IQ ale poco acić za coś co jest za darmo .
    Jak troszkę pokombinujesz to napewno znajdaiesz tą mapę i nie tej firmy mapa .
    Najlepiej mieć gotowca i link do strony , wtedy jest to takie proste .
    pozdrawiam .

Alfa166Nero
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał henekl
    możesz podłączyć nawigację vdodayton C-IQ ale poco acić za coś co jest za darmo .
    Jak troszkę pokombinujesz to napewno znajdaiesz tą mapę i nie tej firmy mapa .
    Najlepiej mieć gotowca i link do strony , wtedy jest to takie proste .
    pozdrawiam .
    Problem w tym, że właśnie szukam bo mnie tym mocno zainteresowałeś, ale np po wrzuceniu w eMule VDO 5000 wyskakują mapy firmy Tele Atlas, no chyba że pasują mapy bliźniaczego systemu Philipsa Carin, choć mi się wydawało że też je robił Tele Atlas. Ewentualnie jeszcze jakaś fabryczna nawigacja do BMW czy Opla oparta na VDO Daytona. No nic szukam dalej Kierunek wyznaczyłeś, ja nie lubię się o nic prosić więc sam postaram się dojść do tego jak to podłączyć i na jakich mapach.

henekl
    Gość

Domyślnie

A to takie proste wystarczy wejść na alegro i masz gotowca pisze jak byk Polska 99% .
    PPOLSKA 99% 2008-01 BMW, RENAULT, OPEL, CITROEN (numer 363920917)
    POLSKA 99% 2008-01 BMW, RENAULT, OPEL, CITROEN (numer 363920917)

Alfa166Nero
    Gość

Domyślnie

Faktycznie chyba znalazłem, do tego systemu są też mapy przygotowane przez Navteq.
    P.S. Pisałemj ak Ty pisałeś, ale mapę znalazłem na innej stronie - tej bardziej potrzebnej
    No i nie można po prostu napisać, że mapy są też Navteqa ?
    W takim razie faktycznie nie ma co kombinować i wystarczy MS5000. Dzięki za odpowiedź, wg mnie zamiast tych wielu zdjęć mogłeś to trochę bardziej dokładnie opisać, mi i jedno wystarczyło aby uwierzyć, że to działa. Tak czy siak dzięki za odpowiedzi, w końcu forum po to jest.

henekl
    Gość

Domyślnie

nikt nie zapytał jaki jest producent tych map , tylko że nie ma .
    po prostu jak piszę że są takie mapy to są , nie lubię pisać głupot .
    Przepraszam za zjadane litery i odstępy to klawisze .

Alfa166Nero
    Gość

Domyślnie

Czujnik podczerwieni miałeś osobno ? Kolega który ma Philipsa Carin 522 twierdzi, że czujnik ma wbudowany w obudowę monitorka z zestawu. Mówi za to coś o tym, że ma też stację dokującą do pilota w którą wkłada się pilota. Do stacji leci kabel, który łączy się z jednostką sterującą. W takim wypadku można by taką stację zamontować w jakimś wygodnym miejscu.

henekl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Scorpion
    Czujnik podczerwieni miałeś osobno ? Kolega który ma Philipsa Carin 522 twierdzi, że czujnik ma wbudowany w obudowę monitorka z zestawu. Mówi za to coś o tym, że ma też stację dokującą do pilota w którą wkłada się pilota. Do stacji leci kabel, który łączy się z jednostką sterującą. W takim wypadku można by taką stację zamontować w jakimś wygodnym miejscu.
    Tak w komplecie jest stacja dokująca do pilota , pisałem o tym.
    Widzę że jesteś mocno zainteresowany jako jedyny zadajesz tyle pytań .
    Jeszcze jedno rozmawiałem z gościem i może do tej nawigacji wgrać polskie menu i lektora tak sobie pomyślałem jeśli by było więcej chętnych to może by zeszedł z ceny a chće 400 zł

henekl
    Gość

Domyślnie

zapomniałem czujnik podczerwieni można zrobić bez problemu .
    wyciągnełem z obudawy zrobiłem zdięcie i poprosiłem kolegę żeby mi zrobił taki sam układ ,i wszystko gra .
    w tym układzie jest też ściemniaczdo monitora nie jest potrzebny do odsługi pilota .
    Gdy pilot jest w stacji dokującej nie potrzebujesz podczerwieni .