Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 83

Temat: Poradźcie jaki silnik 156 najlepszy do zagazowania?

Użytkownik Romeo Avatar kiler_911
    Mieszka w
    Rzeszów/Ostrowiec Św.
    Auto
    147 1.9 JTD 8V

Domyślnie

Poziom dyskusji jest śmieszny. Niby tacy znawcy niektórzy na tym forum i cwaniaki, a jak przyjdzie co do czego to jeden do drugiego się mądrzy, że "gaz do kuchenek" drugi go opieprzy zacznie coś tłumaczyć, przekonywać, udowadniać i na koniec doj*bie, że JTD czy diesel do ursusa...i taka Wasza dyskusja Panowie. Samemu wywód robić, że ktoś jest 'głupi' bo pisze, że gaz to profanacja ale po chwili dodać, że diesel to profanacja. I odwrotnie. Jak ktoś ma ochotę i taki plan to niech przerobi sobie silnik na ciepły mocz - jeśli będzie to działać to powinno się pogratulować a nie gadać o profanacjach. Równie dobrze jeden może powiedzieć, że kolor czerwony do alfy do profanacja, a drugi zacznie się sapać, że co ty czerwony jest super czarny jest profanacja. Taki sam sens dyskusji Dajcie spokój...
    -> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-

--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
    --- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---

www.cinsoft.pl

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał zaviaseq Zobacz post
    też uważam że montowanie LPG w silnikach powyżej 2,5V6 to profanacja silnika, dla oszczednych (niekoniecznie, bo te silniki maja zapas mocy) są silniki jtd
    i do tego brzydko wygladają te wtryski na silniku
    Może dla ciebie profanacja, dla mnie nie i tak pewnie więcej na benzynie przez rok latam niż ty
    A co do wtrysków gazu i ich wyglądu, to chyba jak monter wie jak się zabrać to aż tak nie szpecą
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC02740.jpg
Wyświetleń:	159
Rozmiar:	117.1 KB
ID:	49810
    A tak naprawdę to ja wszelakich ropniaków nie znoszę przez dźwięk jaki wydają i kilka innych powodów, podoba mi się elastyczność, chociaż wystarczy zredukować i różnica znika. Co do tego że ON jest paliwem na dłuższe trasy a LPB w miasto to chyba coś nie tak, bo w mieście to nawet dobrze silnika nie zagrzejesz i koniec podróży, w trasie to nie jest tak do końca, moje LPG lepiej wychodzi niż niejedno TDi JTD CDi itd.

Użytkownik Romeo Avatar kiler_911
    Mieszka w
    Rzeszów/Ostrowiec Św.
    Auto
    147 1.9 JTD 8V

Domyślnie

Jak tak niektórzy sapią w stronę silników na przerobionych na zasilanie LPG albo diesle to pomyślcie na temat aut napędzanych silnikiem elektrycznym - to już bardziej bym się zgodził, że to jednak troche lipa. I wtedy można wypowiadać się czy ON czy LPG to silnik bez charakteru, czy nadaje się do bizona czy do kuchenek Bo jakby nie patrzeć w dalszym ciągu silnik spalinowy. I czy to Pb, ON czy LPG każdy ma swoje wady i zalety. I skoro wszyscy na forum są fanami marki Alfa Romeo to powinni również wszyscy prowadzić jeśli już, to konstruktywną dyskusje, a nie rzucać się, że to ch*jowe czy tamto bo tak i ch*j
    -> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-

--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
    --- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---

www.cinsoft.pl

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Szczerze mówiąc to jak liczę koszta pomiędzy moim LPG i Dieslem mojego kumpla, który mi bajek nie gada, to oscyluje to w tych samych granicach na miesiąc, z tym że ten dźwięk... . Ale muszę przyznać że JTD w porównaniu do TDi chodzi jak samochód a nie traktor i tego u góry popieram, bo niedługo pewnie pojawi sie stado "meleksów" na ulicach które tylko będą szumieć

Użytkownik Romeo Avatar zaviaseq
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Fiat Croma 1.9

Domyślnie

Cytat Napisał kylo1986 Zobacz post
    Może dla ciebie profanacja, dla mnie nie i tak pewnie więcej na benzynie przez rok latam niż ty
    A co do wtrysków gazu i ich wyglądu, to chyba jak monter wie jak się zabrać to aż tak nie szpecą
    wyrazilem tylko swoje zdanie i mam wrażenie że Ty chcesz mi wpoić swoje
    każdy jeździ na czym lubi!!
    miałem autko na gaz i nie narzekałem,, ale była to stara padaka, a tam jest nie ważne nic oprócz tego żeby jechało do przodu - DLA MNIE
    mam takie zdanie i tyle i nie sugeruję przez to że jestem mądrzejszy, głupszy itd...
    peace

Użytkownik Rowerzysta Avatar wesolylukasz69
    Mieszka w
    kraków - przemyśl
    Auto
    była AR 145 1.6 BOXER 96', teraz 156 2,5 V6

Domyślnie

a ja mam 2.5 v6 156 , i autko zabiera mi tak na trasie 10 litrów a w miescie pewnie i 15 l bo lubie zapierdzielac
    pozdrawiam
    piekna i bestia

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa 156

Domyślnie

witam panowie i pewnie panie mam alfe 2,0 JTS 166km 2004 rok oczywiscie wagon i mam do was pytanie odnosnie gaz bo wszedzie mi mowia ze tego silnika sie nie gazuje czy wiadomo wam cos na ten temat ? aaa powodem takich odpowiedzi niby jest to ze wtrysk paliwa jest bezposredni a nie konwencjonalny... pomozecie ?

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Cytat Napisał pelend Zobacz post
    witam panowie i pewnie panie mam alfe 2,0 JTS 166km 2004 rok oczywiscie wagon i mam do was pytanie odnosnie gaz bo wszedzie mi mowia ze tego silnika sie nie gazuje czy wiadomo wam cos na ten temat ? aaa powodem takich odpowiedzi niby jest to ze wtrysk paliwa jest bezposredni a nie konwencjonalny... pomozecie ?
    nastepnym razem korzystaj z opcji "szukaj" masz poczytaj sobie
    http://www.forum.alfaholicy.org/lpg_...nikow_jts.html
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Użytkownik Znawca Avatar m4tinez
    Mieszka w
    Bieruń
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 120KM FL

Domyślnie

Da się zagazować, ale koszt jest dużo większy niż normalny silnik.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wrocław/Świdnica
    Auto
    146 '99 1.9JTD 105KM

Domyślnie

"Ci, którzy uważają, że gaz jest dla biednych, to snoby. Przecież jeżeli nie ma różnicy w jeździe, a założenie instalacji nie wpływa źle na silnik, to czemu tego nie zrobić? Jeżdżę na gaz, bo potrafię liczyć. Przy spokojnej jeździe na benzynie Hummer spala 30 litrów na „stówę”, a to około 140 złotych. Gazu pali nieco ponad 30 litrów, więc za tę samą trasę płacę prawie o połowę mniej. Rachunek jest prosty. Nieważne, czy to Hummer, czy inne auto."
    Mariusz "Pudzian" Pudzianowski