zwykłe
zwykłe
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Zwykłe radio.
Co do odkrywania właściwości zmieniarki:
Zauważyłem że po wyciągnięciu źródła dźwięku czyli np karty i po ponownym jej włożeniu, odtwarza dalej ten sam utwór i od tej samej sekundy.
Mało tego, jeśli wkładamy pendriva który już był wcześniej użyty ze zmieniarką, to też będzie odtwarzała ostatnio odtwarzany utwór.
Wygląda na to że każde pierwsze włożenie konkretnego nośnika musi być okupione długim wgrywaniem.
Potem oba sprzęty się docierają
Pewnie tak było w tym przypadku. Zmieniarka nauczyła się pierwszych dwóch folderów, uczyła się trzeciego, no ale Maru zamienił go na czwarty.
Pierwszy, drugi i czwarty był już zapamiętany to pojawił się trzeci. Itd...
myślę, że pośród tych 50 osób, które nabyły te zmieniarki byli właściciele odtwarzaczy, które są trochę bardziej "do tyłu" niż nasze - nie ubliżając nikomu
też mnie to trochę martwiło na początku, ale jak wszystko zaczęło działać tą (co by nie mówić) dziwną metodą czuję się znacznie lepiej![]()
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Potwierdzam metodę dla radia z navi - wyciągnięcie radia trwa ca 2 minuty - najdłużej wkręcanie i wykręcanie prętów
Jeśli chodzi o zmieniarkę, u mnie też na razie dzieją się cuda, wrzuciłem kartę SD 2 gb, na której stworzyłem 4 foldery po 99 utworów. Foldery ponumerowałem zgodnie z instrukcją, czyli CD01, CD02, CD03, CD04 - odtwarzacz widzi 4 foldery, ale odtwarza tylko dwa, konkretnie 3 i 4, jak próbuję przełączyć na 1 lub 2, chwilę myśli po czym przełącza na na CD3. Na razie dałem sobie spokój, bo czekam na kartę 8 gb.
Oprócz tego, w przerwie między utworami słyszę delikatne trzaski, w czasie odtwarzania też pewnie są, tylko zagłusza je muzyka - też tak macie?
Jeszcze jedno, podłączyłem za pomocą jacka HTC HD2 z WM6,5, ale ledwo co słychać i nic nie pomaga zgłaśnianie zarówno w fonie jak i w radiu.
Ostatnio edytowane przez janio ; 16-04-2012 o 13:41 Powód: Literówka + dopisek
u Ciebie faktycznie kolejność ALFAbetycznadziała?
bo u mnie nie działa to niestety z oryginalnymi tytułami, chyba żeby każdy utwór fizycznie poprzedzać wspomnianą przez Ciebie kolejnością aa, ab, ac itd.
jednak tak jak wspomniałem kolejność alfabetyczna według przypisanych oryginalnych tytułów nie jest "widziana" przez radio lub zmieniarka i na razie nie odkryłem jak dobierana jest kolejność utworów - próbowałem śledzić datę modyfikacji plików, ich wielkość, ale nie ma w tym prawidłowości.
jednak jeśli wrzuca się do folderów całe płyty lub mixy to utwory zachowują tą samą kolejność co na płycie. niestey w przypadku zmiksowanych kompilacji ich ciągłość nie jest zachowana - zmiana utworu powoduje krótką przerwę :/
Jeśli w przekopiowanych oryginalnych płytach zachowana jest kolejność, to prawdopodobnie zmieniarka widzi ich zapisana kolejność, a więc w kompilacjach trzeba byłoby je ponumerować w znacznikach ID3V1 i ID3V2.
Więc z mojego doświadczenia Twoją metodą uzyskałem 10CD, sama zmieniarka (bez nośnika) pokazuje 5CD. Chciałem pocwaniaczyć i zmieniając nazwę folderu na nr wyższy, kopiowałem od razu do powstałej "luki". Ale się na mnie wypinał i nie widziałem katalogu wyższego. Trzeba za każdym razem wkładać kartę do czytnika (z tą "luką"0. Kombinowałem z kartą oraz penem, ale nic to nie daje. Strukturę katalogu mam 001, 002, 00X... do 99 widzi normalnie, później 100 nie ma oraz powyżej wyświetla ponownie jako 1,2,3 itd Także osiągnąłem zestaw 10CD po 99 utworów, dla mnie wystarczy w zupełności.
EDYTA - Jeszcze pomiędzy 001 a tytułem mam spację, może dlatego nie widzi u Ciebie ponieważ masz to wszystko "zlane" w całość?
EDYTA 2 - A radio wyciągam w 10 sekund, używam do tego zwykłych pilniczków "iglaków". (rękojeść akurat pasuje jak ulał do otworów)
Ostatnio edytowane przez BeBe ; 16-04-2012 o 19:24