Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Temat: Alfa Romeo 145

Kowalski
    Gość

Domyślnie

zapomnij o gazie w tych autach, a szczegolnie w boxerze. Kłopoty murowane. Co do wpisu kolegi Nietyxa, pozwole sobie nie zgodzic w paru sprawach. Otóż boxer pije olej i co do tego nie ma wątpliwosci. Musisz sprawdzac dwa razy w miesiacu poziom, przygotuj sie na dolewkę minimum 1 litra między wymianami. Takze dyskusyjna jest kwestia czesci: nieprawdą jest co napisał Nietyx, ze boxery były popularniejsze i więcej jest częsci. Jest dokładnie odwrotnie!!
    Poza tym aut z silnikami TS wyprodukowano dużo więcej niz boxerów (Boxery schodziły z taśmy od 1994 do końca 1996 a TS od końca 1996 do końca 2000).

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał Kowalski Zobacz post
    Co do wpisu kolegi Nietyxa, pozwole sobie nie zgodzic w paru sprawach. Otóż boxer pije olej i co do tego nie ma wątpliwosci. Musisz sprawdzac dwa razy w miesiacu poziom, przygotuj sie na dolewkę minimum 1 litra między wymianami.
    Napisałem że Boxer spożywał mi olej ale nie jak w opowieściach innych gdzie pije go dużymi ilościami. Na początku użytkowania sprawdzałem co tydzień olej, pod koniec już raz na miesiąc i nigdy nie spotkałem aby był na poziomie minimum ubytki były niewielkie
    Takze dyskusyjna jest kwestia czesci: nieprawdą jest co napisał Nietyx, ze boxery były popularniejsze i więcej jest częsci. Jest dokładnie odwrotnie!!
    Cytat Napisał nietyx Zobacz post
    Boxery są silnika starszej generacji i bardziej popularne są TS, tak więc i części trochę tańsze będą
    "TOSZ TO" napisałem..
    Cytat Napisał marekn93 Zobacz post
    a gdzie to można sprawdzić ??
    mechanik jakiś który będzie posiadał aparaturę do mierzenia kompresji (wygląda to jak ciśnieniomierz), dużo roboty z tym nie ma a jest pewność że po miesiącu Ci żaden garnek nie padnie
    Cytat Napisał marekn93 Zobacz post
    to lepiej 1.6 TS ?? a co myślicie o gazie ??
    Zależy jakiej instalacji gaz tam będzie lub jakiej będziesz zakładał, sam teraz do mojego 1.6 TS gaz zakładam
    zapomnij o gazie w tych autach, a szczegolnie w boxerze
    Kto powiedział że gaz w TS to kłopot murowany? .. Sporo ostatnio czasu spędziłem w dziale LPG Zone i jakoś nie twierdzę że porządna instalacja w TS to problem murowany
    Ostatnio edytowane przez nietyx ; 12-01-2011 o 22:31

Kowalski
    Gość

Domyślnie

pisalem ze boxery szczególnie gazu nie lubią) a co do reszty, racja, nieuważnie przeczytałem. zwracam honor.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

pisalem ze boxery szczególnie gazu nie lubią)
    to się zgadzam, są jednostki które jeżdżą na gazie ale do mnie jakoś nigdy nie przemawiał LPG w Boxerze i to opinia wielu

adamos
    Gość

Domyślnie

Posiadam boxera z gazem i faktycznie, mimo ze sekwencja, te silniki gazu nie lubią no ale koszty paliwa dużo mniejsze

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia