kolego mattom przeczytaj dokładnienapisałem o felgach 15" i oponach 205 i ze na tych oponach na naszych drogach auto będzie pływać a o 195 napisałem ze to maksymalna szerokość dla tego auta
kolego mattom przeczytaj dokładnienapisałem o felgach 15" i oponach 205 i ze na tych oponach na naszych drogach auto będzie pływać a o 195 napisałem ze to maksymalna szerokość dla tego auta
W wersji Edizione Sportiva i Limited 500 montowane były 16" Zendera z oponami 215/40R16. Co ciekawe Alfy z tymi pakietami wyjeżdżały z fabryki tylko w słabszych wersjach silnikowych, czyli 1,4TS, 1,6TS i 1.9JTD. W swojej Alfie miałem te felgi lecz z innymi oponami bo według rozmiarówki 1.8 i 2.0 mają większą średnicę zewnętrzną opony, dlatego zastosowałem 205/45R16. Problem jest taki że te opony przycierały o mój przedliftowy tylny zderzak gdy miałem komplet pasażerów lub bujało tyłem na nierównościach. Widocznie poliftowe zderzaki dopiero są dostosowane do szerszych opon.
Ostatnio edytowane przez t.o.mek ; 17-05-2012 o 05:21 Powód: Niektórzy źle mnie zrozumieli.
Fiat 126p --> Alfa Romeo 145 QV Nero --> Opel Vectra C GTS + Alfa Romeo 145 QV Rosso
tak takie opony mozna zakładac do 1.8 albo 2.0 ale nie do 1.4 bx
Jak już pisałem w tym temacie jeździłem 1.4 bx przez chwile na 17stkach i jakoś wielkiego muła nie było ... 145 BX to nie jest auto do startówA za to jaka przyjemność sunąc ponad setke na 17
z mruczeniem boxerka
Miazga
W 147 1 1.6 TS mam 18" - też mówili że będę ruszał wolniej jak rower - ale jakoś nie ma tragedii![]()
147 powodów do zadowolenia