Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Temat: Karoseria - piaskowanie :)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Jeszcze tego nie dokończyłem ale jeśli nie wyjdzie nic poza te kilka śrub które mi zostało to można przyjąć spokojnie 1,5-2h na demontaż plus kilka słownych perswazji za pomocą słów powszechnie uznawanych za obraźliwe

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

Mnie jeszcze czeka odnalezienie sklejonych kabli a to pewnie nie będzie łatwe. Myślałem też że ściągnę pokrowiec z fotela do zszycia ale to chyba sobie daruję. Jakieś paskudne druty tam są i boję się że potem nie dam rady poskładać :/ Na discovery chanel jakoś kurde łatwiej im to idzie

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał Tomakt Zobacz post
    powiem tak:
    nie wiem gdzie leży rdza, ale chcę, aby raz polakierowany samochód starczył już na wiele lat, powiedzmy, że do końca świata
    Czyli jak chcę przemalować auto, całego lakieru zdejmować nie trzeba?
    Chcę po prostu, żeby wszystko było solidnie wykonane i przetrwało nie jedno pokolenie. No i dobrze się trzymało.
    Wiem, że dużo zależy od lakiernika, ale przed pójściem do lakiernika chcę się zapytać jakiego lakiernika mam szukać. Teraz wiem, że jak będzie ziomek chciał piaskować to powiem "do widzenia".
    Jeśli chcesz by auto przetrwało to powiem Ci że nie lakier i lakiernik jest najważniejszy.Rdza atakuje od środka,zewnątrz tylko na odbiciach lakieru(nie biorę pod uwagę partackiego przygotowania np po naprawie blacharskiej)Więc pomyśl o pozbyciu się rdzy z podwozia i wszystkich innych zakamarków oraz o zakonserwowaniu wszystkich profili zamkniętych,przestrzeni między tylnymi błotnikami a nadkolem wewnętrznym(a tam 155 lubi rdzę najbardziej)itd.A wiem co piszę bo walczę z moją 155
    Ostatnio edytowane przez lesio146 ; 21-06-2012 o 20:57
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Alfa 159

Domyślnie

sam własnoręczne kilka elementów w alfie i nie tylko wypiaskowałem i już pare lat bez jakis zmian.
    Fachowiec ze mnie żaden ale mam dostęp do piaskarek do szkła, do sandblastu jak to mówią, wypiaskowanie blach, felg to wieki ale jakość super. Mój lakiernik nie chciał uwierzyć że części były piaskowane. Także nie pitolić że to zła metoda, tylko maszyn, ścierniwa, operatora zły dobór.

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał acer11 Zobacz post
    sam własnoręczne kilka elementów w alfie i nie tylko wypiaskowałem i już pare lat bez jakis zmian.
    Fachowiec ze mnie żaden ale mam dostęp do piaskarek do szkła, do sandblastu jak to mówią, wypiaskowanie blach, felg to wieki ale jakość super. Mój lakiernik nie chciał uwierzyć że części były piaskowane. Także nie pitolić że to zła metoda, tylko maszyn, ścierniwa, operatora zły dobór.
    Pitolic???Piaskować można traktor,pług itp.Głupotą było by piaskowanie zdrowego błotnika,maski itp po to by pozbyć się lakieru wraz z warstwa ocynku.A jak już czytam że całe nadwozie ktoś wypiaskował i że niby będzie całe cynkowane to ręce opadają.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.