Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Temat: tak sie robi pieniądze

methoss84
    Gość

Domyślnie

[QUOTE=janio;910584]Sugerujesz, że w niemieckich dowodach rejestracyjnych jest taka adnotacja? W której rubryce, bo przeglądam ten od swojej belli i nigdzie takowej nie widzę. Poza tym, kto i w jaki sposób miałby to rejestrować? Ktoś ma dzwona nie mając AC i co robi, oddaje samochód do naprawy, nikogo o tym fakcie nie informując, skąd więc miałaby się brać taka wiedza?

- - - Updated - - -

jest coś takiego w niemieckich autach jest wbijana kategoria jak przeglądasz nie raz mobile to widzisz że niektóre maja dopisane kat jakaś tam ale głównie jest to w bazie danych w niemczech wysyłasz sms i przychodzi ci zwrot czy samochód po wypadku czy nie , a angli znow jest napisane w dowodzie rejestracyjnym jesli był poważny wypadek czyli cat ,,c,, jesli był mniejszy to jest cat,,d,, i wysyłasz jak w niemczech sms-a bo nie ma tego w dowodzie itd

- - - Updated - - -

Cytat Napisał pampik Zobacz post
    moment moment bo idziemy w złym kierunku i dalej nie rozumiesz o czym piszę. Po pierwsze zgadzam się że takie rzeczy powinny być w dowodzie OK. Po drugie napisałem Ci o polskiej mentalności i próbie wybielania się przed samym sobą co już zrobiłeś drugi raz pisząc " że to ubezpieczalnia sprzedała auto nie ja " i to jest to o czym cały czas pisze o co chce unaocznić. Piszesz o tym jak powinno być! ale nie robisz nic żeby tak było - trzeba było dać przykład i auto zezłomować a nie oddawać ubezpieczalni. Wtedy jakbyś założył post o takim fakcie byłbym pierwszy który Ci przyklaśnie. Ale ty pozbywasz się rozbitego auta w białych
    rękawiczkach a później je znajdujesz na allegro i jesteś oburzony że ktoś chce je sprzeda i jak to się w Polsce pieniądze robi - nie widzisz w tym hipokryzji ?
    a co ja mam do decyzji firmy ubezpieczeniowej o czym ty piszesz ty masz coś nie tak z myśleniem po to płacimy ubezpieczenia że w razie tego dostajemy zwrot pieniedzy , ja nie ubieram bialych rękawiczek ale ty chyba białe rajstopki ogarnij się bo piszesz teraz głupoty nie po to wypierdzielam na AC tyle siana żeby potem sie zastanawiać co mam zrobić z samochodem jak go rozbije nie mój problem , a tu próbuje firmal ubezpieczeniowa sie odbić bo w innych krajach po takim dzwonie auto jest juz złomowane przejedz sie po szrotach na zachodzie i zobacz jakie tam auta stoją i juz sie nie nadaja do rejestracji nie osłabija mnie chłopie !!

a co do samochodów po wypadku jak ja szukałem mojej pierwszej alfy czyli tej rozbitej teraz , to wiecie ile zobaczyłem samochodów w Polsce koło 20 każde jedno auto było bite nie sciemniam od okolice szukania to obydwa Śląskie woj, opole , Świetokrzyskie i raz w KRK byłem aż w końcu pojechalem do Belgi ciężko jest kupic dobre auto miałem miernik alkieru i na niektórych co mi pokazywał to sie za glowei łapałem nie raz zastanawiałem sie czy sie nie zepsuł wiec dla mnie auto po stłuczce ( jest ok ) ale po już dużym wypadku nie bardzo nie chce ata gdzie poduchy wywaliły etc i chyba każdy z was nie chciałby takiego auta , co do awaryjności Alf jest jak mówia jak dbasz tak masz ja zrobiłem swoja ok 40 tyś km co mi sie zepsuło ta blaszak od regulacji wysokości świateł , no i ta pompa chalasowała no to wymieniłem w serwisie płyn i to wszytsko ... i znów wracam do Alfy jedynie co mnie w niej boli to troche mała jest ale juz powiedzialem jak wyjdzie 169 kupue roczną jak juz bedzie takowa

i jak wyżej ten post zrobiłem bardziej by z pompą , i pośmiac sie z mentalności polskich biznesmenów , w jakich czasach żyjemy anie by typowi zaszkodzić każdy orze jak może ja nigdzie z tym chodzić nie bede od tyle nie bede kolesiowi kłód pod nogi kłaść ... oby tylko samochód był solidnie naprawiony ale to już jego sprawa !!
    Ostatnio edytowane przez methoss84 ; 29-06-2012 o 17:38

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

widzę że nie potrafisz na to spojrzeć globalnie i z dystansu żeby zrozumieć co piszę i mam w dupie czy masz AC czy nie. Nie ogarniasz .... ale to pewnie przez te rajstopki które Ci chodzą po głowie.

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Pampik- sprowokowałeś gościa pisząc, że ubiera białe rękawiczki... moim zdaniem jest to sugestia, że przez niego to auto poszło w handel, a tak przecież nie jest. Odpowiedzialna za ten proceder jest ubezpieczalnia, a właściwie to ciulowe prawo- czyli znowu TUSK hehe

methoss84
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Pampik- sprowokowałeś gościa pisząc, że ubiera białe rękawiczki... moim zdaniem jest to sugestia, że przez niego to auto poszło w handel, a tak przecież nie jest. Odpowiedzialna za ten proceder jest ubezpieczalnia, a właściwie to ciulowe prawo- czyli znowu TUSK hehe
    Też mu to cały czas tłumacze no ale widać nie kumka chyba do końca co ja mam do auta jak je ubezpieczalnia zawija on chyba nigdy nie miał AC w życiu no czyli podsumowując

jesli takie auto to

naprawiamy ale dobrze
    rzad musi wprowadzić jakies adnotacje na ten temat w dowodach
    nie krecimy liczników- to podkreslamy jeszcze coś ??

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Na liczniki sposób banalny... baza danych i przy każdym przeglądzie w stacji diagnostycznej sru do komputera i po sprawie. Tak mają Skandynawowie.
    No a adnotacja dot. wypadków również do bazy + dowód rejestracyjny tudzież karta pojazdu.