Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Temat: Kilka informacji przed zakupem Alfy 159

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał lobov Zobacz post
    A dajcie spokój. Ja mam 182 cm i żona 165 z tyłu się mieści i jeszcze miejsca zostaje hoho. Dziecko w foteliku i wózek z gondolą mi się nawet w 156 sedan mieściły (oczywiście wózek kupiłem odpowiedni a nie na jakichś wielkich kołach - konkretnie PegPerego On Track - gondola/spacerówka/fotelik). Jak chcesz wozić 4x200cm koszykarzy to kup Chryslera Voyagera (plus drugiego na części).
    Wiesz, tylko między osobnikiem 182 cm wzrostu a 2-metrowym jest bardzo duża różnica, jeśli chodzi o miejsce dla kierowcy i ZA kierowcą. O ile ja nie mam problemu z jazdą 159-ką (180 cm), to kolega, który ma 198 cm, jak wsiadł do tego pojazdu, to stwierdził, że czuje się jak w puszce - lewym ramieniem opierał się o słupek środkowy, za nim praktycznie zero miejsca dla pasażera, prawa noga wbita między kierownicę a konsolę środkową - klaustrofobia pełną gębą. I ja mu się wcale nie dziwię - dla mnie taki "komfort" podróżowania dyskwalifikowałby samochód.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Rowerzysta Avatar lobov
    Mieszka w
    okolice Rzeszowa
    Auto
    była: 156, 159 Jest: Giulietta 1,4 170 Sport i jakieś Audi ;)

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Wiesz, tylko między osobnikiem 182 cm wzrostu a 2-metrowym jest bardzo duża różnica, jeśli chodzi o miejsce dla kierowcy i ZA kierowcą. O ile ja nie mam problemu z jazdą 159-ką (180 cm), to kolega, który ma 198 cm, jak wsiadł do tego pojazdu, to stwierdził, że czuje się jak w puszce - lewym ramieniem opierał się o słupek środkowy, za nim praktycznie zero miejsca dla pasażera, prawa noga wbita między kierownicę a konsolę środkową - klaustrofobia pełną gębą. I ja mu się wcale nie dziwię - dla mnie taki "komfort" podróżowania dyskwalifikowałby samochód.
    Ok, zgadzam się. Dla takich jednostek są większe samochody (wspomniane BMW by mu wystarczyło? czy potrzebowałby coś pokroju Jeepa Cherokee lub więcej?) Odsuwając fotel kierowcy na max do tyłu i obniżając go do minimum zmieściłby się chyba bez problemu (??) tylko wtedy miejsca za nim dla nikogo już nie wystarczy, OK. Ale lewe ramię oparte o słupek miałem w 156 i nie narzekałem. Co kto lubi

Ja po prostu zakładam, że statystycznie nie jeździ więcej niż jedna osoba o wzroście 185 w górę, prawda? Wkładając 3 osoby o wzroście 195 cm w zasadzie w każdym aucie będzie im ciasno (pomijając jakieś duże vany czy hamerykańskie pickupy)
    Ostatnio edytowane przez lobov ; 22-07-2012 o 21:18

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mklimko
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Volvo XC60; była Alfa 159 SW

Domyślnie

Dołożę swoje trzy grosze.Mam 201cm wzrostu.Ze wsiadaniem nie mam najmniejszego problemu i nie muszę się gimnastykować. Pozycję za kierownicą zajmuję jak najbardziej wygodną dla siebie.Fotela kierowcy nie mam potrzeby odsuwać maksymalnie do tyłu więc za mną jest jeszcze trochę miejsca i osoby niezbyt wysokie mogą jechać.Może nie jest im bardzo wygodnie ale ujdzie Pzdr.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

no to w koncu wypowiedziala sie najbardziej odpowiednia osoba

janio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał mklimko Zobacz post
    Dołożę swoje trzy grosze.Mam 201cm wzrostu.Ze wsiadaniem nie mam najmniejszego problemu i nie muszę się gimnastykować. Pozycję za kierownicą zajmuję jak najbardziej wygodną dla siebie.Fotela kierowcy nie mam potrzeby odsuwać maksymalnie do tyłu więc za mną jest jeszcze trochę miejsca i osoby niezbyt wysokie mogą jechać.Może nie jest im bardzo wygodnie ale ujdzie Pzdr.
    Miast się zastanawiać i teoretyzować, mamy praktyka