Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 77

Temat: Irytujące drobiazgi

Użytkownik Znawca Avatar Intruz
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    147 2.0 TS, 159 2.0 Jtdm SW

Domyślnie

piotrpro - jak chcesz zaoszczędzić na płynie, to wyłączaj światła mijania zanim włączysz spryskiwacz. Wtedy te od lamp nie będą działały...

Użytkownik Rowerzysta Avatar lobov
    Mieszka w
    okolice Rzeszowa
    Auto
    była: 156, 159 Jest: Giulietta 1,4 170 Sport i jakieś Audi ;)

Domyślnie

Można też wyłączyć to w FESie (czy tam multiscan - tak chyba się to teraz nazywa)

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Hehe, tak to czytam i sobie myślę, że wielu obecnych właścicieli samochodów VW/Audi/Mercedes dużo by dało za tak "irytujące" drobiazgi jak wyskakująca ładowarka z gniazda, szybko zużywający się płyn spryskiwaczy przy xenonach czy też słaba widoczność lub brak sensownego miejsca na kubek. To są naprawdę pierdoły w stosunku do problematyki współczesnych samochodów (przecieki do bagażnika i zalewanie elektroniki w nowych Audi - koszt naprawy >20.000 PLN, rozlatujące się napinacze rozrządu w Audi TDI V6 - koszt naprawy ok. 8000 PLN, pękające kolektory w BMW R6 oraz nagminne problemy z elektroniką przy lepiej wyposażonych wersjach - koszty napraw idące w tysiące złotych). Kolega parę miesięcy temu zdał do firmy Golfa VI - po ponad rocznej eksploatacji zarząd był tak zszokowany gównianą jakością większości elementów w tym samochodzie (mieli kilka Golfów), że następne służbówki to są Kia. I z nimi o dziwo problemów nie ma...
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

Mój kolega pracuje w jako przedstawiciel w dużej firmi i dostał 6 miesięcy temu nowego golfa. Przebieg 30 tys km i do tej pory wymienona skrzynia ( i nie jest to odosobniony przypadek). I co chwila jakies pierdoły czy to cieknąca woda czy to źle spasowane elementy i szum itp itd. Ogólnie VW to aktualnie gó**no ( jak zawsze z reszta )

Użytkownik Rowerzysta Avatar kriswin
    Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Hehe, tak to czytam i sobie myślę, że wielu obecnych właścicieli samochodów VW/Audi/Mercedes dużo by dało za tak "irytujące" drobiazgi ...

Dokładnie, wiem o tym bo miałem 3 VW i 2 Audi, dwa ostatnie Passat i Audi A4 z 2006 i 2007r. gdyby miały tylko takie "irytujące" drobiazgi to pewnie nie zmieniłbym na Alfe 159. Po roku nie zmieniłem zdania i nadal uważam, że to był bardzo dobry wybór.

janio
    Gość

Domyślnie

Ażebyśmy tak całkowicie nie popadli w samouwielbienie, przypominam, że wątek dotyczy "drobiazgów", czyli pierdół, a nie np. klap wirowych, DPF-ów, EGR-ów, pomp wspomagania, dwumas, wyciągających się łańcuchów rozrządu, że o spalaniu JTS-ów nie wspomnę

Użytkownik Maniak resoraków Avatar radzik2908
    Mieszka w
    Siemiatycze, Podlaskie
    Auto
    159

Domyślnie

A mnie to wkurza, że większość ogląda się za Alfą, a może za mną?!

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    159 SW 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał Intruz Zobacz post
    piotrpro - jak chcesz zaoszczędzić na płynie, to wyłączaj światła mijania zanim włączysz spryskiwacz
    Wiem - bez przesady, żeby oszczędzać na płynie kosztem dawania po oczach wszystkim na drodze - po prostu taki drobiazg - wlewam 6l i prawie nie używając spryskiwaczy widzę "po chwili" zapaloną kontrolkę.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

kolego trzebabylo kupic wersje bez ksenonow i np.zalozyc HIDy.Ja nie wiem nie mam nic takiego co by mnie naprawde wkurzalo w tym aucie.Ja poprostu je uwielbiam.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Wuoh
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    ALFA ROMEO 159 1.9 JTS Distinctive, Blu Oltremare, 17". 07.2008 Lifting

Domyślnie

Cytat Napisał janio Zobacz post
    Ażebyśmy tak całkowicie nie popadli w samouwielbienie, przypominam, że wątek dotyczy "drobiazgów", czyli pierdół, a nie np. klap wirowych, DPF-ów, EGR-ów, pomp wspomagania, dwumas, wyciągających się łańcuchów rozrządu, że o spalaniu JTS-ów nie wspomnę
    JTSy... A niech sobie palą! Od tego są! Nie wiem jak Wy ale ja mam olbrzymią frajdę jak tankuję mają Alfę. Jak małe dziecko: "OK Żona śpi to ja się przejadę i sobie zatankuję". Wiem, 6zł/l boli ale lubię tego rodzaju ból... Nasza Alfa ma jeździć i sprawiać nam przyjemność. Nothing more! A jakąż znowu mam frajdę z prowadzenia i jazdy tym samochodem...!!! MasterCard za to nie zapłacisz... Niech sobie pali...
    Co do tematu. Skrzypiący fotel kierowcy na nierównościach. Niech go jasna cholera!

Pozdrawiam All

PS
    To jest ALFA do jasnej cholery! To nie ma być oszczędne tylko ma być ALFĄ!!! To ma jeździć, sprawiać przyjemność, poruszać tłumy na pasach. Tych pieszych i bocznych (tak też robi) i być autem, które jednocześnie jest członkiem rodziny. To nie jest byle jaki VW, BMW czy inny wynalazek. Sorry. Tak już jest. I niech mi ktoś powie, że się z tym nie zgadza...
    Ostatnio edytowane przez Wuoh ; 29-08-2012 o 22:03