Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 87

Temat: Alfa 156 po liftingu z 2003 za 13 tys. kupić czy nie?

BOOGY01
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał mario595 Zobacz post
    Jak tak mało kilometrów przewidujesz to kup 2,5 litra. Gaz wrzucisz jak bedziesz musiał i bedzie fajna Ala z fajnym gangiem. V-ka to v-ka. Ja za dużo po mieście się kulam i diesel musiał być. Myślę również, że benzyna z taką pojemnością winna być tańsza przy sprzedaży aniżeli JTD - tak mi się wydaje.
    Sent from my Lumia 800 using Board Express

Na razie tak przewiduję na podstawie tego ile teraz jeżdżę. Oczywiście jeśli będę miał swój samochód to na pewno będę jeździł więcej ale do 10 tys w życiu nie dojdę. Ja mieszkam na wsi ale bardzo często jeżdżę po mieście, 1,9 TDI to według mnie rozsądne rozwiązanie.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Szałek
    Mieszka w
    Mogilno ( kujawsko-pomorskie)
    Auto
    AR 156 FL 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Jak chcesz TDI to tylko VW

BOOGY01
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Woland83 Zobacz post
    Można kupić rower za 4 tyś i też będzie szpan.
    To było chamskie...

black1233
    Gość

Domyślnie

Nie przesadzaj za 4 tysiące bardzo ładne rowery można kupić

Bladositto
    Gość

Domyślnie

Ja kupiłem rok temu swoją Alfe 1.9 JTD z 1999 za 9 tys. włożyłem na początku 1.5 kafla w wymiane calego rozrzadu, filtrow, plynow, i jeszcze paru rzeczy. Przez pierwsze pol roku pojawily sie jeszcze jakies mniej istotne pierdolki, ktore naprawilem i teraz smiga sie az milo. Generalnie jakbym podsumowal wszystko to zeby miec calkowicie sprawne auto wydalem jakies 12 tys. (tak na oko, z zapasem). Sadze, ze to jest wlasnie uczciwa suma za sprawne auto w takim wieku (z dieslem). Nie ryzykowalbym "okazji" takich jak 13 tys. za diesla z 2003. To znaczy auto moze byc w gruncie rzeczy ok, ale i tak na pewno bedzie wymagalo jakichs napraw.
    Auto kupilem rowniez bedac uczniem (studentem). Dobra rada - przemysl dwa razy czy masz warunki, zeby utrzymac auto. Moze sie zdarzyc ze przez jakis czas tak jak ja bedziesz pracowal na jego utrzymanie (nie zebym zalowal, funia odplaca sie miloscią).

szmerek1
    Gość

Domyślnie

To ja się troszkę podepnę pod ten temat , bo mam podobny problem z zakupem alfy, kwota ok 13, 14tyś i moje spostrzeżenia są następujące : na allegro czy oto moto roczniki po 2003 ok 200 szt z czego połowa to przed fl czyli pewnie ze 100 po fl (nie liczyłem dokładnie) ceny od11000 do 22000 ale w okolicach 14 15 spory wybór aut ale zawsze jest jakiś haczyk bo prawie wszystko 1,9 jtd a benzyna tylko 2,0jts i to dosłownie nie ma ts , i właśnie te jts mają przyzwoitą cenę , i teraz właśnie pytanie czy warto bo mnie osobiście benzyna nie przeraża co prawda problem troszkę z gazem ale pomijając to co Wy o tym sądzicie,jts ok?

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Domyślnie

Cytat Napisał black1233 Zobacz post
    Nie przesadzaj za 4 tysiące bardzo ładne rowery można kupić
    Albo 1 bardzo szpanerski.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar broneq
    Mieszka w
    WIELICZKA
    Auto
    Toyota Corolla E11 3D - prawie WRC 1998

Domyślnie

Tak z grubsza looknąłem na temat i podzielę się moimi przemyśleniami.
    Ja kupiłem 2003 1.9JTD-M z 2003 (buda przed lift - środek nowy). Moje auto cenione na allegrze było 16500pln kupiłem je ... no, blisko 25% taniej (geny handlarskie z lat PRL mojego Taty się odezwały) i uważam, że dobrze trafiłem bo mimo dołożenia nowego termostatu (w zasadzie jedyna nie oczywista wymiana) nic mnie nie kosztowała, a ma ponad 50% więcej przebiegu niż allegrowa średnia dla dieseli (120-150tys) i się nie psuje. Nie będę pisać o wymianie rozrządu czy filtrów BO TO SIĘ ZAWSZE W KAŻDYM AUCIE ROBI!!!

Moim zdaniem najładniejsze jest nadwozie z przed liftu (w latach 1997-2011 grupa Fiata nie zrobiła ANI JEDNEGO ładnego liftingu!! Dopiero Fiat Punto EVO zastępujący Grande po lifcie był lepszy od dwóch pierwszych odmian Punto III). Nie wiem czemu, ale 156, 147, 166 po lifcie traciły moim zdaniem na uroku i oryginalności i to samo dotyczy choćby Pandy, GrandePunto czy (o zgrozo) Multipli, która w pierwszej wersji była DOSKONAŁA a potem zrobili zwyczajne nudne auto.

Zatem mając do dyspozycji 13tys i chcąc DOBREGO diesela kupiłbym owszem 2002-2003, w starej budzie ale już z nowym środkiem.

black1233
    Gość

Domyślnie

alfa 156 po lifcie straciła na uroku twoim zdaniem .....? wg. mnie zyskała pomimo że lifting był widoczny tylko z przodu bo tył i tak ten sam ale jednak jest ładniejsza

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawel2910
    Auto
    Były: 156 2.4 JTD 02r. AR 159 2.4 JTDM 06r. Jest: Giulietta QV 12r.

Domyślnie

To kwestia gustu który ładniejszy, przód po fl jest na siłę doklejony tak jak w 166 po fl szczególnie widać to z profilu, przed fl jest ładny klinowaty, założyć lampy z soczewką (tak jak ja zrobiłem ) i moim zdaniem jest ok.