U mnie jeden reflektor zmienił barwę z białej na żółte. Czy to oznacza że kończy się zarnik?
U mnie jeden reflektor zmienił barwę z białej na żółte. Czy to oznacza że kończy się zarnik?
Na to by wyglądało.
U mnie mrugał az w końncu przestał świecić. Zakupione dwa nowe żarniki![]()
Temat widzę na czasie mi też padł lewy reflektor wymiana żarnika nic nie dała. Powiedz mi ten gość z rybnika daje jakaś gwarancję na to w ogole? Muszę też zamówić przetwornice. Nie ma lewej i prawej chyba nie?
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Hej, odgrzebie trochę temat
Mam problem z ksenonami.
Podczas jazdy oba ksenony na raz gasną na ułamek sekundy, czasem częściej, czasem rzadziej, niezależnie od obrotów czy nierówności na drodze.
Czasem leciutko mrugają na postoju, raz w garażu mrugnął mi lewy ksenon.
Ksenony świecą ładnie na biało.
Sprawdziłem napięcie w akumulatorze jak i na alternatorze (czyli ten w aku przy włączonym silniku z klimą, światłami itp) - napięcia są idealne.
Czytając forum trafiłem na tematy związane z regulatorem napięcia, ale w kokpicie jest wszystko idealnie.
Czy to mogą być przetwornice? Ale to trochę dziwne, że dwie na raz.
To jednak na szczęście walnięty żarnik![]()
![]()
U mnie wczoraj nie działał lewy xenon, dzisiaj oba działają. Na szybko wczoraj wymieniłem żarnik ale bez efektu zatem pewnie kończy się przetwornica albo coś z kablami. W razie czego zamienniki przetwornic z allegro godne uwagi czy lepiej celować w używany oryginał?
Jak coraz sabiej świeci to lada chwila padnie. Ja tak miałem w Skodzia, W Alfie zaczął mrugać i 2-4 tygodni potrafił się nie włączyć(OSRAM) Kupiłem zamieniłe M-tec 1ds premium (+30%) super biała barwa( nie żółta, nie niebieska) POLECAM już prawie 3lata świeci. Wcześniej miałem AMIO 4300k ale słabiej świeciły i miały lekko żółtą barwę Jakość też dobra. Miałem je 2 lata Nie padły wymieniłem na Mtec ze względu na żółtawą barwę. Mi zależało na barwie białej...
Dzisiaj się w końcu zabrałem za to. Po zdjęciu zderzaka odrazu widać powód. Co ciekawe nie jestem zwolennikiem myjni z chemią, może raz do roku tak myję auto, ale jak widać wystarczyło. Przy okazji wymieniłem też odbłyśnik bo z lampy dawcy był jak nowy. Zobaczymy w nocy czy będzie lepiej świecić, przy starym odblysniku było widać ewidentnie w nocy różnicę gdy alfa dawała cień na światła innych samochodów.
Co polecacie do wypolerowania szkła reflektora od zewnątrz? Te środki z allegro dają rade?
![]()