A o który kolektor chodzi? O prosty czy ten przeplatany?![]()
wiecie może jak jest rozwiązane podłączenie przewodów do listwy wtryskowej? Mianowicie chodzi mi o to czy one są na stałe z nią połączone, zgrzewane , można je w jakiś sposób oddzielić? wczoraj próbowałem i jeden prawie uszkodziłem, w prawdzie zamówiłem nowe listwy wraz z przewodami, ale to mi nie daje spokoju. Przeważnie jest tak że jedno od drugiego powinno się oddzielić a tu d*** i jeszcze jedno można gdzieś kupić nowe węże chłodzenia, czy lepiej szukać na metry. A jak wyglądają te kolektory?są jakieś dwa rodzaje dedykowane?
Ja mam wycięty kat za niego rure wspawaną, 0 tłumików środkowych i na końcu zwykły wydech a za nim rura która jest w kształcie litery "S" ma jakieś 2,25 calaEfekt jest ten sam i dodatkowo echo jak z jakiejś V-łki
no i lepiej mi ciągnie z dolnych obrotów a na pełnym przelocie to już całkiem wypas
Mogę zademonstrować na video efekt
![]()
Dawaj wideo! Jestem zainteresowany osłuchaniem każdej konfiguracji.![]()
Ogólnie wydech w 33 jest dość cichy, takie przynajmniej odniosłem wrażenie. Ja aktualnie mam układ niczym nie zdławiony, jedynie dwa w pełni przelotowe tłumiki na seryjnej średnicy rur i jest niewiele głośniej niż w serii. Miało to być hardkorowe rozwiązanie, i na codzień miałem mieć seryjny tłumik, a w końcu wyszło tak że normalnie na tym jeżdżę i na specjalne okazję muszę sobie coś innego wymyśleć.![]()
Mam 2 małe dziurki na tym ostatnim odcinku za tłumikiem. Video tego tak nie oddaje.
Całość praktycznie bez tłumików bo aby końcowy mam, brak kata prosta rura zamiast niego. Na pełnym przelocie pięknie ryczy i ładnie się kręcibynajmniej u mnie rozmiar rur seryjny. prócz tej ostatniej "S" tak jak pisałem tam mam 2,25 cala
![]()
podoba mi się, też coś takiego u siebie zamontuje![]()
Tylko mówię on jest delikatnie wydmuchany jeszcze nie ma tego efektu i to telefonem kręcone ale jak stoję za nią to echo jakby tam jakieś 3-4 litry siedziały pod machąCo do głośności nie jest źle w środku na zewnątrz uwagę przyciąga
na przelocie też dało się latać nie było głośno ale nie aż tak żeby się nie dało latać i myślę ze decybeli nie przekraczał chyba
ale pięknie mruczała to muszę przyznać i pięknie kręciła się od dołu
Ja osobiście jeszcze myślę nad tłumikiem żeby ciut bardziej basowy dźwięk wychodziłbez tłumika też fajnie chodzi sprawdzałem przy klejeniu tego wynalazku
![]()
Ostatnio edytowane przez matt155 ; 08-01-2013 o 19:51