W mojej miejscowości również stacja wysyła listy przypominające o przeglądzieJeszcze gratis mycie auta ;D
KuASY, dobrze że Twój kolega nie zapomniał że ma auto...
Co do pouczeń od policji, to też mam doświadczenia-zaleta zawodu![]()
On raczej z tych co mało co robi w aucie![]()
Ja nie mam tak dobrze, i każda kontrola to mandat![]()
Jak mało robi w aucie, to pewnie ma germana
- - - Updated - - -
Dobra, EOT![]()
Mam znajomego na stacji diagnostycznej co ma całkiem bogate urzadzenie do pomiaru spalin. To było jakiś czas temu, podejrzewam że już sprzęt ogarnął. Realizacja okazyjna, ponieważ mieszkam w innym mieście. Ale mam jak wiecie uzasadnioną motywację![]()
Panowie, nikt nie będzie sobie zawracał głowy pomiarem emisji spalin, chyba, że po to, żeby dokopać, za niespełnianie przez nich norm, kierującemu pomimo posiadania DPF-a. Koledze, będącemu w Niemczech (na polskich blachach) podpięli Merolka pod kompa w policyjnym radiowozie (jakiś taki specjalny) i sprawdzili, czy ma wywalonego z oprogramowanie DPF-a - niestety miał wywalonego, gdzieś to w wątku pisałem, za powyższe na miejscu musiał zapłacić 350 albo 450€, a że było to dzień przed wigilią, Policaj okazał kumplowi serce - pozwolił mu wywieźć samochód na lawecie, poza teren Niemiec - bo mógł kazać go zabrać na Policyjny parking, albo od razu do jakiegoś serwisu, który miałby za zadanie doprowadzić samochód do "stanu technicznego określonego w specyfikacji", a samochód z usuniętym DPFem, tego wymogu nie spełnia. To tak, jakbyście założyli sobie HID-y i kazali policji sprawdzać, czy oślepiają czy nie![]()