Podpisuję się pod tą opinią. Głównym motorem zmian w hamulcach powinna być poprawa bezpieczeństwa i efektywności hamowania, a nie odwrotnie. Co innego mod brembo z innego auta lub przelozenie zwrotnic 2.4, to ma sens, ale jest kosztowne.
Jak ktoś nie chce się w to bawić to najprościej pomalować zaciski specjalną farbą co poprawi wygląd, a nie będzie powodowało przegrzewania się.
Ostatnio edytowane przez szewi ; 26-03-2015 o 17:58
przyznam - widziałem takie nakładki na aucie. z daleka owszem wygląd miało - z bliska już było widać, że coś nie halo. ale jak napisał szewi chyba nie o to w tym biega. oczywiście indywidualna sprawa każdego. wg mnie to trochę "nie wypada" tak tworzyć. że się da to oczywiste. można malować zaciski hammeritem? można. można wszystko ze swoim autem zrobić zgodnie z zasadą "wolność Tomku w swoim domku". Wiele lat temu ze szwagrem nad jeziorem malowałem wałkiem dużego fiata. Bardziej jednak takie ulepszenia to bym się spodziewał w starym trupie niż w nowoczesnym aucie. zresztą w hamulcach najważniejsza jest przede wszystkim skuteczność, a nie napisy na zacisku. Mój 2.0JTDm śmiesznie by wyglądał z napisem 3.2 V6... w ramach ciekawostki kilka zdjęć moich brembo 330x32 w GTV - nie nakładki![]()
Lepiej bym tego nie ujął w grzecznościowych słowachdodam że jakieś wieśniackie nakładki to nić innego jak ŻENADA !!!! przez chwilę myślałem że jestem nie na alfaholikach a zostałem przekierowany na jakieś wiejskie forum tjuningu made by tico itp , szok że w ogóle takie wynalazki powstają.
W temacie http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml#post1606328
dodałem fotki pomalowanych zacisków.
A czym wyczyścić pomalowane na czerwono zaciski? Chodzi mi o to że po zimie są bardzo brudne. Pojechałem na myjkę i nic nie pomogło. Macie jakiś sposób na ich umycie?
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
adsadasdasd
Hej.
Mam pytanie, jestem posiadaczem 159 od nie dawna. Szukam felg stalowych 16 cal. Mam zamontowane czerwone hamulce od AR (nie Brembo). Chciałbym zamontować felgi 16 ale czy zaciski zmieszczą się w tak małej feldze? Pozdrawiam
To są poliftowe małe brembo pewnie. Ja właśnie w takich mam 16 na zimę.