Strona 6 z 34 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 337

Temat: [166] Dvd na ekranie ICS'a - problem? rozwiązanie ? ktokolwi

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

SMUZ rozumiem, że masz mp3-ujkę lub pendriva na Usb i chcesz żeby ics odtwarzał z niego muzykę tak? Jeżeli tak to nie widzę problemu jeśli tylko zastosujesz się do wskazówek KAYROL-a co do podłączenia DVD do naszego ICS-a no i oczywiście zaopatrzysz się w odpowiednie DVD z wejściem USB. Tylko jest jedno ALE całość odtwarza dźwięk w MONO a nie STEREO.....;/;/

henekl
    Gość

Domyślnie

[quote="Kayrol"]kuźwa ... problem rozwiązany troche mi głupio .. Wystarczył oscyloskop :roll: okazało się ze CSYNC jest w ostatniej stopie jacka AV !!!!!!!!!!!
    :shock: zaniosłem to do własciwej osoby i po 2h i 50zł dalej okazało się ze wszystko działa xD więc jak ktos sobie kupi taki odtwarzacz który będzie miał VGA i Jack AV to wystaeczy zrobić tak jak na załączonym obrazku !! drugi koniec kabla mozna podłączyć do którego pina wam sie zechce, który wolny i dostęp dobry yhhh człowiek cał żyycie uczy sie na błędach, ale lepiej to niz kupic jakis konwertor od pancerwagona za 300zł

Jak tam z tymi zdjęciami dvd z odtwarzacza z wyjściem VGA na wyświetlacz jestem bardzo ciekawy czy wszystko hula jak tra lala , a co do konwertera VGA na RGB to koszt 125 zł , a ten co podajesz to konwerter AV na RGB .
    czekam niecierpliwie i pozdrawiam .

Kayrol
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał smuz
    Koledzy jako że jesteście oblatani w temacie zapytam wprost bo laik ze mnie czy istnieje możliwość podłączenia od Ics-a usb tak aby odtwarzacz mp3 działał pod audio ?
    a i owszem, tak jak kolega pisze, będzie działało ale w MONO i tylko w trybie TV_ON

eeeeeee no gratulacje !! Fidel 15 !! Bravo, tego Easy player to podłączyłeś poprostu w garazu scartem, czy zbudowałeś konwertor DC-DC z tej strony Słovaka co wam podałem ?? jeśli zrobiles ten zasilacz na domowe dvd, rozbebeszyłes je i pomniejszyłeś to mi musisz o wszystkim opowiedzieć ) !!

Fidel 15
    Gość

Domyślnie

To jeszcze nie jest wersja ostateczna tylko chciałem zobaczyć jak to zadziała.
    Z zasilacza zrezygnowałem tylko kupiłem zwykły konwerter z 12V na 230 V 75W.
    Z pacjenta DVD "pobrałem" organy i połączyłem z konwerterem a wszystko to zapakowałem do obudowy.
    Mam jeszcze pare dylematów mianowicie gdzie zamontować foto tranzystor i jak przeciągnąc przewody do bagażnika.
    Pare fotek jak to wyszło

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...69018e950.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...51fff899f.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9dc457f7a.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...8539a554f.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...03e909f95.html

Kayrol
    Gość

Domyślnie

1. 2x USB ?
    2. gdzie kupiles ten zasilacz ?
    3. dvd dziala normalnie bez czytnika CD ? nie buntuje się?
    Masz zamiar trzymać tą skrzyneczke w bagażniku?

opowiadaj wszystko, ludzie są głodni wiedzy i pełni wątpliwości

BARDZO DOBRA ROBOTA , opowiadaj wszystko o tym wynalazku.

ViP Romeo Avatar peteja_43
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    AR 166 2.4JTD 2001r.

Domyślnie

Wielkie gratulacje koledzy a dalej jestem zielony z tych schematow i opisow
    a tak na serio to nie wierzyłem ze wam sie to uda jeszcze raz wielkie gratulacje pozdrawiam <hello>

Fidel 15
    Gość

Domyślnie

Drugie USB to jest klon i może działać jako ładowarka np. do MP4 ,mp3
    Konwerter kupiłem w sklepie 50 zł ale widziałem podobne na allegro ok 35-40 zł plus koszt przesyłki to wyjdzie jeden h....
    Po odpieciu czytnika DVD pojawia się napis "Błąd płyty" pilotem przełanczam na USB i wszystko działa.

Kayrol
    Gość

Domyślnie

peteja_43, to jest proste jak je=ba=nie. Kilka kabli i zwinne paluszki haha.
    Jestem bardzo zadowolony z kolegiFidel 15, bo niechcący uszkodziłem mój odtwarzacz ( wypadł mi z kurtki na klatce schodowej ) i teraz zrobie własnie takie samo cuś jak Fidel ! teraz niech On pomaga wkońcu ja opisałem jak załozyc kable, a On niech gada jak zlepić DVD.

Fidel 15
    Gość

Domyślnie

Kayrol a jak twój HDD PLAYER ?