Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 80

Temat: Bezpłatny Serwis!!!!

piter34
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Wesolatempra
    W każdym razie jadąc na bezpłatny przegląd trzeba się szykować na wydatki, bo nawet jak się nie naprawi od razu, to i tak chwile później trzeba
    Na wydatki to się trzeba zawsze szykować w przypadku kilkuletnich aut... Przegląd jest po to, aby wykryć przyczyny tych szykujących się wydatków. Może być płatny lub bezpłatny. Przy bezpłatnym wydatków na diagnozę brak, a przy płatnym wydatki rosną. O tę różnicę chodzi.

showtime
    Gość

Domyślnie

Ja jezdze na bezplatny, wykrywają usterki, dziekuje, jade do swojego mechanika, sprawdzamy punkty na ktore zwrocili nam uwage i wymieniamy to, co rzeczywiscie potrzeba.

Polecam innym taki sposób

cin_ek
    Gość

Domyślnie

fajna ta akcja. Jak znalazł dla mnie bo akurat kupiłem sprowadzoną Alfę w super stanie, tak przynajmniej zapewniał mnie znajomy, będę mógł zweryfikować tą opinię i dowiem się co i jak z moją Bellą. Tylko szkoda że we Wrocławiu za bardzo się nie przykładają

showtime
    Gość

Domyślnie

cin_ek, Kolego wlasnie boje sie ze nie zweryfikujesz w ASO faktycznego stanu auta lepiej jedz do sprawdzonego mechanika.

Nawciskają Ci kitów i bedziesz sie wsciekal na znajomego ze Ci shita sprzedal... Wiesz jak jest w ASO, wszystko jest zepsute i trzeba wymienic

piter34
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał showtime
    Nawciskają Ci kitów i bedziesz sie wsciekal na znajomego ze Ci shita sprzedal... Wiesz jak jest w ASO, wszystko jest zepsute i trzeba wymienic
    Ano właśnie. U mnie stwierdzili (szarpiąc elementami zawieszenia na podnośniku), że przednie wahacze wszystkie do wymiany, tymczasem zaufany mechanik stwierdził, że jest OK i aby sprawdzić, czy faktycznie jakieś luzy są, to należałoby wahacz wymontować albo co najmniej jechać na szarpaki do SKP.

cin_ek
    Gość

Domyślnie

znajomy który mi sprowadza Alfę jest też mechanikiem więc mówicie żeby bardziej wierzyć mu i w jego ocenę?
    showtime sprawdzony mechanik to znajomy mechanik czy mechanik znający się na Alfie?
    Ale chyba mimo wszystko warto pojechać i przebadać?

ViP Romeo Avatar Mdx
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Volvo V60 D4 2015r.

Domyślnie

Cytat Napisał piter34
    Byłem wczoraj w Polinarze. Przegląd trwał 15 minut :shock:
    Ja byłem dzisiaj i też trwał 15 minut

Cytat Napisał piter34
    W zasadzie to Panowie tylko wjechali autem na podnośnik i z grubsza przejrzeli zawieszenie i hamulce. Już od progu wołali "wahacze wszystkie z przodu do wymiany"
    hehehe u mnie na odwrót. Na pytanie jak zawieszenie z przodu mechanik odpowiedział ze dobre i ze chyba coś tam wymieniałem w nim , a odkąd mam tą 155 czyli od lutego to nic nie zmieniałem w zawieszeniu i moim zdaniem w niedługim czasie co najmniej lewy wahacz jest do wymiany :!:

Cytat Napisał piter34
    Na wycieraczki chyba nie patrzyli, bo mam dwie do wymiany. Akumulatora również nie sprawdzali, że nie wspomnę o właściwościach płynu chłodniczego i hamulcowego.
    tych rzeczy też nie sprawdzili

Cytat Napisał piter34
    Nie wzięli Alfy na żadną ścieżkę diagnostyczną, nie dostałem protokołu z przeglądu...
    tak samo

Cytat Napisał piter34
    Jeśli ktoś chce robić Rentgen w Krakowie, to odradzam Polinar. Lepiej robić we Viamocie, jak kolega showtime, który jest raczej zadowolony.
    Też odradzam :!: Moja alfinka odrazu wyczuła ze to złe miejsce i straciła ładowanie dokładnie przed drzwiami do serwisu jak parkowałem :mrgreen: teraz trzeba wyciągać alternator ;//

Pozdrawiam
    Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin

RUDA
    Gość

Domyślnie

Zmusilam sie w koncu aby zadzwonic do mojego ASO w Koszalinie na przeglad. Pan zaproponowal mi ze moge podjechac za pol godziny :shock:. Heh dobre . Umowilam sie na jutro - sugestywnie spytalam ile to mniej wiecej potrwa - odpowiedz - min 90 min :shock: Nie spodziewam sie zeby zrobili to po lebkach - no chyba ze maja zolwie tempo pracy - tak jak w tamtym roku zmieniali mi laczki w sluzbowym fiacie - 1,5 godziny :mrgreen:. Jutro bedzie szczegolowa relacja i na ile probowali mnie naciagnac
    Jednak bez kwitkow z testu nie mam zamiaru sie z tamtad ruszac ani ewentualnej przypuszczalnej wyceny ustrek.

Moderator Fachowiec Avatar Lukasz A.
    Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

RUDA az sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie.Zobaczymy na ile nasz Gazopol jest wiarygodny.
    Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
    Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
    Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992

I wszystkie są czerwone

RUDA
    Gość

Domyślnie

No juz po. Przyjechalam 5 min przed umowionym czasem. Jak to u nas w ASO ruchy wszyscy maja jak muchy w smole Od progu zazyczylam sobie wydrukow itp - tak jak wiekszosc z Was. Kierownik serwisu stwierdzil ze do hamownii i wszystkich diagnostycznych urzadzen nie maja drukarek :shock: bo sa juz troche wiekowe , ale jesli na pomiarach cos wyjdzie nie halo to dostane wszystko spisane na kartce łacznie z wycena wszystkich kosztow czesci i naprawa. Wczoraj spalila mi sie prawa zarowka - poprosilam od razu o naprawe jak rowniez o tylna wycieraczke - juz czas na nia. Belle zabrali i wjechala dopiero po 20 minutach. Znalazlam sobie punkt obserwacyjny zeby znad gazety patrzec co tam robia - a w razie czego po lapach lac i ewentualnie interweniowac. Hamownia, podnosnik potem grzebali w garach. Patrzac na ich pracre odnoslam wrazenie, ze 3 mechanikow obsluguje na raz 10 aut latajac od jednego do drugiego z dluzszymi przerwami na latanie - nie koniecznie do samochodow. :twisted: W sumie nie bylo tam zbyt wiele pietyzma - mechanika wiecej przy niej nie bylo niz byl. Po 40 minutach oczekiwania w koncu wyjechala. Pan do mnie z karteczka - i juz czekam na litanie - a tu slysze - niestety nic nie ma do naprawy i wrecza mi karte przegladu z 13 ptaszkami :shock: wszystko w jak najlepszym porzadku :mrgreen: tylko gratulowac tak dobrze utrzymanego auta - wtedy umarlam A za zaroweczke i wymiane 44.87. Heh zarowka 24 cos tam i 15 za wymiane. Niestety wycieraczki do tylu nie ma - bedzie na jutro ryginal" - calosc 130 zl. Przezyje i to - niestety w calym miescie szukalam i nie znalazlam, a juz tak kiepsko jest ze szybe rysuje. Wiec jutro tam podjade. Niech strace.
    Chyba z tej zlosci ze sie nie dalo niczego naciagnac nawet mi auta nie odkurzyli, kawy nie dali - kupilam w automacie, gazety przywiozlam swoje ALe kwit podbity jest - wiec spoko i kieszen cala. Ogolnie wrazenie z obslugi klienta - 2/10. Kochalam serwis toyoty - nawet do domu odwozili i przywozili A teraz ze spokojnym sumieniem podajde do bosha - wymiana oleju i filtra - 200 zl