Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 92

Temat: Sukces czy niewypał?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wadowice
    Auto
    Była156 TS 1999,była147jtdm 150KM 2005,159 TiQ4 2010 159 ti 2,4 Q4 201

Domyślnie

W związku z wysypem na: otomoto,allegro itp ofert sprzedaży Brer pochodzących z konkursów sms-sowych mam pytanie!
    Czy jeżdzil ktos z Was Brerą z silnikiem1.75tb, jeżeli tak to jakie są wrażenia w stosunku do innych opcji silnikowych.(Ja ćwiczylem ten silnik w 159 i bylo bardzo,bardzo pozytywnie)
    Pytam poniewaz rozważam i negocjuje zakup wypasionego MiTo w cenie ok 70tys,i taka Brera za ok 85tys wydaje mi się dużo korzystniejszą opcją.

Użytkownik Świeżak Avatar rysiek
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia 2.0 200KM

Domyślnie

Cytat Napisał rafter Zobacz post
    Myślę ,że słowo funkcjonalność na forum AR powinno być raczej rzadko używane. Już słyszę właścicieli 156-tek jak upomonają się o uchwyty na kubki.
    sorry za OT, ale 156 ma wyjątkowo niefunkcjonalne wnętrze. W 159/Brerze to poprawili, jest gdzie włożyć kilka CD, ładowarkę i drobniaki

plancior
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał rysiek Zobacz post
    sorry za OT, ale 156 ma wyjątkowo niefunkcjonalne wnętrze. W 159/Brerze to poprawili, jest gdzie włożyć kilka CD, ładowarkę i drobniaki
    Chciałbym się dowiedzieć gdzie, bo mi tego cholernie brakuje
    Nawet komórki nie ma gdzie wcisnąć, jedynie w schowek przy lewarku, ale jak ktoś ma telefon cegłę to będzie problem. O CB to nawet zapomnij
    Ale, jak to już Rafter zauważył, nie powinno się na to narzekać jeśli chodzi o AR.

obserwator737
    Gość

Domyślnie

otto - przejedź się MiTo , zwróć uwagę na tylne zawieszenie a jak już to zrobisz to zacznij negocjować cenę Brery...

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wadowice
    Auto

Domyślnie

obserwator737-kiedy ja już to zrobilem(trzy dni Mito1,4 155KM-piszę o tym w innym temacie),i też mi się podobalo.
    Generalnie ma to być auto do miasta dla żony,w miejsce obecnej 147 jtdm(ja oczywiście wsiadam przy każdej okazji).
    W zwiazku z powyższym wydaje mi się ,a wlasciwie mam pewność ze te Brery to nie dla mnie-pozostanie w sferze marzeń. Dla Alfisty okazja doskonala.

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Brera, tylko brera! zapomnij o Mito. W brerze bedziesz wyglądał jak agresywny i ciekawy macho a w Mito jak pocieszny mumin za kierownicą mumina.

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Brera z silnikiem 1.8 TBi to obecnie moje największe marzenie! Jeździłem takim autem i naprawdę niczego więcej od samochodu nie potrzebuję. Silniczek ciągnie od samego dołu, bardzo elastyczny. Dla mnie cudo (o wyglądzie już nie wspominając, bo to jest oczywiste). A MiTo? Jechałem MiTo 1.6 w dieslu 120 KM. Silnik sprawował się poprawnie, choć mnie nie zachwycił, ale mocno mnie rozczarowało zawieszenie. Po części pewnie dlatego, że jest to belka skrętna, dosyć twarde zwieszenie, auto krótkie i wąskie. MiTo prowadziło mi się bardzo nerwowo, niepewnie, podskakiwało. Co ciekawe jeżdżę na co dzień autem podobnej wielkości, niby o gorszych właściwościach jezdnych, ze zdecydowanie jeszcze twardszym zawieszeniem, i wrażenia z jazdy mam bardzo podobne... (z tym, że w swoim aucie czuję się dużo pewniej). Natomiast Brera to już inny świat! Po jeździe próbnej już nie mam wątpliwości jakie auto najbardziej chciałbym mieć, i jestem w stanie zaakceptować krótszy żywot wielowachaczowego zawieszenia w imię takich właściwości jezdnych...
    Ale jeżeli ma to być auto do miasta dla żony? Nie wiem jak żona czuje się za kierownicą, jak sobie radzi z parkowaniem, ale chyba w tym wypadku jednak lepsze będzie MiTo...

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wadowice
    Auto

Domyślnie

No Pingvin pojechaleś ha,ha,ha!
    Jestem w tym wieku ze nie zależy mi już na agresywnym wyglądzie.
    Żeby nie wyglądać jak" pocieszny mumin za kierownicą mumina" to ubiorę czapeczkę firmową alfy i duże ciemne okulary,albo będę jeżdzil tylko nocą, coś wymyślę żeby nie obrażać takich ortodoksyjnych Alfistów jak Ty.
    A tak na powaznie to cenię w MiTo: dynamikę, małą masę, dżwiek silnika, DNA i drzwi bez ramek.Spróbuj, jeżeli jeżdzisz 145 1,6 bx to odkryjesz wspólne geny tych aut,myśle że nie będziesz żałował. Warunek moc min. 155KM

Użytkownik Świeżak Avatar rysiek
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia 2.0 200KM

Domyślnie

Cytat Napisał plancior Zobacz post
    Chciałbym się dowiedzieć gdzie, bo mi tego cholernie brakuje
    Nawet komórki nie ma gdzie wcisnąć, jedynie w schowek przy lewarku, ale jak ktoś ma telefon cegłę to będzie problem. O CB to nawet zapomnij
    Ale, jak to już Rafter zauważył, nie powinno się na to narzekać jeśli chodzi o AR.
    Kilka CD pod lokieć i w schowku pasażera się upchnie, ładowrka i komórka spokojnie przy ręcznym, ale od kąd słucham tylko mp3 z pendriva nie mam już takich problemów.

Wracając do tematu, Otto, wydawać 70tysięcy na małego hatchbacka jakim jest Mito, choćby nie wiem jakie miał wyposażenie wydaje się szaleństwem, o wiele lepszym rozwiązaniem jest ta brera lub 159. Nie mówiąc już w przypadku Mito o strasznym spadku wartości w stosunku do ceny początkowej zaraz po wyjeździe z salonu.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar jamrozw
    Mieszka w
    Czechowice-Dziedzice, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Spider 916

Domyślnie

a przepraszam jak wielki jest ten spadek w stosunku do pozostałych modeli, że wyciągasz ten argument, jak narazie miciaków z rynku wtórnego jest tyle co kot napłakał.Wracając do tematu głównego Brera to piękny samochód ale jak bym miał wybierać między Mitem a Brerą pod kontem użytkowania to wolałbym mito choć brera ma na pewno wiekszy bagażnik . W codziennym uzytkowaniu brera jest bardzo nieporęczna a małe mito jest znacznie zwinniejsze w ruchu miejskim sprawniej się nim kreci lepsza widoczność do tylu o kosztach eksploatacji nie mowie, nie można zapomnieć przy dłuższym użytkowaniu o takich sprawach jak koszt przeglądów i części takich jak filtry klocki.
    Ostatnio edytowane przez jamrozw ; 10-01-2010 o 22:41

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia