Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 66

Temat: Alfa Romeo 156 JTD

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

to niech to zrobi i ją bierzesz jak już będzie ok - ciekawe co on na to

bizum
    Gość

Domyślnie

pewnie jakaś dziura w dolocie jest pomiędzy turbiną a silnikiem. A jak dodaje gazu to słuchać świst, taki dosyć głośny? Jest silnik poplamiony olejem?

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

lepiej daruj sobie ten egzemplarz. Sprzedawca raczej chce cię wpakować w maliny. Chyba, że tak jak mówił bocian niech sam ten filtr wymieni, bo przecież to jest proste i nie kosztuje bardzo dużo....

Rentgen
    Gość

Domyślnie

Sprzedawcy pewnie chodziło o zawór EGR , a nie filtr RPG
    Zrób tak jak koledzy radzili, niech sprzedawca wyeliminuje kopcenie i bierzesz belle

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Lubuskie :)
    Auto
    AR 166 2,5 V6 AR 156 2,4 JTDm 20V

Domyślnie

Cytat Napisał Rentgen Zobacz post
    Sprzedawcy pewnie chodziło o zawór EGR , a nie filtr RPG
    Zrób tak jak koledzy radzili, niech sprzedawca wyeliminuje kopcenie i bierzesz belle
    Właśnie ..zawór EGR! To miał na myśli sprzedawca
    Przystał na propozycję - biorę ale musi przestać dymić - zobaczymy jak będzie.
    Nie słychać świstów i nie ma plam, więc może faktycznie to tylko ten zawór?
    Dzięki za podpowiedzi
    Ostatnio edytowane przez FrankyFurbo ; 14-07-2010 o 18:12

niewula
    Gość

Domyślnie alfa 156 diesel

witam , jestem zainteresowany kupnem tego modelu z roku 2003 silnik 1.9 jtd .
    Moje pytanie brzmi , czy zimą sa wielkie problemy z odpalaniem silnika? i czy dużo więcej pali ? wiem , ze diesle mają z tym problemy , wczesniej mialem benzyna+lpg i nie było wiekszych problemów.

pabelow
    Gość

Domyślnie

witam , obecnie posiadam 156 jtd 115km 2003 od 2 lat i nie miałem nigdy problemów podniosłem jej moc poprzez chipa i jestem pod wrażeniem świetnie sobie radzi a spalanie rewela ok 5,5 , teraz kupiłem drugą 147 1,9 m-jet 150 km 2005 mam ją od 2 tygodni nie wiele mogę powiedzieć , fakt jest mocna ale i apetyt ma sporo większy - raczej polecam 8v 115 i koniecznie chip pozdrawiam

niewula
    Gość

Domyślnie

dzięki pabelow , czekam na dalsze opinie silników 1.9 jtd i jak sie zachowują zimą , i jeszcze pytanko o ile ten chip podniósł moc , czy dużo więcej pali z chipem i jakie są koszta tego chipa?

pabelow
    Gość

Domyślnie

jakieś półtora roku temu kosztowało mnie to 300zl , podniosłem ok o 15 km a spalanie jak pisałem na baku robię ponad 1000 km a zrobiłem moją 156 już 60000 tys km, najlepsze jest to że zaczyna ciągnąć od 1600 obrotów - różnica jest kolosalna
    pozdrawiam

niewula
    Gość

Domyślnie

a jak z częściami?
    chyba dość drogie ?

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia