Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 147

Temat: Jakie opony zimowe polecacie ??

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał wkamil Zobacz post
    Wole opinie użytkowników niż test gazetkowy. A te sytuują Frigo przyzwoicie - ja kupilem Frigo HP, troche inny bieżnik niż we Frigo 2.
    No to powodzenia bo jak sprawdzisz opinie na np. oponeo to wszystko tam chwalą. W jaką oponą nie wejdziesz to: "super", "za te kase nic lepszego", "polecam mam taka w czterach autach w rodzinie" Nawet po tym temacie widac, ze każdy swoje chwali pytanie tylko czy Ci zachwalający mieli bezposrednie porównanie z czymś innym?

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    Na czarnym rzeczywiście dupy nie urywa... Ale za to cena robi swoje. No i dasz zarobić Polakowi, a nie Chińczykowi!
    Dębica nalezy od dawna do koncernu Goodyear i nie tylko dębica jest robiona w Polsce bo inne droższe marki również np. Bridgestone, Dunlop, Fulda, Goodyear i pewnie jeszcze kilka innych

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

Zaraz powiesz, że chińskie też w Dębicy klepią

Użytkownik Maniak resoraków Avatar wkamil
    Auto
    156 SW 2.4 JTD Ti '05, 159 SW 2.0 '11

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    No to powodzenia bo jak sprawdzisz opinie na np. oponeo to wszystko tam chwalą. W jaką oponą nie wejdziesz to: "super", "za te kase nic lepszego", "polecam mam taka w czterach autach w rodzinie" Nawet po tym temacie widac, ze każdy swoje chwali pytanie tylko czy Ci zachwalający mieli bezposrednie porównanie z czymś innym?

Dębica nalezy od dawna do koncernu Goodyear i nie tylko dębica jest robiona w Polsce bo inne droższe marki również np. Bridgestone, Dunlop, Fulda, Goodyear i pewnie jeszcze kilka innych
    Na oponeo świat się nie kończy O Frigo znajdziesz opinie także tutaj, ztcp. to Bocian np. na nich jeździł i nie narzekał, a poza tym przepytałem znajomych, którzy na jeździli na zimowych Dębicach i bardzo chwalili. A Frigo HP nosi na boku dumny napis Made in Germany, aczkolwiek nie mam pojęcia, czy to na 100% oznacza, że rzeczywiście byłą tam była

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

u mnie chyba wygra DAYTON DW510
    http://s1.zmniejszacz.pl/113/imag0615__586673.jpg

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał omron8 Zobacz post
    Zaraz powiesz, że chińskie też w Dębicy klepią
    Wyraźnie pisałem o droższych nie tańszych Chińczycy chyba u nas nie robia prędzej na odwrót

Cytat Napisał wkamil Zobacz post
    Na oponeo świat się nie kończy O Frigo znajdziesz opinie także tutaj, ztcp. to Bocian np. na nich jeździł i nie narzekał, a poza tym przepytałem znajomych, którzy na jeździli na zimowych Dębicach i bardzo chwalili. A Frigo HP nosi na boku dumny napis Made in Germany, aczkolwiek nie mam pojęcia, czy to na 100% oznacza, że rzeczywiście byłą tam była
    Dla mnie tak samo miarodajne są opinie użytkowników z oponeo jak i tych z tego forum. Bo niby w czym są lepsi użytkownicy na AH? Jacyś spece oponowi? Klawiatura wszystko przyjmie Sam czytając opinie na różnych forach skusiłem sie na nowe letnie budżetówki Nankang NS-2 z Taiwanu bo niby za te kasę są super i co? Super sa do póki jest sucho. Przy wyborze zimówek kierowałem się natomiast testem ADAC'a i tu się nie zawiodłem w ogóle

Użytkownik Maniak resoraków Avatar wkamil
    Auto
    156 SW 2.4 JTD Ti '05, 159 SW 2.0 '11

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Dla mnie tak samo miarodajne są opinie użytkowników z oponeo jak i tych z tego forum. Bo niby w czym są lepsi użytkownicy na AH? Jacyś spece oponowi? Klawiatura wszystko przyjmie Sam czytając opinie na różnych forach skusiłem sie na nowe letnie budżetówki Nankang NS-2 z Taiwanu bo niby za te kasę są super i co? Super sa do póki jest sucho. Przy wyborze zimówek kierowałem się natomiast testem ADAC'a i tu się nie zawiodłem w ogóle
    Znajdę Ci takiego, co powie, ze te zimówki wybrane przez Ciebie wg ADAC'a to szajs najgorszy i wyrzucił je po 500 km. Klawiatura przecież wszystko przyjmie.
    Napisałem wyraźnie, ze Frigo konsultowałem to z ludźmi, których znam, a w związku z tym mam 100% pewności, ze na tych oponach faktycznie jeździli, a nie z anonimami (no offence) z tego forum czy botami z oponeo.
    Autor wątku szuka opony do 200 zl za sztukę - nie zaglądając do testu ADAC'a i do cennika zakładam, ze pierwsza piątka tego kryterium nie spełnia (bo z testu MOTORA żadna która wyprzedziła FRIGO nie jest tańsza). Pomyliłem się?

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

No szukaj sobie ludzi ile chcesz jak pisałem opinie internetowych znawców i szwagrów, wujków znajomych mnie nie interesują bo rzadko bywa aby ktoś się przyznał, ze kupił coś co nie spełnia jego oczekiwań. Jak już w koncu się wykosztował i kupił najtańsze nówki zamiast używki jak to robił wczesniej to musi być zadowolony nie ma innej opcji Znam takich co zachwalają opony bieżnikowane i żadnych innych nie chcą Ile ludzi tyle opinii ;]

Druga sprawa chyba nie oczekujesz, ze Goodyear Ultra Grip będzie w cenie dębicy? Za jakość się płaci akurat dębica to chyba najniższa półka od koncernu Goodyear ale oczywiście twoi znajomi mają racje, a test z motoru został opłacony ;]

Co do ceny to jak dla kogoś dorzucenie 100 max 200zł więcej za komplet lepszych opon które posłużą kilka sezonów to majątek to jednak proponuje zaczekać bo w listopadzie w Biedronce zawsze mają Dębice na promocji

P.S Ultra Grip DOT 11 na oponeo za 221zł za te kase chyba nic lepszego sie nie kupi w dodatku Made in Poland
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 29-08-2013 o 23:08

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

Frigo 2 to chyba któreś dunlopy (stare UG)
    Mieliśmy chyba ze dwa komplety frigo2 i na śnieg ciężko coś lepszego znaleźć. Jak ktoś mieszka na "zadupiu" to śmiało polecam.
    Ostatnio edytowane przez omron8 ; 30-08-2013 o 00:46

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

UG5 jak się nie mylę
    http://s1.zmniejszacz.pl/113/imag0615__586673.jpg

Użytkownik Alfa i Omega Avatar adi.ldz
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 110KM 2000r.

Domyślnie

Co bys nie kupił, kup nowe. Przy zimowkach robi to dużą różnice.

Wysłane z mojej Nokii 3310
    za pomocą Tapatalk 2