Mój kumpel ma CX-5 z benzyną 2.5. Strasznie to głośne!
Mój kumpel ma CX-5 z benzyną 2.5. Strasznie to głośne!
No właśnie, ogólnie mazda ok, ale jak juz się pojeździło czymś doładowanym, to chyba wolnossące to min 3 litry
Odnośnie konfiguratora, właśnie wchodziłem, dalej stary.
Mała aktualizacja, właśnie zadałem pytanie konsultantowi na chacie, odnośnie nowego konfiguratora dotyczącego modeli po liftingu.
Odpowiedź, nie wiadomo, nie dostaliśmy jeszcze informacji od producenta...
Ostatnio edytowane przez Kurynio ; 20-12-2019 o 11:11
Dokładnie tak jest. Mazda ma coś wspólnego z ALFĄ - stylistykę. To jest taki samochód który przyciąga wzrok.
W 2013 myślałem przez chwilę nad 6ką, ale wtedy wnętrze Mazdy było strasznie nudne u słabe. Po liftingach jest już przyzwoicie jeśli chodzi o stylistykę i jakość.
Ale wygląda bardziej dynamicznie niż jedzie. Taki erotoman-gawędziarz czyli bardziej sprawia wrażenie niż robi co powinien robić![]()
Jakość ale czego? bo na pewno nie blach i lakieru - ostatnio miałem 1,5roczną CX5 z nalotem całe 7 tkm i .....ranty wszystkich drzwi rude. aa ... lakieru było w porywach do 40 mikronów. ;-)
no i kolejny problem mazdy to hałas w czasie jazdy- wszystkie modele tej marki maja z tym problem.
- - - Updated - - -
oj emocje są - zardzewieje czy nie , zdążę wyprzedzić czy nie - no risk no fun. ;-)
Odnośnie konfiguratora modeli na rok 2020 to ci sprzedawcy którzy chcą rzeczywiście sprzedać Alfę, tym którzy chcą ją faktycznie kupić, już od około tygodnia udostępniają konfiguratory...
Zapoznając się ze szczegółami, nie dziwie się że Alfa ukrywa konfiugurator w którym np. "...pakiet redukcji hałasu w kabinie..." do samochodu za 231 tys zł (cena podstawowa Stelvio Veloce lub TI obydwa 280 KM) kosztuje uwaga..... dodatkowe 400 zł
No przyznajcie sami, że słabo to wygląda, chcę kupić samochód powyżej 200 tyś i mam dopłacić 400 zł za wyciszenie kabiny... chcesz mieć premium to dopłać cztery stówki![]()
Już mogli tę dopłatę dołożyć do laminowanych szyb wycenionych na 1500 zł tworząc np. pakiet "silent" za 1900 zł - przynajmniej jakoś by to wyglądało skoro mamy dopłacać do czegoś co powinno być w cenie podstawowej.
czyli znowu na stocku będzie zalegało pełno aut z konfigiem jakiego potencjalny klient nie chce - np jak ja szukałem to było ileś tam Veloce które mi odpowiadały prawie, ale tu nie było łopatek, tam pakietu Komfort za głupie 900zł (szyba z filteram przede wszystkim chciałem). dziennikarz dostanie testówkę bez to będzie narzekał że dalej głośno itp.
a miało być prosto i wyeliminowane zbyt dużo rozdrabniania się na opcje.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
No to rzeczywiście słabo pomyślane, zwłaszcza że jednym z plusów my20 miało być lepsze wyciszenie.
Ja tylko nie rozumiem jednego: auta im sie słabo sprzedają, a AR selekcjonuje klientów. Czyli jak klient nie rokuje na 1 rzut oka to mu nie pokażą nowych cen? Rozumiem ze konfigurator na stronie to trochę roboty, ale jaki problem wrzucić nowy cennik, z opcjami. Przecież konfigurować modelu my19 i tak już nie ma sensu , bo zakończyli produkcję przedliftowych?
Byłem ostatnio na pokazie nowego modelu innego producenta, 4 dni wcześniej otworzyli nową fabrykę, 1 egzemplarz zjedzie z taśmy w maju 2020, a oni mają cenni, mają wszystkie opcje wycenione, i pokazują egzemplarz przedprodukcyjny żeby zachęcić do zakupu. Troszkę inne podejście niż w AR
Nie od dziś wiadomo, że w Polsce najsłabszym elementem w nowych Alfach jest … jej zarządI nie jest to "choroba wieku dziecięcego" tylko raczej starczego
Gdyby takie opcje pojawiły się w niemieckim cenniku, to klienci zabiliby sprzedawców śmiechem
![]()
Ostatnio edytowane przez Krzysztof ; 20-12-2019 o 17:35
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Jak sądzicie ? Chyba nie ma już szansy zamówić stelvio 2020 w leasingu tak zeby mozną było coś jeszcze w tym roku wrzucić w koszty ?
... Ok na czacie konsultant twierdzi że dopiero od nowego roku![]()
Ostatnio edytowane przez azitoshi ; 20-12-2019 o 19:02