Strona 60 z 294 PierwszyPierwszy ... 10505152535455565758596061626364656667686970110160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 2932

Temat: Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

Mój kumpel ma CX-5 z benzyną 2.5. Strasznie to głośne!

Użytkownik Fachowiec Avatar Kurynio
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280

Domyślnie

No właśnie, ogólnie mazda ok, ale jak juz się pojeździło czymś doładowanym, to chyba wolnossące to min 3 litry

Odnośnie konfiguratora, właśnie wchodziłem, dalej stary.

Mała aktualizacja, właśnie zadałem pytanie konsultantowi na chacie, odnośnie nowego konfiguratora dotyczącego modeli po liftingu.
    Odpowiedź, nie wiadomo, nie dostaliśmy jeszcze informacji od producenta...
    Ostatnio edytowane przez Kurynio ; 20-12-2019 o 11:11

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo ;)

Domyślnie

Cytat Napisał Kurynio Zobacz post
    No właśnie, ogólnie mazda ok, ale jak juz się pojeździło czymś doładowanym, to chyba wolnossące to min 3 litry
    Dokładnie tak jest. Mazda ma coś wspólnego z ALFĄ - stylistykę. To jest taki samochód który przyciąga wzrok.
    W 2013 myślałem przez chwilę nad 6ką, ale wtedy wnętrze Mazdy było strasznie nudne u słabe. Po liftingach jest już przyzwoicie jeśli chodzi o stylistykę i jakość.
    Ale wygląda bardziej dynamicznie niż jedzie. Taki erotoman-gawędziarz czyli bardziej sprawia wrażenie niż robi co powinien robić

Użytkownik Fachowiec Avatar Kurynio
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280

Domyślnie

Cytat Napisał murder Zobacz post
    Taki erotoman-gawędziarz czyli bardziej sprawia wrażenie niż robi co powinien robić
    idealnie kolega to ujął Spodziewasz się, emocji, a kończy się jak się kończy...
    Przy poprzednim samochodzie dla żony właśnie podobała jej się Mazda 3, ładne auto, ale to niestety w automacie bardziej wyło niż jechało

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał murder Zobacz post
    Dokładnie tak jest. Mazda ma coś wspólnego z ALFĄ - stylistykę. To jest taki samochód który przyciąga wzrok.
    W 2013 myślałem przez chwilę nad 6ką, ale wtedy wnętrze Mazdy było strasznie nudne u słabe. Po liftingach jest już przyzwoicie jeśli chodzi o stylistykę i jakość.
    Ale wygląda bardziej dynamicznie niż jedzie. Taki erotoman-gawędziarz czyli bardziej sprawia wrażenie niż robi co powinien robić
    Jakość ale czego? bo na pewno nie blach i lakieru - ostatnio miałem 1,5roczną CX5 z nalotem całe 7 tkm i .....ranty wszystkich drzwi rude. aa ... lakieru było w porywach do 40 mikronów. ;-)
    no i kolejny problem mazdy to hałas w czasie jazdy- wszystkie modele tej marki maja z tym problem.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Kurynio Zobacz post
    idealnie kolega to ujął Spodziewasz się, emocji, a kończy się jak się kończy...
    Przy poprzednim samochodzie dla żony właśnie podobała jej się Mazda 3, ładne auto, ale to niestety w automacie bardziej wyło niż jechało
    oj emocje są - zardzewieje czy nie , zdążę wyprzedzić czy nie - no risk no fun. ;-)

Użytkownik Rowerzysta Avatar Stacho
    Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

Odnośnie konfiguratora modeli na rok 2020 to ci sprzedawcy którzy chcą rzeczywiście sprzedać Alfę, tym którzy chcą ją faktycznie kupić, już od około tygodnia udostępniają konfiguratory...

Zapoznając się ze szczegółami, nie dziwie się że Alfa ukrywa konfiugurator w którym np. "...pakiet redukcji hałasu w kabinie..." do samochodu za 231 tys zł (cena podstawowa Stelvio Veloce lub TI obydwa 280 KM) kosztuje uwaga..... dodatkowe 400 zł

No przyznajcie sami, że słabo to wygląda, chcę kupić samochód powyżej 200 tyś i mam dopłacić 400 zł za wyciszenie kabiny... chcesz mieć premium to dopłać cztery stówki

Już mogli tę dopłatę dołożyć do laminowanych szyb wycenionych na 1500 zł tworząc np. pakiet "silent" za 1900 zł - przynajmniej jakoś by to wyglądało skoro mamy dopłacać do czegoś co powinno być w cenie podstawowej.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Stacho Zobacz post
    Zapoznając się ze szczegółami, nie dziwie się że Alfa ukrywa konfiugurator w którym np. "...pakiet redukcji hałasu w kabinie..." do samochodu za 231 tys zł (cena podstawowa Stelvio Veloce lub TI obydwa 280 KM) kosztuje uwaga..... dodatkowe 400 zł
    czyli znowu na stocku będzie zalegało pełno aut z konfigiem jakiego potencjalny klient nie chce - np jak ja szukałem to było ileś tam Veloce które mi odpowiadały prawie, ale tu nie było łopatek, tam pakietu Komfort za głupie 900zł (szyba z filteram przede wszystkim chciałem). dziennikarz dostanie testówkę bez to będzie narzekał że dalej głośno itp.
    a miało być prosto i wyeliminowane zbyt dużo rozdrabniania się na opcje.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    F80

Domyślnie

Cytat Napisał Stacho Zobacz post
    Odnośnie konfiguratora modeli na rok 2020 to ci sprzedawcy którzy chcą rzeczywiście sprzedać Alfę, tym którzy chcą ją faktycznie kupić, już od około tygodnia udostępniają konfiguratory...

No przyznajcie sami, że słabo to wygląda, chcę kupić samochód powyżej 200 tyś i mam dopłacić 400 zł za wyciszenie kabiny... chcesz mieć premium to dopłać cztery stówki

Już mogli tę dopłatę dołożyć do laminowanych szyb wycenionych na 1500 zł tworząc np. pakiet "silent" za 1900 zł - przynajmniej jakoś by to wyglądało skoro mamy dopłacać do czegoś co powinno być w cenie podstawowej.
    No to rzeczywiście słabo pomyślane, zwłaszcza że jednym z plusów my20 miało być lepsze wyciszenie.
    Ja tylko nie rozumiem jednego: auta im sie słabo sprzedają, a AR selekcjonuje klientów. Czyli jak klient nie rokuje na 1 rzut oka to mu nie pokażą nowych cen? Rozumiem ze konfigurator na stronie to trochę roboty, ale jaki problem wrzucić nowy cennik, z opcjami. Przecież konfigurować modelu my19 i tak już nie ma sensu , bo zakończyli produkcję przedliftowych?
    Byłem ostatnio na pokazie nowego modelu innego producenta, 4 dni wcześniej otworzyli nową fabrykę, 1 egzemplarz zjedzie z taśmy w maju 2020, a oni mają cenni, mają wszystkie opcje wycenione, i pokazują egzemplarz przedprodukcyjny żeby zachęcić do zakupu. Troszkę inne podejście niż w AR

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Nie od dziś wiadomo, że w Polsce najsłabszym elementem w nowych Alfach jest … jej zarząd I nie jest to "choroba wieku dziecięcego" tylko raczej starczego Gdyby takie opcje pojawiły się w niemieckim cenniku, to klienci zabiliby sprzedawców śmiechem
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof ; 20-12-2019 o 17:35
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    jeszcze nie mam

Domyślnie

Jak sądzicie ? Chyba nie ma już szansy zamówić stelvio 2020 w leasingu tak zeby mozną było coś jeszcze w tym roku wrzucić w koszty ?
    ... Ok na czacie konsultant twierdzi że dopiero od nowego roku
    Ostatnio edytowane przez azitoshi ; 20-12-2019 o 19:02