Pozdrawiam
bikermarek
Alfa Romeo 155 1,8 Twin Spark 16V 1997: 13.05.2007 - 02.07.2011
Fiat Seicento 1,1 SPI 1999: 24.02.2012 - 09.03.2013
Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995: 31.07.2011 - ?
Wtrącę się w temat. Zamówiłem dwie sztuki, chyba jako ostatni jeszcze ich nie dostałem (temat już wyjaśniony, duża część mojej winy).
Sam wiele lat zajmowałem się grafiką komputerową i kilka razy zdarzyło mi się z*ebać robotę, czyli znam temat z autopsji
Ani za opóźnienia ani za błąd w projekcie nie mam do nikogo żadnych pretensji. PONIEWAŻ nie można zastosować zasady płace wymagam, nie ma drugiej strony medalu - pracuje zarabiam. Kolega stworzył kalendarz rozumiem w ramach "wolontariatu". Czyli poniósł koszty stworzenia projektu, złożenia go i wysłania do drukarni. Z głowy strzelam że to jakieś 40H pracy łącząc z rozsyłaniem. Co ważne grafik się do błędu przyznał.
Z tego co widzę pojawiły się 3 rodzaje głosów - 1. nic się nie stało, 2. stało się ale spoko kiedy się do błędu przyznamy, 3. powinienem żądać zwrotu gotówki.
Moim zdaniem żądanie zwrotu gotówki od "wolontariusza" który ponosi tylko koszty pracy jest minimum niepoważne.
Na rok przyszły proponuję zamówić kalendarz u grafika (najlepiej bobryt) który ZAROBI na projekcie i którego będzie można pociągać do odpowiedzialności.
napisałem:
Zatem nie mam pretensji do Ciebie. Nie wiedziałem kto robił projekt i kto go zatwierdzał. Sądziłem (miałem nadzieję), że drukarnia maczała w tym palce.
Cena mocno przesadzona, wiem, bo miałem do wglądu oferty niektórych drukarni, a w przypadku kalendarza forumowego zdjęcia były gotowe. Wystarczyło je tylko obrobić wstawiając podziałkę z poszczególnymi miesiącami.
Nie zrozum mnie źle. Cena kalendarza forumowego jest co najmniej atrakcyjna.
Dla mnie ta opcja jest OK, aczkolwiek nie mogę otworzyć żadnego z powyższych plików.
Przy okazji, zluzujcie trochę bo z tego co widzę, najwięcej pienią się Ci, którzy żadnego problemu nie widzą...
Pozdrawiam.
- Rafał
To ja wolę nadal charytatywnieTrzeba pamiętać, że forum, klub jak i organizowanie zlotów jest robione charytatywnie, więc jest tu masa ludzi, która robi coś dla pasji, nie dla pieniędzy.
- - - Updated - - -
Linki na pewno działają i można je zapisać sobie. Kwestia że sporo ważą, może stąd problem z otwarciem?
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70
Z małym poślizgiem ale jest!
http://aukcje.wosp.org.pl/kalendarz-...holicy-i911791
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70
sory że jeszcze wtrącę, ale ktoś jeszcze gdzieś znalazł jakiś błąd... przeglądałem ale jakoś nic nie mogę znaleźć. To było coś też chyba z dniami?
któryś miesiąc ma jeden dzień za dużo![]()