Sam robiłem to tydzień temu. Z nominalnych 120KM (fakt 131KM) zrobili mi na 157KM. Dynamika na niskich obrotach świetna. Na 4-5 też wyciąga niezłe przyspieszenia. Niby to 30KM ale to czuć. 1200zł w "plecy" ale myślę, że warto było. Teraz jak tylko przestanę sprawdzać jej możliwości, będę oceniał zużycie paliwa. Powinno zmaleć.
Wszystkim polecam.
Spalanie maleje, przed usunięciem wg komp średnie spalanie u mnie było 9l i około, teraz średnio jest 6-7l ;-)
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
Cześć , i na mój DPF oraz EGR przyszedł czas . Czy ktoś z forum jest w stanie polecić jakiś warsztat zajmujący się usuwaniem w/w w trójmieście bądź okolicy ?
witam
Mam pytanko , czy wywalał ktoś dpf-a z silnika 2,0 (170 KM). Z tego co widzę to większość 1,9 i 2,4. U siebie mam zrobioną delikatnie mapę i nawet fajnie się to kręci ale szukam większych wrażeńprzy czym nie chciałbym też przedobrzyć. Mam stosunkowo niski przebieg około 107 tyś. i nie wiem czy to nie za wcześnie na taką modyfikację.
moja 2.0 ma prawie 150 tyś i właśnie w tym momencie DPF robi wymarsz. Robię to ze względu na jazdę przede wszystkim w mieście. Jeśli robisz długie trasy na razie nie usuwaj, zmień sobie raczej mapę
Kolego, jak DPF sprawny, to po co wywalać?
Są: Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q4 TI, Alfa Romeo Spider 2.0 TS, Alfa Romeo Spider 2.0 JTS
Były: Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm, Alfa Romeo 159 2.4 JTDm SW, Lancia Lybra SW 2.4 JTD x2