Napisał
QBOSS
Pomóżcie mi bo już mi ręce opadają - obecnie mam zestaw na adapterze z AR166 pierwsze tarcze kupiłem brembo + klocki brembo po dotarciu zestawu ( ponad 800 km lekkiego hamowania ) zaczęły niemiłosiernie piszczeć i pojawiło się bicie przy hamowaniu z większych prędkości - dałem je do przetoczenia i zmieniłem klocki na Remse - wszystko ustało ale niestety tylko na kolejne 1000 km po tym czasie bicie wróciło ze zdwojoną siłą tak samo piszczenie przy lekkim hamowaniu. Zirytowany kupiłem nowe tarcze tym razem ATE + wróciłem do klocków Brembo jako że zużycie było znikome - obecnie zrobiłem ponad 2000 km i bicia brak ale tarcze płoną pomimo lekkiej jazdy - tego nigdy nie było na poprzednim zestawie druga sprawa jak się już zagrzeją też zaczynają piszczeć a przy mocniejszym zgrzaniu po odpuszczeniu hebla słychać tarcie o tarcze ( specyficzny dźwięk )
Obstawiam że te klocki są zbyt twarde do tych tarcz ale mogę się mylić - co byście polecali za klocki bo boje się że znów tarcze się pogną - wyślę o Ferodo albo po prostu ATE
Uprzedzając pytania - zestaw zacisków przed założeniem odświeżyłem - nowe gumki ,uszczelniacze, tłoczki w nienagannym stanie w zasadzie większość idzie wcisnąć ręką - piasty wyczyszczone ,zawieszenie komplet cały nowy