Motul
Vavoline
Castrol
PENRITE
MILLERS OILS
Selenia
Yacco Lube
Texaco
Total
Mobil
RAVENOL
Shell
Fuchs
Midland
Eurol
Liqui Moly
Serio? Hmm... to skąd różnice w opisach olejów? W sensie olej "has approval", albo "recommended for". I w jednej tabelce masz np. Fiata -N2, a w drugiej -S2?
Ja się nie spotkałem z zapisem "certified" albo "approved" - tylko "recommended for" albo "meets".
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
cześć, pytanie z innej beczki,
Producent zaleca do samochodu olej API CE, 5w30
lać Full SAPS? np. Fuchs Supersyn 5w30
czy może Mid SAPS np. Fuchs Titan GT1 C-3
jak myślicie ?
Bardzo stara nieważna już norma. Zdecydowanie full saps - z API najwyższa norma do diesela full saps to obecnie CI-4+ ewentualnie z ACEA A3/B3 lub A3/B4 albo te mocniejsze HDD (heavy duty diesel) czyli ACEA E4 albo E7.
Jersey - mozesz poprawic:
Valvoline VR1™ Racing Motor Oil SAE 10W-60
Premium semi-synthetic passenger car motor oil – Delivers ultimate performance in
turbo or non-turbo petrol engines of passenger cars and rally cars.
Masz rację, poprawiłem.
Auto FIAT Barchetta, silnik 1.8 16V VFD, czyli taki 1.8 TS bez podwójnych świec. Zalany olej X-Cess 5W40, chcę zalać X-Max 0W40, co o tym sądzicie? Lepsza ochrona wariatora, i olej bardziej płynny szybsze rozprowadzenie po silniku. Silnik jest suchy jak pieprz, nie ma wycieków, zużycie oleju zależy od stylu jazdy. Przy normalnej jeździe praktycznie nie ubywa oleju na miarce, przy kręceniu pod czerwone pole wiadomo musi trochę zniknąćZastanawiam się też czy nie zalać 5W50, dla lepszej ochrony właśnie podczas szybszej jazdy
![]()
Na zimę 0W-40 nie zaszkodzi jeśli nim zimą jeździsz.. ale latem bym sprawdził czy osiąga minimalne ciśnienie oleju na gorąco na 0W-40 zamiast rekomendowanego 10W-40. Jeśli kombinujesz 0W-40 albo 5W-50 to masz też full saps z Penrite'a 0W-50 Premium PAO/ester - pompowalność na zimno ma lepszą od wielu 0W-40 a na gorąco będzie 50-tka jeśli aż tak potrzebujesz
Przed zimą dobrze wymienić olej z płukaniem aby maksymalnie udrożnić kanały olejowe przed zimnymi startami zimnego oleju...
Do obecnych tu dilerów Millersa:
Rzuciłem okiem na 0W-40 na rynku i ciekawostkę znalazłem:
http://sklep.millersoils.pl/100-synt...e-0w40-1l.html
Jak to jest, że opis full saps a na zdjęciu butelki C3-10 ? Zmieniła się formuła tego oleju bo chyba kiedyś to był mid saps MB229.51 i BMW LL-04 i ACEA C3 chyba?
Tylko że cena Penrite'a zwala z nógAuto nie jeździ w zimie tylko od marca do października, więc może nie ma sensu kombinować
FIAT zaleca do tego silnika 10W40 lub 5W30 ja wybrałem 5W40. W ten sposób "pogodziłem" zalecane klasy lepkościowe
![]()
Ostatnio edytowane przez Marczy ; 19-09-2014 o 14:19
Ford S-Max 2.2 16v TDCi '13
FIAT Barchetta 1.8 16v VFD '00
FIAT Punto 1.1 8v FIRE '99