Strona 61 z 142 PierwszyPierwszy ... 11515253545556575859606162636465666768697071111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 1417

Temat: Wybór opon letnich. Prosze o opinie:)

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał wkamil Zobacz post
    Takie testy to wiesz... proszę, oto inny http://www.tyrereviews.co.uk/Article...-Tyre-Test.htm I tutaj P7 jest lepsze od nexena na mokrym, ale za to nie byłszczy przy auqaplaningu, chociaż w tym teście, w którym niby nexen okazał się lepszy na mokrym, P7 było świetne w aquaplaningu
    Nie, nie wiem co "takie testy" ? - co ? ja sam czy ty przetestujesz lepiej taką ilość opon? oprzesz się bardziej na opinii anonimowego użytkownika forum z prawdopodobnie zerowym doświadczeniem w testowaniu opon, który ma porównanie jeśli już to z innym autem, innym rozmiarem, w innym czasie, wydał swoje pieniądze więc nie będzie obiektywny itd. To że jest ich tam wiele (testów zebranych na tyrereview) i mają różne wyniki, to oznacza że były w rżnych warunkach prowadzone, różna waga do różnych cech opon była przykładana, różne rozmiary opon w różnych testach były brane pod uwagę. To oznacza ze zainteresowany uruchamia proces myślowy, sobie poczyta i widzi że powiedzmy (PRZYKŁAD TYLKO) wspomniane P7 czy nexen są ogólnie blisko siebie, raz jedno wyżej raz drugie, ale ogólnie różnice znikome, żadnych różnic typu _przepaść_ między nimi nie ma, wybierze sobie tak kilka opon podobnych i później szuka która z nich jest najtańsza. I ma nowe opony w cenie używanych lub niewiele droższe.
    Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 01-03-2015 o 16:20

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Łukasz 166
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    Peugeot 406 Coupe 3.0 Była Alfa Romeo 166 2.4

Domyślnie

Cytat Napisał zieloo007 Zobacz post
    Czy nie lepiej dołożyć minimalnie więcej i masz lepsze opony ? Ja kupowałem w zeszłym roku Uniroyal Rainsport 3 z grupy Continental 225/45/17 w komplecie z wysyłką ok 1200zł
    I jak się sprawują Rainsporty 3? Bo sam mam właśnie zamiar takie kupić.
    Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
    Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
    Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
    Była Vectra A 1993r 1.8 B+G

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał Łukasz 166 Zobacz post
    I jak się sprawują Rainsporty 3? Bo sam mam właśnie zamiar takie kupić.
    Auto trzyma się bdb drogi, opony nie huczą. Mają rant ochronny i ten wzór... Spełniają moje oczekiwania. Mogę je spokojnie polecić.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Łukasz 166
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    Peugeot 406 Coupe 3.0 Była Alfa Romeo 166 2.4

Domyślnie

Auto trzyma się bdb drogi, opony nie huczą. Mają rant ochronny i ten wzór... Spełniają moje oczekiwania. Mogę je spokojnie polecić.
    Dzięki
    Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
    Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
    Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
    Była Vectra A 1993r 1.8 B+G

Użytkownik Rowerzysta Avatar lukaszOLK
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 140KM PoWeReD by @sdero - conmir.pl

Domyślnie

kolego a powiedz mi jak te oponki sprawują się na mokrym w szczególności koleiny wyjazd z kolein itd. czy jest tak "dobrze" jak piszą w opiniach? Jestem właśnie też przed wyborem i generalnie te uni rainsport3 są według mnie jakość/cena dobrym wyborem

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    No to żadna oszczędność, tym bardziej, że P7 jakąś topową oponą znowu nie jest, raczej budżetową wśród Pirelli, na mokrym akurat ma gorsze recenzje niż wspomniany wyżej nexen (w tym rozmiarze w oponeo 260zł) :
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article...-Tyre-Test.htm
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article...-Tyre-Test.htm

Tzw budżetowe mądrze wybrane naprawdę są bardzo przyzwoite to większości zastosowań.
    Nie wiem skąd ciągle założenie, że używane mają być dużą oszczędnością. Jeśli tak podchodzisz to nie ma co się dziwić, że trafisz jakieś wyjechane opony czy inne padliny. Dlatego kupuję używane w cenach nowych budżetówek i ograniczam ryzyko pewnym źródłem pochodzenia tych opon.
    Co do testów to przejrzałem kilka i o dziwo w niemieckich testach czy brytyjskich, które dorwałem to Pirelli w ogólnym rozrachunku zawsze jest o kilka pozycji wyżej.

Z założeniem, że na używanych zawsze dużo oszczędzisz nie trudno trafić na coś do dopy

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał lukaszOLK Zobacz post
    kolego a powiedz mi jak te oponki sprawują się na mokrym w szczególności koleiny wyjazd z kolein itd. czy jest tak "dobrze" jak piszą w opiniach? Jestem właśnie też przed wyborem i generalnie te uni rainsport3 są według mnie jakość/cena dobrym wyborem
    225 to juz bardzo szerokie opony jak na 156-tke.Wpadając w koleiny z wodą jak w kałużę nie odczuwam aby auto traciło przyczepność w takich warunkach. Wczesniej nie zwracałem uwagi na opisy, że są klasy A w warunkach pogodowych. Chyba coś w tym jest...

A tak jak piszesz, idealny kompromis dla kogoś, kto chce mieć dobre jakościowo opony w przystępnej cenie z fajnym bieżnikiem i dobrymi wynikami w testach.

Użytkownik Rowerzysta Avatar lukaszOLK
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 140KM PoWeReD by @sdero - conmir.pl

Domyślnie

225 to juz bardzo szerokie opony jak na 156-tke.Wpadając w koleiny z wodą jak w kałużę nie odczuwam aby auto traciło przyczepność w takich warunkach. Wczesniej nie zwracałem uwagi na opisy, że są klasy A w warunkach pogodowych. Chyba coś w tym jest...

A tak jak piszesz, idealny kompromis dla kogoś, kto chce mieć dobre jakościowo opony w przystępnej cenie z fajnym bieżnikiem i dobrymi wynikami w testach.
    dzięki kolego, wynika z tego że te rainsorty3 można brać

Użytkownik Maniak resoraków Avatar wkamil
    Auto
    156 SW 2.4 JTD Ti '05, 159 SW 2.0 '11

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Nie, nie wiem co "takie testy" ? - co ? ja sam czy ty przetestujesz lepiej taką ilość opon? oprzesz się bardziej na opinii anonimowego użytkownika forum z prawdopodobnie zerowym doświadczeniem w testowaniu opon, który ma porównanie jeśli już to z innym autem, innym rozmiarem, w innym czasie, wydał swoje pieniądze więc nie będzie obiektywny itd. To że jest ich tam wiele (testów zebranych na tyrereview) i mają różne wyniki, to oznacza że były w rżnych warunkach prowadzone, różna waga do różnych cech opon była przykładana, różne rozmiary opon w różnych testach były brane pod uwagę. To oznacza ze zainteresowany uruchamia proces myślowy, sobie poczyta i widzi że powiedzmy (PRZYKŁAD TYLKO) wspomniane P7 czy nexen są ogólnie blisko siebie, raz jedno wyżej raz drugie, ale ogólnie różnice znikome, żadnych różnic typu _przepaść_ między nimi nie ma, wybierze sobie tak kilka opon podobnych i później szuka która z nich jest najtańsza. I ma nowe opony w cenie używanych lub niewiele droższe.
    Tak, podobne. Pokaż choć jeden test, w którym nexen wygrał (w całej stawce). Pirelli kilkanaście, w tym bezpośrednio P7. Nawet biorąc pod uwagę różne warunki miary i wagi. Zresztą, nie wnikam, chcesz, to jeźdź na nexenie.

Wysłane z S3

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Del.
    Bo sie kurde o zimowkach napisalem :-)