Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał flo333 Zobacz post
    Nic mi wasze posty nie rozjaśniły sytuacji, też nie sądzę że wszystkie alfy w przedziale 20-25tys które widnieją w ogłoszeniach to szrot, tym bardziej że niektórzy dają gwarancję na takie auto,
    Ile razy próbowałeś korzystać z takiej gwarancji? Lista wykluczeń jest dłuższa niż droga z Gdańska do Morskiego Oka... Ja po czterech próbach likwidacji awarii aut z tytułu tych cudownych gwarancji mam jasność - chodzi o to, żeby klient zapłacił np. 1000 PLN za gwarację, a potem już sekcja prawna zadba o to, żeby mu wytłumaczyć że nic nie wypłacą...
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Unhappy

O nie, kolejna 3.2 z uszkodzoną panewką. A taka ładna Brera by była...
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4079351706

Bez zderzaka wygląda smutniej: http://allegro.pl/show_item.php?item=4046267190

Ostatnio edytowane przez MiLykie ; 21-03-2014 o 13:59

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    159 SW 2.0 JTDm TI

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Dlatego są te "straszne" ceny, żebyś na miejscu nie oglądał IGŁY wszechczasów, jak to sam określiłeś... Coś za coś - TBI z 2010 roku z przebiegiem 70 tysięcy kilometrów nikt Ci za 45 tysięcy nie odda... Gdyby auto miało nalot pod 150 tysięcy km - to owszem, cena taka jest przy dobrych wiatrach do osiągnięcia. A najlepiej jest i tak zadzwonić i pogadać ;D Na placu stoi na bieżąco z 20 modeli 159-ek, więc można sobie powybrzydzać.
    w tym przypadku kolor zona odrzucila niestety, ale szczerze to im dluzej szukam - tym blizej zeby Cie odwiedzic
    w przyszlym tygodniu jade i ...jak mnie olkusz:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-0...C32093028.html
    lub bydgoszcz:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-pie...C31907696.html

rozczarują, to poznamy się osobiście i zonie wytlumacze ze jak sie jej kolor nie podoba to jej zostawie obecnie posiadaną srebrną Yariske i do AR nie wsiadzie

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Olkusz to moze byc slabo a ta w Bydgoszczy chyba ktos juz ogladal albo zamierza

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Ostrowiec Sw
    Auto
    opel astra 1.4 16v, już niedługo będzie Alfa 159 - tylko benzyna

Domyślnie

Kolegi pieta żarty się widzę trzymają, to dobrze,że ma poczucie humoru. A propos okazyjnego szwajcara odpowiem dyplomatycznie - dziękuję, nie jestem zainteresowany, nie trafia w moją estetykę .
    Jeśli chodzi o tę z Warszawy to rozmawiałem dzisiaj chwilkę z gościem. Podobno miał możliwość kupna w korzystnej cenie no i kupił z myślą o zarobku. Podał mi vin i nr rejestracyjny. Dzwoniłem to serwisu. Zbyt wiele nie chcieli powiedzieć ale potwierdzili,że na 158tysi rozrząd był wymieniony, w zeszłym roku sprzęgło, sprężarka od klimy i coś tam jeszcze. Zaprosili mnie z właścicielem i tyle. No i zaczęło się główkowanie

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał Sokół40 Zobacz post
    Kolegi pieta żarty się widzę trzymają, to dobrze,że ma poczucie humoru. A propos okazyjnego szwajcara odpowiem dyplomatycznie - dziękuję, nie jestem zainteresowany, nie trafia w moją estetykę .
    Jeśli chodzi o tę z Warszawy to rozmawiałem dzisiaj chwilkę z gościem. Podobno miał możliwość kupna w korzystnej cenie no i kupił z myślą o zarobku. Podał mi vin i nr rejestracyjny. Dzwoniłem to serwisu. Zbyt wiele nie chcieli powiedzieć ale potwierdzili,że na 158tysi rozrząd był wymieniony, w zeszłym roku sprzęgło, sprężarka od klimy i coś tam jeszcze. Zaprosili mnie z właścicielem i tyle. No i zaczęło się główkowanie
    Hej,
    Bardziej myslalem zebys zobaczyle tego szwajcara zapoznawczo z modelem, jakie teksty stosuja handlarze, itp.
    A co do tej z Boltowicza to czekaj, 2.2 jts to niechodliwy towar wiec jest pole manewru do negocjacji. Bo kolo ze strata nie sprzeda wiec pewnie kupil za 25k czy jakos tak. A jak był u Boltowicza robiony to może inny serwis spojrzy na niego bardziej krytycznym okiem. Masz ich kilka: carservis, Dukiewicz, Twardowski.

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał KissieL Zobacz post
    w tym przypadku kolor zona odrzucila niestety, ale szczerze to im dluzej szukam - tym blizej zeby Cie odwiedzic
    w przyszlym tygodniu jade i ...jak mnie olkusz:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-0...C32093028.html
    Sprawdź VAT...

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    159 SW 2.0 JTDm TI

Domyślnie

Sprawdź VAT...
    Sprawdzilem...

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał KissieL Zobacz post
    Sprawdzilem...
    No to dobrze, bo miałem jedną sztukę z Olkusza na oględzinach i było z tym tematem dość specyficznie

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    159 SW 2.0 JTDm TI

Domyślnie

No to dobrze, bo miałem jedną sztukę z Olkusza na oględzinach i było z tym tematem dość specyficznie
    potwierdzam fakturki-marże i pytanie "jakie koszty bede musial ponieść, aby zarejestrować pojazd" mi pomogło z rozczarowaniem
    Do zobaczenia na poczatku kwietnia