Uporządkujmy to tak (jasne, można się sprzeczać, że wnętrze Brery jest zupełnie inne niż 159, ale nie jest, podobnie jest ze 147 i GT) i mamy 9, więc "kilka"

. Dodajmy do tego, że większość samochodów tych przeszyć nie miała przez cały okres produkcji modelu. Nie chce mi się szukać dokładnych informacji, ale bez problemu można znaleźć zdjęcia Spidera 105, Alfetty i 164 bez przeszyć, 147 przed liftem ich nie miała, podobnie 145 i 916 jak widzę - może to jest taki patent na lifting wg Alfy, więc się doczekasz za 3 lata

.
Ja na ten przykład miałem lub mam 4 Alfy - 147 przed FL, 75, Giuliettę 2011 oraz Giuliettę 2015 i w ŻADNEJ tego nie mam... Statystyka - 0%

. Bardziej można by się chyba czepiać poprzeczek w scudetto, które w Alfie pojawiły się chyba wyraźnie w modelu 1900 w roku 1950 i raczej częściej były, niż ich nie było... Mnie się nowe nie podoba.
Można by się czepiać, że nie ma Twin Sparków żadnych, Alfa pierwszy raz użyła tej technologii w 1914 roku (!) - skoro Mazda uparcie robi Wankle, Subaru tłucze boksery, to Alfa by mogła robić Twin Sparki - byłoby oryginalnie przynajmniej

.