Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Mito 1.4jet

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Zadzwoń do sprzedawcy, dostaniesz komplet zdjęć wszystkich aut, łącznie ze zdjęciami ew. defektów, to sam najlepiej ocenisz
    Przecież to twoje autka to czemu nie napiszesz odrazu, tylko sciemka zadzwon do gościa to dostaniesz pełne zdjęcia, nie rozumiem przyczajania się... bo to nowicjusz pyta ???

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    podkarpackie
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

Ze sprzedawcą rozmawiałem.
    Zdjęcia otrzymałem.
    Bardziej chodzi mi o szczegóły dla tego modelu (różnice w wyposażeniu, zmiany w zależności od rocznika itp)
    Dla Was są oczywiste dla mnie nie.
    To będzie moja pierwsza Alfa jeśli się zdecyduję
    Pozdrawiam

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Na angielskojezycznej wikipedii masz ladnie opisane od kiedy do kiedy jakie silniki byly oferowane... czy Q4 czy Qtronik itp itd.

Ja tam nie patrze na nazwe wyposazenia tylko po prostu na poszczegolne zabawki
    W sedanie pulapka moze byc taka, ze nie bedzie sie skladac tylna kanapa (to byla opcja)
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał cmatix Zobacz post
    Przecież to twoje autka to czemu nie napiszesz odrazu, tylko sciemka zadzwon do gościa to dostaniesz pełne zdjęcia, nie rozumiem przyczajania się... bo to nowicjusz pyta ???
    Może niektórzy nie lubia az tak agresywnie zachwalać swojego towaru

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    W sedanie pulapka moze byc taka, ze nie bedzie sie skladac tylna kanapa (to byla opcja)
    oj była ja taką miałem teraz się juz składa ale z tego co ogladałem to nie powinno byc problemu np taką kanape dołożyć.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał ProMyst Zobacz post
    Ze sprzedawcą rozmawiałem.
    Zdjęcia otrzymałem.
    Bardziej chodzi mi o szczegóły dla tego modelu (różnice w wyposażeniu, zmiany w zależności od rocznika itp)
    Dla Was są oczywiste dla mnie nie.
    To będzie moja pierwsza Alfa jeśli się zdecyduję
    Pozdrawiam
    Hej,
    masz tutaj kilka linkow, powinno cos rozjasnic

http://www.forum.alfaholicy.org/159_...lfa_159_a.html

http://www.forum.alfaholicy.org/159_...posazenia.html

http://www.forum.alfaholicy.org/159_...posazenia.html

Oczywsicie były pewnie niuanse, z zasady można przyjąć ze na zachod Europy wjezdzaly wersje bardziej wyposażone, czesc była u nas nie oferowana np. 159 1.9 jts i distinctive.

Ogolnie można przyjąć ze impresion slabo, progression lepiej, distinctive najlepiej, do tego jeszcze warianty związane z wersja silnika oraz roznymi pakietami jak sport czy ti.
    Z trzeciej strony jak ktoś miał fantazje to nawet slabo wyposażony podstawowo model mogl dozbroić z ksenowy, skore i inne cuda wianki.
    Ogolnie musisz się zdecydować co chcesz żeby było w aucie
    Dla mnie podstawa to 2 strefowa klimatyzacja, sterowanie w radiu, ESP oraz wersja SW czyli kombi. Skory nie chce bo nie, szyberdach tez mi nie jest potrzebny, ksenowy mogą być ale się nie upieram. Wybor wersji silnikowej to dluzsza rozprawka ale akurat u Tomka masz jedynie ropniaki i jeden rodzyn TBI w kolorze jak stara renowka, jak to ktoś powiedział
    Poza tym wszystko na forum jest i trzeba tylko czasu żeby się z tym zapoznać

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał cmatix Zobacz post
    To są 4 samochody, więc może być pół godziny rozmowy przez telefon w sumie na temat ich stanu, dokumentacji, itp. Ja siedzę na serwisie, na komisie - wspólnik ze sprzedawcami. Wolę, żeby klient dostał informacje z "pierwszej ręki", czyli od kogoś, kto do tych aut podejdzie w 30 sekund i odpowie na wszystkie pytania. Czy takie "przekierowanie klienta" jest logiczne?
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Ostrowiec Sw
    Auto
    opel astra 1.4 16v, już niedługo będzie Alfa 159 - tylko benzyna

Domyślnie

Odwiedziłem nasze piękne miasto stołeczne i wróciłem zakochany . Niestety nieszczęśliwie bo na razie sam, bez ślicznotki. Wybór padł na tą serwisowaną u Bołtowicza. Rzeczywiście wszystko jak należy, że się tak wyrażę "full service". Mechanicznie brzytew, kilka drobnych mankamentów lakierniczych, ale uważam ,że dopieścić można kilkoma stówkami. Jedyną przeszkodą okazała się cena, ale pracuję nad tym . Jak to powiedział klasyk " l'll be back".

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

JTS nie taki straszny jak go malują
    "A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
    J.Clarkson

Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
    Brera Team Poland - Facebook Group

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Sokół40 Zobacz post
    Odwiedziłem nasze piękne miasto stołeczne i wróciłem zakochany . Niestety nieszczęśliwie bo na razie sam, bez ślicznotki. Wybór padł na tą serwisowaną u Bołtowicza. Rzeczywiście wszystko jak należy, że się tak wyrażę "full service". Mechanicznie brzytew, kilka drobnych mankamentów lakierniczych, ale uważam ,że dopieścić można kilkoma stówkami. Jedyną przeszkodą okazała się cena, ale pracuję nad tym . Jak to powiedział klasyk " l'll be back".
    Sprawdzales gdzies ? Może wizyta u Twardowskiego cos pomoze w ramach nogocjacji ? To bardzo skrupulatny człowiek, na pewno cos wynajdzie wiec te 350 zl może się zwrocic z nawiazka

Dodano po 24 minutes:

btw to ta jest ?
    http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#c2d0823eb4
    Ostatnio edytowane przez pieta ; 26-03-2014 o 11:25 Powód: Dodano