Strona 62 z 275 PierwszyPierwszy ... 12525354555657585960616263646566676869707172112162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 2746

Temat: Światła do jazdy dziennej - jakieś pomysły?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Evo666
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    159 2.0 JTDm 09r

Domyślnie

Cytat Napisał murgal Zobacz post
    Ja nie pchałem się w lipe, kupiłem ten moduł:

http://allegro.pl/modul-swiatel-dlug...192230913.html

Filmik, nie wiem czemu tak żółto wyszło, ale wygląda to lepiej Pozatym wydaje się że światło jest mocne, a to tylko 30% Widoczne w dzień, a nie razi. Na codzień jeżdzę w funkcji auto, dopiero na filmiku zmieniałem sam światła.
    Fajny pomysł i fajnie to wygląda ale niezgodny z daremnym polskim prawem, chcąc nie chcąc mozna dostac 100zl i 2 punkty karne. Pytanie czy warte ryzyka.
    Ostatnio edytowane przez Evo666 ; 12-05-2014 o 07:38

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Niestety te przepisy.... cobyś nie zrobił jesteś w du..e nawet jak założysz to do mijania (H7), bo dowalą Ci to samo za włączone same przednie bez reszty....

Użytkownik Romeo Avatar murgal
    Mieszka w
    Sandomierz/Wrocław
    Auto
    159 2.4 Berlina

Domyślnie

Nie przesadzajmy, zjezdzilem juz na tych swiatlach duzo, mialem 2 albo 3 kontrole, z czego jedna techniczna (sprawdzali opony), zadnych problemow.
    Moje wściekłe 2.4

Budowa stron internetowych, sklepów itd. > Maniak Design Studio

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

taaaa..... i kolejny który myśli że jak się udało przez tyle i tyle to mu się rozwiązanie uprawomocniło ludzie? rozróżniacie legalne rozwiązania od jazdy na krzywy ryj??? Też jeździłem na hidach i z innymi cudami ale nie oszukiwałem siebie i innych że tak można bo mi nic nie zrobili. I czym tu się chwalić? Że mi się udało?
    Każdy ryzyko bierze na siebie ale argumenty w stylu ja jeżdżę i jest dobrze jest bzdurą. Nie jest dobrze a jeździsz z czym chcesz bo to każdy indywidualnie będzie świecił oczami.

Prawda jest taka że czasy się trochę zmieniają. Policja się rozleniwia, rozwiązań robią się miliony a jeżdżących z hidami, zamalowanymi szybami i świecącymi halogenami (i uj go wie z czym jeszcze) jest coraz więcej. To powoduje że coraz bardziej przymykają na to oko. Co niestety przepisów nie zmienia.
    Za zachodnią granicą też to wszystko jest nielegalne ale tam od dawna się już wszyscy z tym oswoili i policja to olewa. U nas jeszcze na to trochę czasu potrzeba ale idzie wszystko w dobrym kierunku
    Ostatnio edytowane przez marek230482 ; 12-05-2014 o 09:09

Użytkownik Romeo Avatar murgal
    Mieszka w
    Sandomierz/Wrocław
    Auto
    159 2.4 Berlina

Domyślnie

O jaki ja przestępca, jeżdząc z włączonymi "dziennymi".
    Moje wściekłe 2.4

Budowa stron internetowych, sklepów itd. > Maniak Design Studio

ZBANOWANY Pirat drogowy
    Auto
    159 1,9 JTS + 146 1,6 TS

Domyślnie

Przepisy, jak głupie by nie były, powinny być przede wszystkim logiczne - obecne przepisy dotyczące świateł do jazdy dziennej są, po prostu anachroniczne, a w zasadzie jeden, ten z oznaczeniem lampy, gdzie od kilku lat, producenci samochodów nie mają już obowiązku ich oznaczania - nie różnią się dokładnie niczym, bo czymże mogłyby się różnić??? Przepisów, na podstawie których łamiemy prawo jest dużo więcej, ale nikomu nie przychodzi do głowy, żeby traktować je poważnie, chociaż gdyby chcieli, to "dura lex, sed lex", tylko widocznie ktoś doszedł do wniosku, że słowo "dura", nie może być synonimem słowa "durne" Jest przepis określający jasność świecenia świateł do jazdy dziennej i powinien on być jedynym kryterium - zrozumieli to również kontrolujący.

Użytkownik Romeo Avatar interside
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    AR 159SW 1,9jtdm 8v

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    taaaa..... i kolejny który myśli że jak się udało przez tyle i tyle to mu się rozwiązanie uprawomocniło ludzie? rozróżniacie legalne rozwiązania od jazdy na krzywy ryj??? Też jeździłem na hidach i z innymi cudami ale nie oszukiwałem siebie i innych że tak można bo mi nic nie zrobili. I czym tu się chwalić? Że mi się udało?
    Każdy ryzyko bierze na siebie ale argumenty w stylu ja jeżdżę i jest dobrze jest bzdurą. Nie jest dobrze a jeździsz z czym chcesz bo to każdy indywidualnie będzie świecił oczami.

Prawda jest taka że czasy się trochę zmieniają. Policja się rozleniwia, rozwiązań robią się miliony a jeżdżących z hidami, zamalowanymi szybami i świecącymi halogenami (i uj go wie z czym jeszcze) jest coraz więcej. To powoduje że coraz bardziej przymykają na to oko. Co niestety przepisów nie zmienia.
    Za zachodnią granicą też to wszystko jest nielegalne ale tam od dawna się już wszyscy z tym oswoili i policja to olewa. U nas jeszcze na to trochę czasu potrzeba ale idzie wszystko w dobrym kierunku
    Ale nikt nie pisze ze się uprawomocniło po prostu większość policjantów to tez ludzie jest nakaz jazdy na dziennych to przypłynęły badziewne wynalazki z chin na tandetnych LED-ach i to dla mnie jest paranoja ze na to pozwalają przepisy bo te kichowate Ledy totalnie oślepiają a kretyńsko się robi jak już świecą tylko 2 z 5 ledów w lampie to jet tandeta. a przerobienie halogenów na swiatła dzienne jest według mnie jednym z ciekawszych rozwiązań.
    Ostatnio edytowane przez interside ; 12-05-2014 o 09:57

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Miejmy nadzieję że w końcu w ogóle policja to odpuści. A jeżeli chodzi o oślepianie ledami to chyba kwestia subiektywnego wyczulenia. Ponieważ nie widziałem żadnych ledów (nawet w oczy ustawionych) które by raziły mocniej niż np zestaw Hella. Gdzie im nic zarzucić nie możesz. Tak więc nie nazwałbym tego oślepianiem. Ja z klei uważam że zagrożeniem są Ci którzy montują ledy w ogóle nie widoczne. Pełno jest takich. Wygląda jak lampka choinkowa. W słoneczny dzień w ogóle nie widoczne. Pomijam już fakt źle wyregulowanych mijania. I dziwię się że takich nie zatrzymują tylko tych co mają dobrze ustawione tylko po to żeby sprawdzić hid......

ZBANOWANY Pirat drogowy
    Auto
    159 1,9 JTS + 146 1,6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał interside Zobacz post
    to dla mnie jest paranoja ze na to pozwalają przepisy
    Nie pozwalają - nie pozwala przepis, o którym napisałem powyżej, ale jest on tak głupi, że wystarczy, że producent, tandetnych "chińskich" świecidełek, naniesie na lampę oznaczenie i już

Użytkownik Romeo Avatar interside
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    AR 159SW 1,9jtdm 8v

Domyślnie

dokładnie macie racie i miejmy nadzieje ze nie spotkamy na drodze "policjanta" który przyczepia sie do byle g.... aby tylko dowalić mandat i podnieść swoje morale. Oby jak najmniej na naszych drogach.