Strona 62 z 79 PierwszyPierwszy ... 12525354555657585960616263646566676869707172 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 790

Temat: Zmieniarka mp3 - zapisy na II turę

mike
    Gość

Domyślnie

Podpiąłem zmieniarkę do Connect+ , widzi ją ale nic nie odtwarza , mam pytanie , czy ta dioda czerwona w zmieniarce jak jest na nią przełączone ma świecić ? nawet jak nie odtwarza ? , chodzi o to że piszę o diodzie w instrukcji ale nie jest napisane dokładnie
    Nie chce działać , wrzucam pojedyncze utwory mp3 jak i w katalogu CD01 i na pendrive , karte SD i cisza , czasami przy wyłączeniu i włączeniu mignie kilka razy czerwona dioda , nie wiem skoro jest pod dany model to powinno być
    ------------------------
    OK, działa ale albo się wiesza na napięciu albo tak gługi ma zapłon , w każdym razie Connet jest jeszcze nie wcisnięty , czy u Was też jest takie odczucie , że brakuje jej napięcia i zanim się zaświeci dioda to trochę czasu potrzeba , nawet kilka minut

- - - Updated - - -

kurcze coś jest nie tak , gra ale to loteria albo się włączy albo nie , córka pojechała z włączoną , zgasiła silnik i jak ponownie jechała już dioda czerwona w zmieniarce nie świeci
    Ostatnio edytowane przez mike ; 15-12-2012 o 16:23

Moderator Fachowiec Avatar Lukasz A.
    Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

Szanowne grono Kolegów
    Zmieniarka potrzebuje czasu na to by porozumieć się z radiem.Może to trwać nawet do 20 minut.Proponuję zrobić tak.Podłączyć zmieniarkę pod radio,włożyć do niej nośnik pamięci (nośnik ma mieć tylko pliki z muzyką,żadnych plików Worda i takich tam podobnych),włączyć radio lub Connect i dać jej czas na porozumienie się z radiem.W niektórych radiach zmieniarka nie działa od strzała z racji tego,że przeznaczona jest do różnych ich modeli.Dalej postępować w/g instrukcji
    Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
    Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
    Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992

I wszystkie są czerwone

mike
    Gość

Domyślnie

niestety po 1.5h jazdy nie załapała , wczoraj ładnie grała ale tylko do wyłączenia silnika , jak wyciągnę connet+ wyjmę wtyczkę i podepnę to czasami łapie bo świeci na czerwono LED ale nie zawsze , w sobotę zamontowałem ją o 10 rano a z auta wyszedłem o 15 bo co ładnie grała to po wyłączeniu znowu nie dała się uruchomić / chyba zasilanie / bo nawigacja widzi zmieniarkę , myślę żeby odłączyć z niebieskiej kostki zasilanie i wpiąć gdzieś w ISO ale nie wiem czy to dobra opcja , wkurza mnie to że co cheile navi wysuwam , dobrze że w satrzaski nie wskoczyła

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

O jakim aucie mowa, z jakim silnikiem i z którego roku.
    Jaki to connect? Zwłaszcza soft?

Moderator Fachowiec Avatar Lukasz A.
    Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

Dość istotny jest akumulator i jego sprawność wbrew pozorom.Zmieniarka jest ostatnim ogniwem.Ona jako ostatnia dostaje zasilanie.Jeśli będzie jakiś spadek napięcia,zaczyna ona wtedy wariować.
    Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
    Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
    Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992

I wszystkie są czerwone

mike
    Gość

Domyślnie

Hej , miałem do Ciebie pisać na priv bo czytałem tematy z pierwszej tury wiosennej szukając problemu
    U mnie Connect+ jest z softem starszym , nieaktualizowanym do mp3 , Alfa 147 1.9jtd-16v przedliftowa z 2003r
    Problem jak wyżej pisałem
    Co do akumulatora to kupiłem nowy bosch silver s5 teraz w grudniu więc zanim zmieniarkę dostałem

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Jak długo grzejesz świece? Connect przy odpalaniu przygasa?

mike
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał cuoreventi Zobacz post
    Jak długo grzejesz świece? Connect przy odpalaniu przygasa?
    Chwilkę , 1-2s bo zaraz kontrolka świec gaśnie , connect przy odpalaniu minimalnie mrugnie ale nie przygasa , po przełączeniu na CDC wyświetla jakieś puste miejsca oraz 00.00.00 i nie idzie zresztą nie ma jak bo dioda w emulatorze nie świeci , zaraz tam pójdę ale wiem że nic to nie zmieni bo rano też nie włączyła się

- - - Updated - - -

wyjąłem wtyczke od emulatora , włożyłem spowrotem tak samo z tyłu za Connet+ , po chwili zagrała , zgasiłem navi i włączyłem , już nie chciała załapać ale próbowałem odpinając złącze z tyłu emulatora i podpinając ponownie , po jakimś czasie zaswieciła LED i pracuje , dam jej tak z pół godziny pograć bez włączania zapłonu , może coś odmuli bo nie widzę innego wyjścia - nie wiem czy usb odtwarza bo w sobote nie mogłem nic odtworzyć z niego , narazie pracuje ale kto wie jak dalej jak wyłączę radio

- - - Updated - - -

Jużją wyczułem , po prostu za każdym razem chcąc słuchać z niej muzyki muszę wypiąć wtyczkę z emulatora i wpiąć ponownie - nawet jak connect uruchomiony ale przeszedłem w tryb radia , inaczej nie złapie , trochę to denerwujące ale można przywyknąć - po prostu uniemożliwia to jej montaż na sztywno gdzieś w schowku bez dostępu do wtyczki

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar feagle
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 1.9jtdm sw

Domyślnie

jezeli bedzie nastepna tura to ja sie pisze

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v