Nazar, no widzę fotki u Ciebie jeszcze przed -40mm i rzeczywiście jest niżej niż w tej z linka. Generalnie wydaje mi się, że te 19" na standardowym zawieszeniu nie wyglądały w Twojej Alfie źle. Jak to prezentowało się na żywo?
Zastanawiam się jaki masz plan na zimę, w sensie czy na takiej glebie jak masz teraz da się jeździć na 16tkach, które miałeś wcześniej.
Michał, post 6104, 6213 masz moją i Proxima na 19, na seryjnym zawiasie.
Co prawda nie Ti, ale zbliżone:-D
Hahaha . Powiem tak - teraz jest w sam raz jeżeli chodzi o wygląd i jazdę ( na całość pójdę jak kupię mojej 147/GT/Mito bo dla mnie to i tak za wysoko ) . Mimo ,że od serii jest niżej to nie haczę o te progi zwalniające o które haczyłem bo nie ma efektu dobijania/pływania bo jest twardziej . Też nie możesz liczyć na dużą różnicę między Eibachem czy Noviteciem bo liczone jest to do wysokości nowego zawiasu . Mój stary ori był już wylatany trochę więc nie wyglądało to tak strasznie jak w tej z Quantum![]()
![]()
PS. Jak ktoś ma ładne 20" z oponami na zamianę to z chęcią zamienię( oferty na priva ). Oferta jest na razie na stronie grupy śląskiej bo na Gliwicach widziałem kilka Alf na 20" ( najlepsza czerwona TI na tomasonach TN9 20"
) i licze na odzew maniaków wszystkiego co ori
![]()
moja SIWO 9 --------> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...szara_9_a.html
Ebol wiem,że nie wypada ale powiem : A nie mówiłem? Na niskim profilu minimum 19 chyba ,że jest gwint.
ebol77 ... tyle kasy na felunek, ale z góry było wiadomo, że mają być w 19"co prawda felga piękna, świetnie by w 18" wyglądała np. na Fabii albo Polo, ale do "9" musisz wsadzić to 19-20" żeby osiągnąć coś konkretnego. Z mojego doświadczenia proponowałbym Ci 19" + gwint lub zamiast gwintu springi - 50/60mm + amory sportowe
![]()
Tylko gdzie dostaniesz 50/60?![]()