Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Ludzie ale marudzicie. Mnie pasuje alfa jako marka niszowa wiem że dla producenta to nie jest dobre , ale dzięki temu jeżdżę czymś nituzinkowym z piękną historią. Jak komuś zależy to poczeka co za filozofia np. czekam 4 lata poczekać jeden czy dwa lata dłużej. Prawdziwy miłośnik alfy nie marudzi. Jak ktoś lubi truć (innych) w przenośni i dosłownie nich sobie kupi VW
    Pozdrawiam forumowiczów

Użytkownik Rowerzysta Avatar mks
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    Giulia Veloce '24

Domyślnie

Cytat Napisał Italiancars Zobacz post
    - słaba sieć sprzedaży, wygląd "salonów" rodem z PRL, handlowcy z zerową wiedzą (jak kupowałem Julkę to otrzymałem listę samochodów dostępnych w sieci w formie pliku xls z kodami opcji które musiałem sam rozszyfrować!), teraz mam porównanie z konkurencją i mega pilnują klienta, dzwonią, mailują, pytają, proponują jazdy próbne różnymi modelami i silnikami, proponowali nawet że przyjadą do mnie do pracy żeby jazda próbna mi zajęła mniej czasu, jest przepaść, przed FCA ogromna praca do zrobienia ta tym polu. Wygląd i wyposażenie salonów, może to nie jest czynnik decydujący ale miło jest być obsłużonym w czystym, wypasionym salonie, wypić dobrą kawę, obejrzeć próbniki lakieru, skór, tapicerek, wreszcie móc zobaczyć na miejscu kilka różnych egzemplarzy z różnymi wnętrzami, fotelami, kolorystyką... niby rzeczy oczywiste ale w alfie tego nie ma
    no niestety, salony AR w większości leżą i do marek premium jest przepaść. w swoim czasie przymierzałem się do BMW 1 to mało mnie nie zagłaskali (zresztą jak w rodzinie były kupowane BMW 3 i 5 to tez było wszystko na wysokim poziomie), jazdy próbne itd. zresztą u nich standardem są zaproszenia na jazdy próbne, prezentacje itd.
    w MB podobnie. (chociaż wyjątkiem była moja ostatnia wizyta w ADF we Wrocławiu, z którym kontakt to salonem kontakt okazał się bardzo pozytywny - ale tez jakby nie patrzeć sprzedają oni dosyć dużo AR w relacji do innych salonów)
    Paradoksalnie np. Jeep należy do koncernu, a standardy obsługi są chyba całkiem inne, bo Jeep (Holda w Szczecinie) zachował się na poziomie premium.

Ale np. w VW zostałem olany, w Oplu też, w Nissanie natomiast jazdy próbne bez problemu, przedstawienie oferty profi.

Tylko, że zawsze mi się wydawało że Alfa Romeo aspiruje do marki premium, a obsługa w salonach jest niestety na poziomie jednym z niższych...

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Vłoszczyzna
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulietta 1.4 MA 170KM QV Line 2015

Domyślnie

Cytat Napisał bera5 Zobacz post
    Ludzie ale marudzicie. Mnie pasuje alfa jako marka niszowa wiem że dla producenta to nie jest dobre , ale dzięki temu jeżdżę czymś nituzinkowym z piękną historią. Jak komuś zależy to poczeka co za filozofia np. czekam 4 lata poczekać jeden czy dwa lata dłużej. Prawdziwy miłośnik alfy nie marudzi. Jak ktoś lubi truć (innych) w przenośni i dosłownie nich sobie kupi VW
    Pozdrawiam forumowiczów

Podpisuję się po tym. Giulietta nie bawiłaby mnie tak bardzo, gdyby było jej tyle co Golfów VII...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

SAAB-ów też się mało widuje na ulicach... Też bym chciał jeździć jedyną Giuliettą w Poznaniu, ale tak się niestety nie da.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Co złego w kupowaniu nie-Alfy?! Skoro nic sensownego nie mają w ofercie to co mam robić?!
    Miałem GT i potrzebowałem rodzinnego auta. Swego czasu mówiono, że Giulia wyjdzie chyba pod koniec 2011r, więc wystarczy, że poczekam kilka miesięcy... Dobrze, że nie poczekałem...
    W tym czasie zdążyłem zmienić 2x auto, rodzina mi się powiększyła, natrzaskałem tysiące km, a ja miałbym nadal jeździć GT i czekać na Giulię, bo nie wypada innego auta kupować?!
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Nic złego nie ma w kupowaniu nie - Alfy. Tylko forum jest z założenia dla miłośników marki, do wymiany doświadczeń, poglądów związanych z marką itp, a nie do wiecznego nudnego marudzenia

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Przecież powód odwlekania wprowadzenie następcy 159 jest znany. AR czekało, aż ludzie z forum nazbierają tyle pieniędzy by mogli sobie w końcu kupić nowe auto. Szefostwo czyta forum i co chwilę przekładają premierę ze względu na tych, którzy co chwilę piszą, że jeszcze odpowiedniej kwoty nie nazbierali.

Ruszyła produkcja więc najwyższy czas na rozbicie świnki skarbonki.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Ludvigus
    Mieszka w
    Trzebownisko, Rzeszów, PL
    Auto
    Giulia 2.0TB, 147 1.6 TS

Domyślnie

Panowie, skończcie marudzić. Całą gałę mnie obchodzi, że rzucacie focha na FCA, bo Giulię za późno wypuszczają.

Mała dygresja - żyjemy w kraju, w którym zarobki są generalnie niewolnicze! Dominanta 2400 PLN BRUTTO (1700 na rękę), mediana 3200 PLN Brutto (2359 na rękę)... a tylko kilka procent społeczeństwa stać na nowe auto z salonu klasy średniej lub wyższej, a z tego ogromna większość nigdy nawet nie pomyśli o włoskim aucie, a co dopiero o AR?!
    źródło: http://www.bankier.pl/wiadomosc/Polo...o-7290256.html

A wracając do tematu - włosi już robią pierwsze jazdy próbne, choć być może nie oficjalne, ale są na prawdę pod wrażeniem, choć to nie dziwi.
    Takie oto foto wrzuca Mario Alvisi kilka dni temu: https://twitter.com/alvisimario/stat...30553964482561
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mario_alvisi_nuova_giulia_marco_2016.jpg
Wyświetleń:	11
Rozmiar:	111.7 KB
ID:	194362

Polecam rozmowę miłośnika marki AR Davide Cironi z Umberto Vaglio tj. PM AR, o nowej Giulii (można włączyć angielskie napisy):

L.

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Prawdziwa Alfa, już się kontrolka poduchy świeci.

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

O egzotyke Giulii na drogach bym sie nie obawial. Bedzie podobnie jak ze 159 w pierwszych latach produkcji,albo i rzadsza.

Co do walki o kazdego klienta,to jest to absolutna racja. Nawet obzarte bmw,ktore moze pozwolic sobie na nonszalancje,dzielnie naklania do zakupu w bardzo przekonywujacy sposob w postaci dotarcia jazdy probnej do zainteresowanego i to dokladnie poszukiwanym modelem silnikowym. Nigdzie z tym sie nie spotkalem. Do tego sprzedajacy kontaktuja sie taktownie,a nie infantylnie.
    Inna sprawa serwis. Do momentu kupna auta, jest wysoki poziom. Przy roszczeniach serwisowych- totalna zenada.

Statystyczny Polak zainteresowany autem za 120- 140 tys nawet nie jest swiadom istnienia Giulii,wiec o jakiej sprzedazy w Polsce mowa.
    Niemcy,Angole,Wlosi,to sa docelowi biorcy .
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 15-03-2016 o 19:22