Ja mam Bury CC9048. Bardzo łatwy montaż i bardzo prosty zestaw. Wszystko co potrzebne do zamontowania jest w zestawie.
Cena również ok w porównaniu z Parrotem czy Nokią i ich możliwościami.
Ja mam Bury CC9048. Bardzo łatwy montaż i bardzo prosty zestaw. Wszystko co potrzebne do zamontowania jest w zestawie.
Cena również ok w porównaniu z Parrotem czy Nokią i ich możliwościami.
Wymieniany był sam łańcuch (który? są dwa) czy też zębatki z wariatorami? Jeśli sam łańcuch główny to może być ciekawie...
W drzwiach, od boku, powinieneś mieć zamki które blokują możliwość otwarcia drzwi od wewnątrz.
O stosowaniu dobrego oleju (naprawdę dobrego a nie jakiś mobili czy tego typu popłuczyn) oraz o częstych wymianach, tak co około 10k km.
W watkach o jtsach temat olei był omawiany, poszukaj i poczytaj.
Z tego co wiem i się dowiedziałem, to wszystko było zrobione odnośnie tego rozrządu. Cały zestaw wymieniony.
Ok sprawdzę z tym zamkiem.
A jaki olej polecasz?
Powiedźcie jak z mapą do nawigacji? Jak ją w grać? Trzeba kupić czy gdzieś w internecie można znaleźć?
Dzięki
Ze względu na specyfikę jts zaleca się używanie dobrych olejow.
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...o_2_2_jts.html
Możesz tam się dopisać jak chcesz. Ogolnie selenia nie jest zla pod warunkiem ze zmieniasz ja co 10k w przypadku jts. Motul 5w40 tez może być jeżeli selenia jest u Ciebie trudno dostepna..
Dzięki za rady! A czym się różni Selenia czy Motul od tych standardowych Castrol czy jakikolwiek inny?
Potrzebuje jeszcze emblemat na przód samochodu czy można to wymienić samemu? Oraz czy polecacie jakieś miejsce gdzie można taki emblemat kupić (oprócz allegro) bo tam są zamienniki.
Dobrej jakości syntetyczny olej, nie musi być Selenia/Motul. Różnica jest w tym co zostaje na dolocie (gdzieś były zdjęcia nawet).
Można kupić całego "motylka" oryginalnego (nie sam emblemat), również na allegro. Pewnie można wymienić samemu, ale ja to zrobiłem w warsztacie przy jakiejś innej okazji.
O proszę, znalazłem w 10 sekund
http://allegro.pl/emblemat-ozdobna-l...932262221.html
Ostatnio edytowane przez wojtekf ; 16-01-2015 o 17:35
Jeśli chodzi Ci o całego "motyla", to wymiana jest banalnie prosta, nie pamiętam dokładnie, dwie, czy trzy nakrętki od wewnątrz maski silnika - 10 minut roboty, bez najmniejszego pośpiechu![]()
Widziałem właśnie że zmiana jest całkiem prosta
A powiedźcie mi jak z nawigacją? Da się jakoś wgrać samemu mapy czy coś? Można je skądś ściągnąć?